Страница 1 от 1

Връщане на комисионна при прекратен договор за наем

МнениеПубликувано на: 20 Юли 2018, 11:59
от optimist7
Здравейте, случаят е следният - бях наел боксониера чрез брокер, с договор, но след подписване на договора установих лъжи от лицето, представило се като наемодател и на следващия ден прекратихме договора. Причините бяха, че се появиха няколко брокера на подписването с различни коли и се усъмних в роднинска връзка на един от тях с наемодателите от първия оглед заради фамилията, която не е много често срещана. Освен това беше ми заявено, че помещението не е ползвано за живеене досега, а след подписването ми показаха фактури от предишните наематели, които гледали домашни любимци и били некоректни.
Матракът и техниката били нови, но техниката беше надрана вътрешно от почистване, а на матрака от долната страна имаше срязано. Също така мъжът, с който подписахме, се представи за брат на жената от първия оглед, но не присъстваше тогава и не представи документи за собственост. От него получих само депозита, а наемът беше задържан.
Знам че прибързах, но бях притиснат от времето и обещанията на брокера и предполагаемите собственици на първия оглед, че обзавеждането е ново и не живяно в боксониерата досега.
Възможно ли е да поискам обратно комисионната от брокера, след като той не ми даде документ за нея(според него никой не издавал бележки за тези комисионни)? Дали има шанс с адвокат да се предприемат някакви действия?