Страница 1 от 1

ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК ВЕЧЕ В ИНТЕРНЕТ

МнениеПубликувано на: 01 Юли 2008, 23:13
от d_d
ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК ВЕЧЕ В ИНТЕРНЕТ

вторник, 01 юли 2008

София

От днес пълното съдържание на Държавен вестник е достъпно на страницата му в интернет, решението за което беше взето от Народното събрание в началото на годината, припомня Investor.bg Официалният и неофициален раздели се публикуват в интернет в деня, в който се издава печатното издание, при пълно съответствие с него.

„До този момент България беше единствената страна в Европа (без Литва), в която народните избраници и правителството не просто не публикуваха „Държавен вестник“ в електронен вид, но и караха избирателите да плащат два пъти: веднъж заплата на избраниците и втори път, за да разберат какво са им измислили като задължение чрез политиката и нормативните актове, които я прокарват“, заявяват от Института за пазарна икономика.

В някои от страните е направена дори крачка напред – копия на хартия не се печатат изобщо (Австрия) или в много ограничен брой (Белгия – 5 бр., Естония – печата се само по поръчка на абонати; средно около 150 от всеки брой.) В други в момента текат промени в съответните закони, които ще наложат електронния вариант. У нас печатното издание продължава и нищо чудно разходите на данъкоплатците да не намалеят съществено, коментират от института.

http://www.standartnews.com/news/detail ... 0%95%D0%A2

МнениеПубликувано на: 02 Юли 2008, 19:34
от karanedeff

МнениеПубликувано на: 04 Юли 2008, 00:01
от prnedev
Братчет и Сиела пуснаха безплатен достъп, че и за стари броеве, не ги е срам