начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

ЗАЩО НЕ СЕ ЗАКРИВА СЛЕДСТВИЕТО

Дискусии на тема съдебната власт в България


Да се закрие ли следствието?

Да
60
51%
Не
57
49%
 
Общо гласове : 117

Мнениеот m_ilieva77 » 08 Сеп 2007, 12:37

Ако следователите имаха толкова много работа, колкото се бият в гърдите, че имат, то нямаше да си тръгват редовно по обедно време. Но така е в службата с най-високо общо тегло - БЕЗСПОРНО НАДНОРМЕНО!
m_ilieva77
Младши потребител
 
Мнения: 56
Регистриран на: 08 Апр 2006, 18:37

Мнениеот mikele » 08 Сеп 2007, 21:03

m_ilieva77 нека позная къде си кандидатствала за работа нееднократно, но за щастие са те "скъсали"... на изпитите и сега в теб се пораждат дребни чувства ;)
По- спокойно, не влагай толкова емоции в изказването, вместо да се аргументираш.
Защото тук освен да изложиш мнението си трябва и да го докажеш- напъни се поне малко... ;)
mikele
Младши потребител
 
Мнения: 39
Регистриран на: 02 Май 2006, 20:03

Мнениеот sledovatel_NSlS » 10 Сеп 2007, 16:18

ПЛАМЕНА това за което говориш то стана. Щата ни го намалиха повече от 50%. Колегите отидоха в прокуратурата най вече и по малко в съда. Но това е вече история. Но отиването в прокуратурата на "непоканените" не само че е проблем но и то се оказа доста голям. Както неведнъж подчертавах в по предни теми назначаването се извърши "конспиративно", в почти пълна тайна от ръководителите на Окръжните наши структури. Поне в моя град беше така. Аз лично разбрах за някой от колегите че отиват в съд и прокуратура доста дни след подаването на молбите. Да пази господ от такъв "житейско - процедурен" подход при набирането на кадри. Относно натовареността също искам да ти кажа, че съм свикнал на огромна натовареност, в пъти по голяма от сегашната дознателска такава, защото в "гадните години" да речем 1992 - 1998 когато беше пълен хаос в държавата /то не че сега е уредено/, насилствената престъпност и такава свързана с посещаване на местопроизшествия беше достигнала своя бум. Който се оплаква от натовареност няма място нито в дознанието нито в следствието. Натовареността трябва да се понася такава каквато е. Щом си обичаш работата няма друг начин. Някой сме свикнали, ще се справим каквото и да ни дадат. В която и да било структура, с каквито и да било правомощия. Лично аз не се притеснявам от нищо. Който се страхува или се притеснява - има и други житейски поприща, може да му хареса...
Аз смятам че нещата са така!!!
sledovatel_NSlS
Младши потребител
 
Мнения: 31
Регистриран на: 16 Апр 2007, 11:26

Мнениеот sokrat » 10 Сеп 2007, 20:45

Много ми е интересно -не им ли е неудобно на следователите да нямат никаква работа от година и половина и да вземат заплата при това.От професионална гледна точка не им ли се иска да разрешат някой заплетен казус,да почувстват морално удовлетворение,ако с труда си са спомогнали някой боклук да влезе в затвора,или са успели да оневинят някой незаслужено набеден.Просто да изпитат удовлетворение от ежедневната си работа.Честно казано има само два възможни отговора -1.Харесва им да не работят,да се чудят как да си запълнят времето или през работно време да си вършат лична работа 2.Не им харесва и искат с труда и интелекта си да допринесат полза на обществото и да изпитат морално удовлетворение от положената работа.Е в такъв случай трябва да подадат молба за напускане и да постъпят на работа в дознанието.Закона за МВР им дава възможност без конкурс да започнат работа като дознатели.Работата която ще вършат ще се покрива на 100 процента с тази която са вършели като следователи.
За мен има само едно обяснение за тези следователи,които остават-просто сегашното положение им харесва.
sokrat
Младши потребител
 
