начало

Мерките срещу COVID-19 вече ще са само локални Мерките срещу COVID-19 вече ще са само локални

Развод по взаимно съгласие.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Развод по взаимно съгласие.

Мнениеот ubo_bro » 20 Яну 2021, 08:00

Здравейте, от скоро съм разведен родител... децата са присъдени на майката, плащам издръжка по 200 лв на дете. Въпроса ми е .... от няколко дена тя е ограничила обаждането към децата-едното е на 7 години и има личен телефон,а другото е на 4. Тя е изключила телефона на детето,прибрала го е , а мен ме е блокирала към нейния номер. По нейни приказки преди време ми каза, че няма да даде на детето телефона, таблета или лаптопа, защото не са в негов интерес и само го разконцтрират. Ограничила е също така и номерата на баба им и дядо им (моята майка и баща ) също да не ги чуват. Имам племеннички почти на годините на децата ми, но от думите на голямото ми дете разбирам, че майката е забранила да се чува с тях.
Какво мога да направя за да чувам децата си преди да дойдат определените дни за виждане с тях ?
Децата са силно привързани към мен и аз към тях. Но тя ограничава това виждане и чуване по телефон - Viber, Mesenger.
Благодаря предварително.
ubo_bro
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 27 Окт 2020, 16:36

Re: Развод по взаимно съгласие.

Мнениеот katerinakuch » 20 Яну 2021, 13:52

Поискайте да бъде допълнен и облекчен режимът Ви на свиждане с децата
katerinakuch
Активен потребител
 
Мнения: 1146
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27

Re: Развод по взаимно съгласие.

Мнениеот ubo_bro » 21 Яну 2021, 06:56

Здравейте. Аз си имам определените дни за виждане, просто майката е забранила на детето да говори по телефона с мен и с баба си и дядо си. Въпроса ми е може ли по някакъв начин да я накарам да даде на детето личния му телефон, за да мога да ги чувам вечер или през деня, когато не е на училище ?
Това не се ли води обсебване или и аз незнам точно.
Просто детето си има личен телефон, но тя е забранила да се чува с мен, с племемничките ми или който и да е от моето семейство.
Благодаря.
ubo_bro
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 27 Окт 2020, 16:36

Re: Развод по взаимно съгласие.

Мнениеот ilian_todorov » 21 Яну 2021, 17:23

ubo_bro написа:Здравейте. Аз си имам определените дни за виждане, просто майката е забранила на детето да говори по телефона с мен и с баба си и дядо си. Въпроса ми е може ли по някакъв начин да я накарам да даде на детето личния му телефон, за да мога да ги чувам вечер или през деня, когато не е на училище ?
Това не се ли води обсебване или и аз незнам точно.
Просто детето си има личен телефон, но тя е забранила да се чува с мен, с племемничките ми или който и да е от моето семейство.
Благодаря.

След като децата са поверени на майка им, тя определя дали да имат телефон и как да го използват. :idea:
За какво обсебване пишете? Децата не са вещи! :idea:
Имате право да ги виждате два пъти в месеца.
400 лева издръжка не са ли ви много на месец? Друг би се оплакал от голямата издръжка. Ако съдът Ви присъди правата на едното дете на Вас, ще отпадне издръжката и тя ще не ще, ще Ви дава да чувате другото дете. :idea: Пробвайте с такова дело. :idea: Най-малко ще я уплашите. :D
ilian_todorov
Активен потребител
 
Мнения: 1186
Регистриран на: 08 Юни 2013, 13:34

Re: Развод по взаимно съгласие.

Мнениеот nikodim77 » 22 Яну 2021, 01:19

Ееее! Иляне!? Не падай толкова ниско! Ако аз съм съдия и пред мен се яви родител, искащ да раздели децата си по прични като твоето предложение, ще използвам съдийското чукче да му счупя главата!!! Как може да съветваш питащ да иска да си разделя децата?!?! Пък било то и с цел да търси вратички в закона!? Тези правни гимнастики дори намирисват на злоупотреба с право. А, и още нещо, съдиите не гледат ама никак с добро око на такива родители, които искат да си разделят децата.
И не, това, че децата по силата на СР следва да живеят при нея и тя да упражнява по-голяма част от родителските грижи (думата „права” нещо не ме кефи и не е на място) не лишава другия родител от правото му да полага грижи, да осъществява комуникация и т.н.
Караш се на питащия за употребата на израза – „обсебване”, а не отчиташ, че той е показал, че не е наясно с материята („…или и аз не знам точно”) Видно от думите на този баща – Родител, е че си обича децата, и вярвам плаща издръжката безпрекословно, а ти Иляне, го питаш (дори ми прилича на иронизиране), дали му е много издръжката и на тази база му предлагаш горните „правни гимнастики”!?! Децата пишеш не са вещи, но му даваш съвети да си дели децата, та да не плаща издръжка, още и за да поставя некоректния родител в лоша позиция (изнудване е два ли не) за да позволявала да се чува и с другото дете.
Не съм вярвал, че ще прочета някога подобен пасквил!!! Явно Иляне, нямаш деца, Е, пожелавам ти да проимаш!!! Тогава дано се промениш към по-добро…, вярвам го, и бих се радвал за теб.

До Г-н. ubo_bro,
Има юридически и много тънки механизми да накарате бившата си да преустанови тези неразумни действия. Обаче Ви съветвам да се обърнете към специалист – адвокат, защото по форумите няма да получите това, което ще Ви удовлетвори. Но пак повтарям, изход има от подобна ситуация. Но както един от съфорумците – адвокат се изразява, „трябва да се пипа ловко”
nikodim77
Потребител
 
Мнения: 818
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29

Re: Развод по взаимно съгласие.

Мнениеот ubo_bro » 22 Яну 2021, 06:58

Добор утро. Много благодаря от отговораа на nikodim77 .... плащам си всичко както и когато трябва ... и никога не ми е хрумвало да разделя децата - те не са вещ!!! Особенно, че малкия много е свикнал с кака си и много се обичат, както и аз тях.... та небих и посмял да направя такова нещо.
Относно това как ще я накарам да даде личния телефон на детето.... това вече е тънкост, да.
Благодара отново за отговора и ще търся начин да го направяя.
Лек и успешен ден на всички.
ubo_bro
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 27 Окт 2020, 16:36

Re: Развод по взаимно съгласие.

Мнениеот nikodim77 » 22 Яну 2021, 12:33

Г-н. ubo_bro,
И тук във форума се намират специалисти, които вероятно биха желали да Ви помогнат. С оглед такава една връзка можете да включите "лични съобщения" във форумния профил.
Вярвам и се надявам, че някой би помогнал...?!
nikodim77
Потребител
 
Мнения: 818
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron