начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

реабилитация

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


реабилитация

Мнениеот liver » 17 Юни 2006, 20:56

казусът е следния;
Лицето е условно осъдено на 1 година лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години. Нямало е други присъди нито преди нито след това, както и други наказателни производства срещу него. Изтича изпитателният срок. Разпоредбите на чл.86, ал.1, т.1 от НК са ясни, но не ми е ясно как настъпва самата реабилитация. И по-точно, трябва ли лицето да подава някакви документи до Районният съд, и ако да какви?
liver
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 17 Юни 2006, 20:44

Мнениеот mishi_83 » 17 Юни 2006, 21:18

Ами то си пише много ясно и отчетливо - реабилитацията настъпва по право :lol: Не трябва да правите абсплютно нищо!!!

Успех!!!
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!

В. Коняхин
mishi_83
Потребител
 
Мнения: 738
Регистриран на: 03 Мар 2005, 13:27
Местоположение: София

Мнениеот yugoslav » 17 Юни 2006, 21:21

liver, щом ти е ясен чл.86, ал., т.1 НК значи ти е ясно , че словосъчетанието "по право" се тълкува в смисъл на "автоматично". Ето защо не е необходимо при тази хипотеза да се сезира, какъвто и да било държавен орган.Просто настъпва условието "изминаване на три години " от влизането в сила на присъдата и Човекът е чист и неопетнен...но само за нуждите на гражданския оборот, съответно в този вид удостоверение/свидетелство. Там ще пише "НЕ ОСЪЖДАН" и нищо повече.
За нуждите на държавната репресия-полиция, прокуратура , съд/моля ви не се изправяйте "на нож", НАЙ-ВЕЧЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА СЪДИЙСКОТО СЪСЛОВИЕ :lol:/, обаче, това осъждане няма да се заличи до ...края на отпуснатите му години на земята. :lol:
Човекът трябва да си "носи" постоянно главата на раменете поне 5 години след настъпване на реабилитацията по право. В противен случай, съгласно чл.28, ал.1 и в контекста на чл.30, ал.1 от НК, ако Човекът "настъпи котето по опашката", то квалификацията на новото "ДРУГО ТАКОВА" престъпно деяние ще бъде "в условията на повторност в немаловажен случай"...по -общо казано!
yugoslav
Потребител
 
Мнения: 149
Регистриран на: 09 Май 2006, 21:52

Мнениеот liver » 22 Юни 2006, 23:28

благодаря Ви за отговорите.
liver
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 17 Юни 2006, 20:44


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 31 госта


cron