Мнения: 89
Регистриран на: 22 Фев 2006, 20:32

Мнениеот sledovatel_NSlS » 10 Сеп 2007, 21:38

ХАХАХАХАХАХАХ - СОКРАТ НЕ ПРЕИГРАВАЙ!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Следователите работят в структурата изградена от държавата, професионално подготвена за разследване на престъпления от всякакъв род и вид - НСлС. С Окръжни поделения в цялата страна, професионално ръководство и сравнително добра материална база и обезпеченост. И ти внушаваш на аудиторията която далеч не е само юридическа тук, тезата за "безработните" следователи... :lol: :lol: :lol:
И имаш такава голяма доза темерутщина, че да каниш професионалистите от НСлС да станат дознатели. Тоест да заменят следното:
1. Професионализма при разследването на престъпленията - с липсата на всякаква независимост и "оперативно - охранителни" чалъми...
2. Професионалният ръководител който е наясно с нещата - с намръщен ограничен оперативен тъпоумник...
3. Сигурностто която дава следователския статут при упражняване на дейността - със страх от всеки колега който би сметнал че си по умен и те докара до "финалната права" с мръсни доноси.
4. Ясните процесуални компетенции и "процесуално стоене" - с разтварянето на дознанието в "оперативно - охранителната" помиярщина.
5. Не на последно място - заплащането на съдебната система е по - високо от това в полицията, част от която е дознанието към момента.
6. Като материална база /правни актове, теоретична подготовка, правно информационна база и прочее/.....ние имаме всичко на 100% МИСЛИТЕЛЮ СОКРАТ.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
7. И ПОСТОЯННО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ ГО ДАВАТ.....В ЕДИН НЕПРЕКЪСНАТ И ЯВЕН ПРОЦЕС..... :lol: :lol: :lol:
САМ СИ ОТГОВОРИ ЗАЩО...???? :lol: :lol: :lol:
sledovatel_NSlS
Младши потребител
 
Мнения: 31
Регистриран на: 16 Апр 2007, 11:26

Мнениеот sokrat » 10 Сеп 2007, 22:50

Г-н Национален следователю.Явно не желаете да дадеде отговор на въпроса доволен ли сте от делата,които разследвате в настоящия момент.Изпитвате ли професионална удовлетвореност и редно ли е човек с професонален опит като вас,какъвто предполагам че сте/между другото хора които не се познават си говорят на Вие/ да прахосва своя опит и знания.Относно вашите 6 изброени точки ще ви отговоря една по една.
1.Казвате че в следствието има професионализъм,а в дознанието имало липса на независимост и наличие на "охранително-оперативни чалъчи".Признавам че в следствието работят добри професионалисти-но се питам как така се прекратиха по давност десетки хиляди следствени дела.Защо?Не претендирам да съм голям професионалист но в краткия си 4 годишен стаж на дознател нямам прекратено дело по давност.Колкото до "оперативно-охранителни чалъми"може би не сте запознат,че в закона за МВР изрично е записано,че дознателите изпълняват само действия по разследването.И колкото и да не ви се вярва аз и моите колеги извършваме единствено следствени действия.
Ако някой дознател изпълнява други задачи то си е за негова сметка.
2.Не отричам че в следствените служби има професионални ръководители,но защо смятате че началниците на съответните РПУ-та или други служби непременно са намръщени тъпоумни оперативници.Е за ваша изненада има и такива ,които са наясно с НПК и НК,а ако не са наясно се консултират с прокурори и дознатели.
3.На вас следователския статут ви дава сигурност-но г-н Национален следователю сигурност в работата имаше преди 1989г,когато работиш или не ,и как работиш болшинството от хората бяха сигурни,че ще ги държат на работа до пенсиониране.В днешните времена живеем в условията на див капитализъм и ако не си изпълняваш задълженията,които службата ти възлага или ги изпълняваш некадърно просто ти посочват вратата.Колкото до това дали някой с доноси може да те докара според вашите думи до "финалната права"пак ще ви кажа,че сме 2007г,а не 1988г и всеки един донос подлежи на проверка,и ако "финалната права" имате предвид уволнение,то си има безпристрастен съд,който има последната дума.
4.Компетенциите на дознанието са ясно предвидени в НПК и в ЗМВР,така че както написах и по-горе,ако някой дознател извършва други действия извън тези по разследването то си е за негова сметка.Хора които не могат да си отстояват правата,ясно определени в закона,не заслужават уважение.
5.Тук съм на 100 процента съгласен с вас.
6.Колкото до материалната база,че дознанието не е достатъчно обезпечено също съм напълно съгласен с вас.Колкото до правно-информационната база лично аз имам достъп до Сиела и Апис,така че в тази насока няма какво повече да желая.
Така че г-н Национален следователю,ако имате желание да ми отговорите,ще ви помоля също да проявите несъмнената интелигентност и възпитание които притежавате и да се обръщате към мен в учтивата форма-Вие.Благодаря ви предварително.
sokrat
Младши потребител
 
Мнения: 89
Регистриран на: 22 Фев 2006, 20:32

Мнениеот sledovatel_NSlS » 11 Сеп 2007, 08:55

Да разбира се, ще отговоря с удоволствие. Не изпитвам професионална задоволеност към момента, липсват ми новите дела, липсват ми местопроизшествията, "динамиката" на противодействието на престъпните елементи, тук съм напълно солидарен. Точно така са нещата. Работата по старите дела не ми носи професионална удовлетвореност наистина. Тъкмо затова се води борба за връщане на наказателни състави в професионално подготвената и изградена структура НСлС. Вярваме че в близко бъдеще това ще стане. Както аз, така и моите колеги от структурата на НСлС в цялата страна. За сведение - аз нямам прекратени дела по давност. Службата в която работя не е закъсала в този смисъл. Така че както казах аз не се притеснявам. Не съм подавал документи за преназначаване по време на структурирането на щата защото последните 15 години живота ми е свързан с тази служба. Не един, ами 10 НК - та да ни върнат не се притеснявам Сократе. Както казваше един наскоро пенсиониран следовател от нашите - Който може, го може... :lol: :lol: :lol:
sledovatel_NSlS
Младши потребител
 
Мнения: 31
Регистриран на: 16 Апр 2007, 11:26

Мнениеот sledovatel_NSlS » 11 Сеп 2007, 12:58

Между впрочем се отегчавам вече от тия излишни дълги и предълги обяснения. Всичко е ясно - държавната политика в областта на разследването доколкото я има - също. Повече няма да пиша по темата - смятам за излишно както виждам, че правят и другите колеги от НСлС, които са регистрирани тук. Дано нещата се развият към нещо по - добро... :(
sledovatel_NSlS
Младши потребител
 
Мнения: 31
Регистриран на: 16 Апр 2007, 11:26

Мнениеот NEUVEDOMEN » 11 Сеп 2007, 15:02

Отговор на поставената тема - защото тъй!!! :lol: :lol: :lol:
NEUVEDOMEN
Младши потребител
 
Мнения: 13
Регистриран на: 11 Сеп 2007, 15:00

Мнениеот zidaromazach » 12 Сеп 2007, 12:44

Ха, Сократе- имаш и Апис и Сиела?!

Ам, че ти пират бре (вероятно). Никой не би си купил и двата продукта. Сега ако кажеш, че и "Регистър +" имаш и ГДБОП ще довтасат веднага (172А).
Надали РПУ-то ти ги е купило също, понеже такова чудо никой не е чувал. То понякога няма нужда от доноси май :lol:

И това за началник- усмихнат и разбиращ от НК и НПК- фантасмагорично звучи. Не вярвам. Поне че е усмихнат не вярвам.
Постното изброяване единствено на двете тънки книжки- кодексите пробутва един неприятен извод. Че уж да разследваш, е достатъчно да си долу- горе добре с наказателно- правните науки и малко машинописни умения може би...
Цък, цък- не е тъй братче. Изобщо който е поприключил малко дела с вид и обем на табуретка е на това мнение- трябват още мнооого много закони и закончета да се знаят за едно сериозно разследване.
Успехи на всички и да знаете, че щели да вдигат заплатите на дознателите- това е сериозен слух.
zidaromazach
Потребител
 
