начало

Извънредното заседание на парламента не се състоя Извънредното заседание на парламента не се състоя

Преминаване през чужд имот

Казуси за недвижими имоти


Преминаване през чужд имот

Мнениеот avokady » 25 Ное 2016, 12:42

КАЗУС ... ? Съдебна делба на реално неподеляем наследствен имот, в който сградата е изключена от съсобствеността. С валидно наддавателно предложение на публичния търг единият от съсобствениците придобива земята в УПИ. Собственика на търпимият строеж нахлува в чуждия за него вече имот, като разрушава защитните прегради /деликт/, без налични влязло в сила Решение за сервитут, договор или съгласие за заплащане.
Относим ли е по случая чл. 192 /ЗУТ/ за определяне цена на правото на преминаване по реда на чл. 210 /ЗУТ/ и кой трябва да инициира издаване заповед на кмета - собственика на земята или собственика на сградата?
А Нотариална покана за плащане от датата на придобиване на имота или от датата на писменото поискване?
avokady
Младши потребител
 
Мнения: 41
Регистриран на: 27 Окт 2010, 08:37

Re: Преминаване през чужд имот

Мнениеот leonardos » 29 Ное 2016, 13:32

avokady написа:Собственика на търпимият строеж нахлува в чуждия за него вече имот, като разрушава защитните прегради /деликт/,

"Продавача" какъв се явява вече в имота - собственик на сграда върху чужда земя или е подгонен от носталгията по пропиляната възможност да придобие и земя към "собствеността" си, което го тласка към спонтанна агресия да руши?
leonardos
Потребител
 
Мнения: 240
Регистриран на: 27 Ное 2008, 16:43

Re: Преминаване през чужд имот

Мнениеот avokady » 01 Дек 2016, 23:34

leonardos написа:"Продавача" какъв се явява вече в имота - собственик на сграда върху чужда земя или е подгонен от носталгията по пропиляната възможност да придобие и земя към "собствеността" си, което го тласка към спонтанна агресия да руши?


Явява се натрапник и гратисчия с незаконна постройка върху чужда земя. Дори не става ясно на кой праводател се води сградата и как е придобита собствеността върху нея, освен че наследява нещо "хвърчащо" :) без предвидената по чл. 18 от ЗЗД форма.
avokady
Младши потребител
 
Мнения: 41
Регистриран на: 27 Окт 2010, 08:37


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron