начало

След години откази, жалби и дела, Съдийската колегия назначи двама от конкурс от 2016 г. След години откази, жалби и дела, Съдийската колегия назначи двама от конкурс от 2016 г.

Клипове които целенасочено заблуждават към самовреда

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Клипове които целенасочено заблуждават към самовреда

Мнениеот atom22 » 28 Юни 2020, 12:52

Може ли човек с или без значителна популярност в интернет да качва видеа, които целенасочено да заблуждават хората да си нанасят вреда. Естествено въпроса ми е чисто законов, безпристрастен съм към моралната страна защото тя не печели дела. Не е тайна че съм разочарован от българския закон, смятам го за доста постен и направо прост, неауктуален почти винаги, но все пак как той би отговорил на този казус. Ето и още малко подробности: Влогар качва клипове в youtube, instagram където и дае, които смята за забавни и наистина се оказва, че са, понеже придобиват популярност, но не търси възмездие(печалба). В самите клипове се вижда демонстрация на действия и използване на материали които привидно са безобидни и интересни за средностатистическия зрител, подтикват да се пресъздадат, но в действителност водят до трайна самовреда на този които ги опита, в случая телесна(би ли имало разлика ако беше имуществена?). В защита на автора идват две сериозни тези, едната е свобода на слово, другата че все пак е предупредил че съдържанието е шега и не трябва да се опитва, но го е направил по начин който да остане скрит за болшинството от зрители(например чрез изречение в описанието под клипа, измежду други изречениея, или при запитване чрез лични съобщения.) Сега, въпросите са, може ли да се търси обезщетение от автора за нанесени вреди, уредено ли е по някакъв начин такова деяние в закона?
atom22
Младши потребител
 
Мнения: 24
Регистриран на: 28 Апр 2018, 14:47

Re: Клипове които целенасочено заблуждават към самовреда

Мнениеот rayan08 » 23 Авг 2020, 02:25

Силна личност, желая ви успех с най-добри пожелания
scrabble word finder
rayan08
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 23 Авг 2020, 02:17


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron