начало

Мерките срещу COVID-19 вече ще са само локални Мерките срещу COVID-19 вече ще са само локални

ВЪПРОС ЗА РЕМОНТ ВЕРТИКАЛЕН ЩРАНГ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


ВЪПРОС ЗА РЕМОНТ ВЕРТИКАЛЕН ЩРАНГ

Мнениеот viol2000 » 21 Яну 2021, 15:41

Нашият вход се състои от 8 етажа.На всеки етаж има по два тристайни апартамента и една гарсониера.Всеки тристаен има по 2 вертикални щранга,а гарсониерите имат по един такъв. Вертикалния щранг на гарсониерите се ползва само от тях.Въпросът е следният :Трябва ли целият вход да плаща за ремонта на вертикалния щранг на гарсониерите?
viol2000
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 01 Апр 2020, 07:47

Re: ВЪПРОС ЗА РЕМОНТ ВЕРТИКАЛЕН ЩРАНГ

Мнениеот jhoro » 21 Яну 2021, 17:46

viol2000 написа:Нашият вход се състои от 8 етажа.На всеки етаж има по два тристайни апартамента и една гарсониера.Всеки тристаен има по 2 вертикални щранга,а гарсониерите имат по един такъв. Вертикалния щранг на гарсониерите се ползва само от тях.Въпросът е следният :Трябва ли целият вход да плаща за ремонта на вертикалния щранг на гарсониерите?

Здравейте!
Моят отговор е - “ДА“!
Този щранг е от общите части на сградата!
Чл. 38. При сгради, в които етажи или части от етажи принадлежат на различни собственици, общи на всички собственици са земята, върху която е построена сградата, дворът, основите, външните стени, вътрешните разделителни стени между отделните части, вътрешните носещи стени, колоните, трегерите, плочите, гредоредите, стълбите, площадките, покривите, стените между таванските и избените помещения на отделните собственици, комините, външните входни врати на сградата и вратите към общи тавански и избени помещения, главните линии на всички видове инсталации и централните им уредби, асансьорите, водосточните тръби, жилището на портиера и всичко друго, което по естеството си или по предназначение служи за общо ползуване.
Може да се уговори частите на сградата, които обслужват само някои от отделно притежаваните етажи или части от етажи, да бъдат общи само на лицата, чиито помещения обслужват.
Общите части не може да се делят.
ЗС

Най-малкото - всички собственици на гарсониери, трябва да „се охарчат“ за ремонта. Но - ако има уговорката от второто изречение. Иначе - плащат всички!

Пп. Щом този щранг е „сдал багажа“ - очаквайте и другите! И тогава - „палачинката ще се обърне“!
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 2200
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron