начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

привличане в данъчен процес

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


привличане в данъчен процес

Мнениеот neda » 09 Апр 2004, 12:08

Колеги, моля помогнете ми! Имам данъчно дело с големи данъчни задължения по ДДС. Констатациите са по чл.65, ал.4, или5 /начисляване на данък без основание за това/, по отношение на само един доставчик. Въпросът ми е мога ли в този вид производство да привлека доставчика като помагач, за да се ползвам от привличането?
neda
Младши потребител
 
Мнения: 19
Регистриран на: 26 Мар 2004, 10:15

Re: привличане в данъчен процес

Мнениеот zvezda » 09 Апр 2004, 13:16

Здравей,
мисля, че можеш - ДПК препраща към ЗАП, а той пък към ГПК по въпросите за производството. Не знам защо, но ми се струва, че съда ще се предпазва от такава практика (ако все още няма прецедент) - много ще се усложни и натовари делото, а ако привлеченото лице няма още ДРА за същия период - един вид съда ще установи нещо, което е в компетенциите само на дан. органи. Поне така мисля.
Но ако не опиташ няма как да разбереш, аз на твое място бих опитала.
Успех и пиши после какво е станало!
zvezda
Потребител
 
Мнения: 388
Регистриран на: 14 Мар 2004, 19:48
Местоположение: София

Re: привличане в данъчен процес

Мнениеот Toshko » 09 Апр 2004, 13:29

Мисля, че няма пречки да искате "привличането" и съда би трябвало да уважи искането Ви.
Toshko
 

Re: привличане в данъчен процес

Мнениеот donna2 » 09 Апр 2004, 18:30

това е част от протокол ако те интересува делото ще ти пратя номера му по ел. поща
ПРОКУРОРЪТ: Касационната жалба е частично основателна.

Основателно е първото възражение в жалбата за конституирането на .............., като трето лице помагач. Недопустимо е участие в процеса извън посочените в чл.38, ал.1 от ДПК. .............., ако се засягат нейни права и интереси, би могла да се конституира като заинтересована страна, но в случая това не е така, тъй като няма пряк и непосредствен интерес и не може да се приеме, че тя е била конституирана като такава в процеса.
donna2
Потребител
 
Мнения: 992
Регистриран на: 17 Юни 2004, 18:48


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 17 госта


cron