начало

Извънредното заседание на парламента не се състоя Извънредното заседание на парламента не се състоя

Покупка на имот с тежести от фирма, що е то?

Казуси за недвижими имоти


Покупка на имот с тежести от фирма, що е то?

Мнениеот slown » 04 Юни 2017, 20:46

Казуса е следният:

Едно лице е станало собственик на мой имот като го е придобил чрез констативен нотариален акт. Срещу него е заведен иск и вписана искова молба, като смея да твърдя, че имам всички шансове да спечеля делото. Месец след вписването на исковата молба той е продал имота на някаква фирма. Така възникват някои въпроси:

1. Кой и защо би купил имот с тежести - вписана искова молба...
2. Вероятно е свързан с първия, защо са решили да бъде на фирма, ясно е че вероятно собственика на фирмата и въпросния човек се познават, но какъв е смисъла да се прехвърля на фирма, какво целят?

Ще бъда благодарен на всеки за споделеното мнение!
slown
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 04 Юни 2017, 11:35

Re: Покупка на имот с тежести от фирма, що е то?

Мнениеот ivanov_p » 05 Юни 2017, 08:13

Тези въпроси са субективни и не ви интересуват, никой не знае какво е в главата на прехвърлящия и точно затова е вписването. Най-вероятно е направено защото лицето е имало уговорка да продаде имота, и го е направило на много по-ниска цена от реалната, а фирмата разчита да загубите делото или да се спазари с вас. Обикновено такива имоти се залагат, кредитът се взима и после банката си троши главата, но вашият човек е аджамия и или не е знаел или не му е стигнало времето.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3368
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Покупка на имот с тежести от фирма, що е то?

Мнениеот slown » 05 Юни 2017, 12:18

Благодаря за отоговора! Разчитам да споделите нещо от практиката си в подобни случаи... И аз си блъскам главата и до подобни изводи стигам... Преди година и половина един човек ми звъня да пита дали продавам имота и моят отговор беше отрицателен, а преди два дни откривам, че той всъщност е бил сина на собственика на тази фирма изхождайки от името, с което се представи и имената на собственика на фирмата. За какво им е цялата тази схема ако биха искали да се спазарят с мен, оферта не са ми отправяли никаква досега... Явно ще чакам развитие. Трябва ли да добавям към делото и името на 'новия' собственик, т.е. тази фирма, за да предовратя евентуално препродаване или ипотека?
slown
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 04 Юни 2017, 11:35


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron