начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Да похвалим съдиите!

Дискусии на тема съдебната власт в България


Мнениеот hebigatsu » 15 Ное 2006, 19:47

До къде стигнахме!???....
Да се налага да хвалим доброто изпълнение на служебните задължения на магистратите!...
Тези са първите въпроси, които си задават повечето хора, видно от исказаните мнения. Жалко е, че похвалите са толкова малко. Но това си има своето обяснение. Ще си послужа с любим израз на мой познат магистрат -Съдът не е публичен дом, че всички да излизат доволни от него. Но ще си позволя и да добавя и обичайната си реплика към него в такива случаи - [/b]Няма по-болезнено чувство от чувството за несправедливост, особенно когато е породено от налудничави аргументи и очевидно произволно прилагане на "закона".
За това, за да насърчим (макар и по не най-стимулиращият начин) съдиите да си вършат работата - ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ СЪДИИ, ЗА КОИТО ЗАКОНА НЕ Е ДОСАДНА ПОДРОБНОСТ.
hebigatsu
Активен потребител
 
Мнения: 1008
Регистриран на: 19 Окт 2001, 19:42

Мнениеот ekostova » 15 Ное 2006, 20:21

Подкрепям мненията на колегите, че има много добри и съвестни съдии. Мисля, че тези, които не харесваме, е затова, защото са некомпетентни и не четат практика и не си четат делата. Затова всички във форума бяха против назначаване на съдии и прокурори без конкурс и стажец. Аз съм много доволна от работата на съдиите Джиджева, Светла Букова, Астарджиев, Лилова, Луканов, Бенински, от СГС председателя на I-5 (не й помня името) и още много други.
Но имам следното впечатление, и бих се радвала на коментар: В един съдебен процес страните си излагат тезите, правните основания, доказателствата. А бе съдиите не взимат никоя от тезите за правилната, да я потвърдят в становището си. Пишат нещо съвсем трето, което е в полза на едната страна, но е толкова лишено от смисъл, толкова е криво, че хем това решение те ползва, хем за нищо не става. И много пъти ми е идвало да обжалвам спечелено дело, защото не са правилни мотивите, залевосани са и водят към решение, което не е издържано юридически. Може би за да не ги упрекнат, че са корумпирани ли, че взимат страна ли, не знам, но все повече така ми се струва. Или се правят на оригинални и на по-големи умници? Не вярвам. Всъщност с решението си те би трябвало да вземат страна, да потвърдят аргументите на единия в спора. И нищо лошо не виждам в това. Какво ще кажете относно абсурдните решения, които обаче ни устройват?
ekostova
Потребител
 
Мнения: 106
Регистриран на: 02 Юли 2002, 14:50

Мнениеот vanika » 16 Ное 2006, 00:07

Много е гадно, но ина мен ми се е случвало. В такъв случай е по -добре решението да не е в твоя полза и да се постараеш с жалбата да убедиш следващата инстанция. Лошите мотиви са като мечешката услуга и по добре без тях, че иначе са едни хубави основания на губещата страна.
vanika
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 15 Ное 2006, 23:46

Мнениеот donnamob » 16 Ное 2006, 19:40

Ако аргументите и на двете страни не стават, и съдът, като намира за основателен иска, но по други съображения, какво, трябва да възприеме грешните аргументи на страната, само защото нейния иск е основателен, така ли? Не сте наясно с процеса.
donnamob
Младши потребител
 
Мнения: 68
Регистриран на: 05 Дек 2003, 01:10

Мнениеот vanika » 16 Ное 2006, 21:53

Нещо май не се разбрахме. Става въпрос за лоши мотивити на съда, които водат до необосновано решение, което пък е основание за отмяна. Не разбирам какъв е проблема за процеса?
vanika
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 15 Ное 2006, 23:46

Мнениеот mitko6 » 18 Ное 2006, 00:11

ekostova написа:Подкрепям мненията на колегите, че има много добри и съвестни съдии. Мисля, че тези, които не харесваме, е затова, защото са некомпетентни и не четат практика и не си четат делата. Затова всички във форума бяха против назначаване на съдии и прокурори без конкурс и стажец. Аз съм много доволна от работата на съдиите Джиджева, Светла Букова, Астарджиев, Лилова, Луканов, Бенински, от СГС председателя на I-5 (не й помня името) и още много други.

