начало

Работодател може да разреши на служителите си дискретни религиозни символи, но да забрани забрадки Работодател може да разреши на служителите си дискретни религиозни символи, но да забрани забрадки

граждански иск в Наказателния Процес

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


граждански иск в Наказателния Процес

Мнениеот една » 06 Апр 2004, 14:36

Колеги, помогнете! Имам следния въпрос: При съдебните прения в наказателния процес, когато дойде ред на гражданския ищец, той кои въпроси трябва да засегне и трябва ли да обоснове наличието на всички елементи на деликта по чл.45 ЗЗД?
една
 

Re: граждански иск в Наказателния Процес

Мнениеот Ivanoff_I » 07 Апр 2004, 09:14

В твоя въпрос се съдържа и точния отговор - доказан ли е предявеният граждански иск по основание и размер и въз основа на кои доказателства.
Ivanoff_I
 

Re: граждански иск в Наказателния Процес

Мнениеот bgjurist » 07 Апр 2004, 23:07

Свържи деликта с доказателствата, събрани по предварителното производство (това по основанието). А, както отбелязва колегата, ако не е уточнен по размер, искай експертиза.
bgjurist
Потребител
 
Мнения: 966
Регистриран на: 11 Сеп 2002, 14:11

Re: граждански иск в Наказателния Процес

Мнениеот bgjurist » 07 Апр 2004, 23:08

И още нещо - погледни на това вече като на граждански процес, но много по-лек - там не се налага ищецът вече да доказва твърденията си, тъй като органите вече са го напарвили.
bgjurist
Потребител
 
Мнения: 966
Регистриран на: 11 Сеп 2002, 14:11


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron