начало

Над 3000 са вече разследванията за неспазване на мерките срещу COVID-19 Над 3000 са вече разследванията за неспазване на мерките срещу COVID-19

ОБЖАЛВАНЕ НА ЕЛЕКТРОНЕН ФИШ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


ОБЖАЛВАНЕ НА ЕЛЕКТРОНЕН ФИШ

Мнениеот shekila » 08 Окт 2020, 16:41

Здравейте, преди година на 11.10.2029г. съм заснет с АТСС, че автомобилът ми е без застраховка " гражданска отговорност". Едва днес ми връчиха документ, който да подпиша. За съжаление системата не ми позволява да прикача файла и аз не знам защо? Има ли давност за издаване на ЕФ и за връчването им? Имам ли основание за обжалване поради изтекла давност или несъсточтелност на този ЕФ? Четох, че ЕФ е административен акт и като такъв съгл. чл. 34 от ЗАНН следва да бъде издаден в срок до 3 месеца от установяване на извършителя или 1 година извършване на нарушението, а по КЗ срокът е 2 години, в противен случай наказателно- административното производство се прекратява, но има ли давност за връчване! На този документ обаче не пише кога е издаден.
Ако някой се е сблъсквал с подобен казус моля да сподели.
Предварително благодаря
shekila
Младши потребител
 
Мнения: 55
Регистриран на: 05 Окт 2006, 13:24

Re: ОБЖАЛВАНЕ НА ЕЛЕКТРОНЕН ФИШ

Мнениеот pozitivenn » 21 Окт 2020, 10:18

Ако сумата на фиша е малка, няма смисъл да обжалваш, така или иначе ти си в нарушение държавата ще си вземе парите, но ако си решила да търсиш обжалване, най- добре се консултирай с адвокат. Аз например бях заснет за превишена скорост и имах глоба от 600 лв., наех си адвокат и обжалвам, има си вратички които само те си знаят и сега ще си взема парите, че даже и ще ми платят обещетение. Половината ще са за адвокат ама аз няма да им ги оставя :? :)
pozitivenn
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 21 Окт 2020, 10:06
Местоположение: Пловдив

Re: ОБЖАЛВАНЕ НА ЕЛЕКТРОНЕН ФИШ

Мнениеот jhoro » 21 Окт 2020, 11:44

УАУУУУ!!! :shock:
shekila написа:Здравейте, преди година на 11.10.2029 г. ...

Явно е ОТГ, ама ... пак си е смешно! Все още сме 2020 година. 2029 е ... след 9 години!
Изображение

По същество!
shekila написа:... съм заснет с АТСС, че автомобилът ми е без застраховка „гражданска отговорност".

Тук виждам две отделни неща.
Първото е факт - „заснет сте“ (не Вие - автомобила).
Второто е твърдение - че същия автомобил не притежава валидна застраховка ГО или, че просто в системата на Пътна полиция-КАТ няма данни. Това подлежи на доказване.
shekila написа:Едва днес ми връчиха документ, който да подпиша. За съжаление системата не ми позволява да прикача файла и аз не знам защо? Има ли давност за издаване на ЕФ и за връчването им? Имам ли основание за обжалване поради изтекла давност или несъстоятелност на този ЕФ? Четох, че ЕФ е административен акт и като такъв съгл. чл. 34 от ЗАНН следва да бъде издаден в срок до 3 месеца от установяване на извършителя или 1 година извършване на нарушението, а по КЗ срокът е 2 години, в противен случай наказателно- административното производство се прекратява, но има ли давност за връчване! На този документ обаче не пише кога е издаден.

Щом сега получавате фиша - има два срока:
Чл. 189. (6) В 7-дневен срок от получаването на електронния фиш може да се направи писмено възражение пред директора на съответната структура на Министерството на вътрешните работи. Директорът разглежда възражението и преценява доказателствата в 7-дневен срок от постъпването му.
(8) Електронният фиш подлежи на обжалване по реда на Закона за административните нарушения и наказания. Жалбата срещу електронния фиш се подава в 14-дневен срок от получаването му, а когато е направено възражение по ал. 6 - в 14-дневен срок от съобщаването на отказа за анулиране на фиша. В 7-дневен срок от получаване на жалбата директорът на съответната структура на Министерството на вътрешните работи, на чиято територия е установено нарушението, или оправомощено от него лице я изпраща заедно с цялата преписка на съответния районен съд, като в съпроводителното писмо посочва и доказателствата в подкрепа на обжалвания електронен фиш, както и информация за участъка от пътя с описание на мястото и географските координати, действащото ограничение на скоростта по чл. 21, посоката на движение на автомобила, разположението на автоматизираното техническо средство, неговия вид и данни за извършена метрологична проверка.
ЗДвП

Относно файла-доказателство - не е проблем, да го прикрепите към възражението или да го представите направо в съда.
За сроковете - не ги мислете. Най-добре наемете (не просто - консултация) адвокат, който да ви представлява.
А това, че няма дата на издаване ... нали има дата на получаване от Ваша страна? Втората е по-важна.
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 1878
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron