начало

Сърбин беше осъден по „Скайп“ на 3 години затвор за неспазване на карантина Сърбин беше осъден по „Скайп“ на 3 години затвор за неспазване на карантина

за агенциите за недв. имото от ново поколение

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


за агенциите за недв. имото от ново поколение

Мнениеот tochotocho » 09 Дек 2019, 18:51

Днес 9 декември гледам по Телевизията млади момци от Агенциите за .... и обясняват ,що е то от ново поколение. Няма такова нещо. Да разкажем как и какво прави Агенцията от СТАРО и НОВО поколение. Едно и също !
Конкретно. Искате да си продадете имот , апартамент. Поръчвате на Агенцията да търси клиент - купувач. Намира го! Предварително си е опекла нещата с договор за изключителни права. И среща двете страни, прави се ПРЕДВАРИТЕЛЕН ДОГОВОР. Продавачът напр. в три месечен срок да набави необходимите книжа, а купувачът да осигури средствата. Купувачът плаща авансово на продавача напр. 10% от сделката, а Агенцията получава още при този предварителен договор ЦЕЛИЯТ процент , напр. 3%. С това се приключват ангажиментите на Агенцията. В евр. страни Агенцията получава поне 6% по сделката и то пред нотариуса при сделката. получава ЧЕК.И участвува при сделката. Там е скъпо: продавача има брокер с 6%, купувачът също има брокер с 6%.
Най- фрапантно е при посредничество при наемни отношения. Поръчваш на Агенцията да търси наемател на апартамента. Имам изисквания -да не е арабин, индиец, виетнамец, китаец и т.н. Къде работи, колко получава, Ако се стигне до сделка Агенцията получава 1/2 от месечния наем и с това приключват ангажиментите и. ! А за исканите подробности - нямали право да изискват подобни сведения. И какво ? идва наемателят , плаща предварителен наем и след 10-15 дни намираш празен апартамент. Няма печката, хладилника, пералнята, климатика , мебелите . Иди го търси. Отговорност от Агенцията НИКАКВА.
Ето това трябва да се промени с НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ. Агенцията ми представи наемател , тя да си го е проучила и да отговаря за последствията!
Предлагах на агенцията, като не може да проучи кандидат наемателя, то да отдам апартамента на агенцията , а тя да си го преотдава на наемател. Е, нямали такава практика! Казах им, че винаги има ПЪРВИ път.
Та, внимавайте с Агенциите ,дори с НОВОТО, СТАРО поколение. Ако тези от НОВОТО поколение ,четат , то нека се обадят. и по НОВОМО да работим !
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 383
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron