начало

Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени

Казус със закупуването на имот

Казуси за недвижими имоти


Казус със закупуването на имот

Мнениеот estario » 03 Юли 2018, 18:21

Здравейте,
Искаме да закупим къща с двор в село близо до София. От собствениците получихме нотариалния акт. Там виждам два проблема и искам да се посъветвам как да процедирам.
1. Къщата е с бетонна носеща конструкция и тухлени стени. В нотариалния акт пише, че на имота има паянтова, едноетажна, еднофамилна жилищна сграда. Това отговаря на истината, като изключим, че не е паянтова, а масивна по моите разбирания. Какво значение има как е вписана в нотариалния акт?
2. Преди няколко години дядото, който е живеел в къщата, е достроил допълнителна стая от около 10 квадрата. Тя не фигурира в нотариалния акт. Като цяло не планирам да разширявам къщата или да я строя на ново. Нуждае се от ремонт, но е доста запазена. Не вярвам някой да дойде на проверка.
Какви са вариантите? Колко пари би струвало узаконяването?
С помощта на нотариус проверихме и няма никакви скрити наследници, тежести или други проблеми, заради които сделката да не се осъществи. Цената е добра и съм склонен да взема имота и така. Просто искам да знам какви са възможностите след това.
Благодаря за помощта.
estario
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 21 Дек 2013, 18:14

Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron