Страница 1 от 1

Събиране на данни от банка за клиента

МнениеПубликувано на: 23 Май 2022, 12:56
от krsmr
Днес бях в една банка казаха ми че трябва да попълня въпросник с много въпроси от къде са ми парите какво работя имам ли пари в други банки и чужбина и куп други глупости аз им казах че няма да го попълня и че не давам обяснение. Казаха ми че това бихо мое право да им откажа но нямало да извършва банкови операции

Re: Събиране на данни от банка за клиента

МнениеПубликувано на: 23 Май 2022, 20:09
от gergana12
Формулярите са стандартни за нови клиенти. Има такива и за вече установени клиенти. Опитайте и в друга банка, ще сравните.

Re: Събиране на данни от банка за клиента

МнениеПубликувано на: 25 Май 2022, 08:43
от doondie
Не виждам въпрос, но ще допълня вече дадения отговор.

Повечето от примерите се отнасят до проверка за предотвратяване на прането на пари, което банките са задължени да правят. В зависимост от желаните услуги, може да поискат и доказателства за произхода на средствата.
Друга цел може да е извършване на кредитна проверка в контекста на извършване на кредитна оценка.
Както са Ви казали, не сте длъжен да се съгласявате. В такъв случай обаче те няма да имат възможност да Ви предоставят желаните услуги.
При всяко положение няма повод за притеснение, тъй като банките са администратори на лични данни и имат съответните права и задължения. Във Ваш интерес е банката да Ви познава възможно по-добре, за да може да Ви има повече доверие, което би се изразило в одобрение и/или по-добри условия при предоставянето на кредитна карта, заем или ипотека.

Re: Събиране на данни от банка за клиента

МнениеПубликувано на: 26 Май 2022, 15:11
от krsmr
Доверени хора са Мъртвите живите човеци зверове и предатели!