Браво, ekostova, явно семейното право е твоята стихия! В този случай аз не бих се изказвал толкоз убеден за някои от така изброените съдии!
mitko6
Потребител
 
Мнения: 514
Регистриран на: 26 Окт 2006, 23:57

Мнениеот ana_maria » 24 Ное 2006, 09:19

Още един млад и много добър съдия е съдия Георги Мулешков- СРС. Професионалист.
ana_maria
Младши потребител
 
Мнения: 80
Регистриран на: 07 Мар 2006, 07:47

...

Мнениеот DieCorrupt » 30 Мар 2007, 00:16

Предполагам това за съдия Джиджева е някакъв вид майтап нали ? Или просто става дума за различна съдийка. Ако говорите за същата която беше в брачна, просто май сте за преглед при психиатър заедно с нея ...
От кога за наказание те пращат да гледаш наказателни дела, когато и идея си нямаш от материята? Докога такива еденици понеже незнам си коя им роднина е незнам си къде ще продължават да вилнеят в Българските зали, това е крайно срамно.
Кога най-накрая хората в бранша ще осъзнаят, че човешки съдби и животи са заложени на карта и техните понякога направо идиотски решения ги съсипват. Непознаването на закона не е извинение ...
Крайно неприятно е когато гледаш как наистина невинни хора биват осъждани а престъпници биват пускани, е вие може да сте свикнали с това драги ми, но има хора които не могат да свикнат а и не искат, нека са идеалисти или ако искате ненормалници, отдавна правото в България е изкривено дотолкова, че "добър" съдия е този който взима смело и нагло раздавайки тъпи решения.
Надявам се поне един който прочете това, след като ме препсува, да си спомни за началото когато е тръгнал да учи право - дали целта му не е била наистина да помага на хората ?!? Кое ви промени, защо, по-силно ли е от вас ? На тези въпроси оставям сами да си отговорите.
DieCorrupt
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 30 Мар 2007, 00:01

Мнениеот mitko6 » 31 Мар 2007, 09:34

ANTIKOMUNIST написа:HORA TRYABVA DA SE BORIM S MAFIATA..........


Хубав призив, почти като изказването на Р. Пет., че в България имало "нулева толерантност срещу корупцията"! Но борбата срещу мафията е твърде сложно нещо, което изисква добра подготовка и властови ресурс. Срастването на организираната престъпност с властта - това е мафията, по определение. Как ще се борим с нея - с изстерични крясъци из форумите ли? Отговорете си на този въпрос и можем да дискутираме нормално! И биз псувни и обиди!
mitko6
Потребител
 
Мнения: 514
Регистриран на: 26 Окт 2006, 23:57

Zdraveite!

Мнениеот marrygeorgieva » 05 Апр 2007, 10:03

Толкова е относителна темата тук! Ответник по гр. дело съм. Съдийката на първа инстанция Джулияна Петкова много ми хареса като стил, професионално водене на делото /не съм присъствала на други дела/, малка симпатична млада дама. Но решението й не се е задълбочило в моя случай особено и не е в моя полза. Имам чувството, че и аз мога да взема такова решение - буквално чета чл. 26, ал. 1 от ЗЗД и чл.75, ал. 2 от ЗН - и хоп готово е решение по делото. Е, мили хора какво да кажа - харесвам съдийката чисто емоционално, но решението й не е задълбочено???????????????
marrygeorgieva
Младши потребител
 
