Страница 1 от 1

Re: Казус относно закупуване на имот!!!!!

МнениеПубликувано на: 27 Фев 2019, 12:25
от miko_pk
Разбира се, че има.
Част от документите, съгласно наредбата за предоставяне право на закупуване на общински жилища са справка от АВ за липса на разпоредителни сделки с недвижим имот. Т.е за да имаш право да закупиш общинския имот не следва да си се разпореждал възмездно или безвъзмездно със свое недвижимо имущество.
Чисто хипотетично и имагинерно е възможно с отказ от наследство / не се вписва в СВ/, всички дялове в коляното да се съсредоточат при другия наследник и покупка от него с приложеното у-е за отказ. Техните вътрешни отношения обаче остават документално неуредени. Отказът ще касае и други имущества обаче.
Задължително ако се правят подобни "глупости" е да се провери дали в общината съгласно наредбата не се изисква и справка за липса на откази от наследство от СРС, за да не иде зян цялата схема.
Проблемите са преди всичко у купувача. Ако той не иска да продава, защото чака да го огрее общинския имот сключете договор за наем за половин или една година и после приспадни наема от продажната цена. Но не ремонтирай, че може и да иде зян ремонтчето.