Страница 1 от 1

НАП издава безплатно персонален код за достъп до електронни

МнениеПубликувано на: 13 Юни 2013, 16:53
от nationalrevenueagency
Персоналният код на НАП дава възможност да следите актуалността на информацията в данъчно-осигурителната си сметка и онлайн да проверявате как се разпределят плащанията спрямо задълженията, които имате. С ПИК може да правите справки за осигурителния си доход, за трудови договори, задължения за данъци и осигурителни вноски, членство в пенсионен фонд, както и може да подадете искане за издаване на документ

Издаването на ПИК е безплатна услуга. За да получите своя код е достатъчно да попълните заявление за ползване на електронни услуги, предоставяни от НАП чрез ПИК и да го подадете в компетентната териториална дирекция на НАП (за физически лица – по постоянен адрес, за юридически – ТД по регистрация). Ще получите своя ПИП на момента, ако подадете заявлението в офиса на НАП по постоянния си адрес или адрес на управление за юридически лица. Ако сте подали заявление в друга структура на НАП, срокът в който можете да получите своя ПИК е 7-дневен.

Използването на услугите, достъпни с ПИК осигурява информираност, пести време и средства, а достъпът до тях е безплатен и може да се осъществи от всеки компютър с интернет връзка.

Повече информация за безплатните онлайн услуги с ПИК, както и списък на адресите на ТД на НАП можете да намерите в брошурата „Вземи своя персонален код”.

Повече информация може да получите на телефона на информационен център на НАП 0700 18 700 или на infocenter@nra.bg