Мнения: 24
Регистриран на: 18 Сеп 2006, 14:34
Местоположение: София

Мнениеот kontrol » 05 Апр 2007, 13:09

marrygeorgieva написа:Толкова е относителна темата тук! Ответник по гр. дело съм. Съдийката на първа инстанция Джулияна Петкова много ми хареса като стил, професионално водене на делото /не съм присъствала на други дела/, малка симпатична млада дама. Но решението й не се е задълбочило в моя случай особено и не е в моя полза. Имам чувството, че и аз мога да взема такова решение - буквално чета чл. 26, ал. 1 от ЗЗД и чл.75, ал. 2 от ЗН - и хоп готово е решение по делото. Е, мили хора какво да кажа - харесвам съдийката чисто емоционално, но решението й не е задълбочено???????????????
Хах, защо мислите, че не е задълбочено. Имайте предвид, че не е нужно да се изследват задълбочено всички подробности, ако се види, че преди това има някакъв факт, с който и без тях делото е решено. Примерно, ако е нищожен един договор, няма смисъл да разглеждаме квитанциите по "изпълненито му".
След като сте казала А, кажете и Б. След като казвате, че не е компетентна, пейстнете решението.
Между другото, темата е за съдии, които трябвало да бъдат похвалени. За черните овци - ако смятате, че тази е такава - има други теми.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител
 
Мнения: 1109
Регистриран на: 05 Сеп 2005, 15:49

Мнениеот julia_says » 11 Апр 2007, 13:20

А аз ще похваля съдия Христинка Колева - СГС, Наказателно отделение.
julia_says
Младши потребител
 
Мнения: 18
Регистриран на: 02 Апр 2006, 15:25
Местоположение: София

Мнениеот bebitor » 31 Окт 2007, 01:11

Моите искрени уважения към съдия Майя Йончева от Русенски районен съд. Не защото е отсъдила или не в моя полза, а защото такъв трябва да бъде истинския съдия. Чете законите, чете практиката, чете доказателствата, чете и прилага европейски и международни регламенти, отнася се видаги с уважение не само към колеги, но и към всеки един човек. Истина е, че понякога /доста често/ се възмущавам от съдийска некомпетентност, измислени протоколи и т.н. Но ако всички съдии бяха съвестни и продължаваха да четат материята след студентските си години /съответно изпитите/, едва ли щеше да има проблем в съдебната система. Макар и съдът да е длъжен да знае законите, за пръв път ми се случва съдия да цитира международен регламент преди някоя от страните да го е посочила.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител
 
Мнения: 1851
Регистриран на: 28 Мар 2007, 18:36
Местоположение: Пловдив, Русе

Мнениеот sarbijanac » 31 Окт 2007, 02:58

Поздравления за високия професионализъм на 3-те дами районни съдийки в Районен съд - Нови пазар.

Макар,че понякога решенията са ме поливали "като вряла вода" им изказвам благодарността си за проявеното внимание и разбиране към един новопостъпил младши адвокат.

Пожелавам им мнооого големи успехи в професионален и личен аспект. :wink:
sarbijanac
Активен потребител
 
Мнения: 1359
Регистриран на: 29 Ное 2006, 17:47
Местоположение: Нови пазар

Мнениеот mistik » 03 Ное 2007, 11:43

То винаги едната страна-тази която губи е недоволна, а другата която печели делото хвали съдията. Струва ми се, че добър съдия е този за който дори и загубилата страна като прочете рещшението ще каже "еми да така е". Иначе най-много ме забавляват коментарите за върненските съдилища много са забавни и жълт привкус.
mistik
Младши потребител
 
Мнения: 30
Регистриран на: 17 Юли 2006, 22:52

Re: Да похвалим съдиите!

Мнениеот ivorix » 10 Апр 2010, 07:05

БГ-Съдиите отдавна си изградиха свой свят, борят се и сега да остане непокътнат. Необходимостта им е да бъдат на издръжка, а и да си изкарат нещо "на черно", други комуникации с човешкото общество са излишни и натоварващи така префинените им душици. За останалото се грижат в "Оле Мале" (или както бе името на клуба ИМ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ). А това, че са освидетелствани за групова шизофрения, както и фрапиращата нужда да се изреже цирея БГ-правосъдие е само глас в пустиня. Като навържем и глутниците вампири, увиснали чрез тези гнойни рани, кухите егоцентрици от прокуратурата и обгрижващите ги мутри, добиваме представа за хранителната верига на БГ-правозащитната система.
ivorix
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 10 Апр 2010, 07:02

Предишна

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 20 госта


cron