Мнения: 146
Регистриран на: 18 Юли 2006, 13:44

Мнениеот sokrat » 12 Сеп 2007, 21:05

Г-н Строителю-Зидаромазачо явно имате дарбата да приписвате на опонентите неща които не са казвали и после да ги опровергавате.Не съм писал нищо за усмихващ се началник -това действително би звучало смешно.Честно казано не ме интересува дали началника ми се усмихва-важното е да създаде необходимите условия за работа та всеки служител да си я върши по най- добрия начин.Не знам колко началници на РПУ-та или други служби познавате и имате наблюдения върху работата им та се изказвате за техните познания в областта на наказателното правораздаване.Аз имам наблюдения върху работата на един и твърдя,че е доста навътре в нещата и не ни кара да вършим глупости,за да вдигне разкриваемоста на престъпленията.И как си направихте извода г-н Строителю-Зидаромазачо ,че в работата си използвам единствено НК и НПК.Тях ги споменавам,защото за съжаление има магистрати,които не ги познават,както има и такива дознатели.Естествено че за всяко дело което разследвам ползвам съответния закон или друг подзаконов нормативен акт,ако се налага.И не ми е ясно г-н Строителю-Зидаромазачо откъде Вие и някои ваши колеги имате такова пренебрежително отношение към дознанието.Сигурно ние не сме завършили същите университети като вас или сме намерили дипломите си на улицата.Такива "капацитети" предричаха колапс на дознанието,но ето че вече година и половина следователите разследвата престъпления срещу републиката и срещу мира и човечеството,а пък дознателите всички останали престъпления и разследването върви.Сам си отговорете на въпроса защо на практика закриха следствието/на теория съществува,но и двамата знаем,че в момента цялото разследване е на гърба на дознателите/.Няма държава която да закрива институция,която е даказала своята ефективност.Не отричам професионализма и опита на следователите,но не аз съм закрил следствието.Друг е въпроса как така се прекратиха по давност десетки хиляди следствени дела-интересно как са се чувствали пострадалите от престъпленията,когато са получили постановленията за прекратяване по давност.
Естествено че няма да вдигнат заплатите на дознателите просто такава е политика на МВР в момента.
sokrat
Младши потребител
 
Мнения: 89
Регистриран на: 22 Фев 2006, 20:32

http://mediapool.bg/show/?storyid=131837

Мнениеот sadia_sf » 13 Сеп 2007, 20:44

Ето една препратка, за да се убедим всички в качествата на дознателите http://mediapool.bg/show/?storyid=131837

"Главният прокурор Борис Велчев поиска в сряда промяна на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), с която да се върнат част от правомощията на следователите. Това е поредният опит на държавното обвинение да се засили ролята на следствието в досъдебното производство.

При дебатите за приемането на новия Закон за съдебната власт, парламентът парира опита на Велчев Националната следствена служба (НСлС) да бъде подчинена на него. Това щеше да даде правомощия на следователите равни на тези прокурорите.

Мотивите на главния прокурор и този път са, че не се използва в достатъчна степен техният “голям професионален ресурс”. В момента в следствието работят около 400 души, които са със магистратски статут на несменяемост. Те няма как да бъдат освободени, въпреки че имат право да разследват едва около 3 процента от престъпленията в страната. Основно това са закононарушенията, извършени от български граждани в чужбина.

Ролята на следователите в разследванията бе ограничена с приемането на новия НПК в началото на 2006 година. Тогава почти всички техни права бяха прехвърлени върху дознателския апарат в МВР. Според голяма част от специалистите по наказателно право обаче реформата се е провалила заради недобре обмисления статут на дознателите. Те от една страна са на заповед на оперативните си шефове във дирекциите на МВР, от друга - на прокурорите, а от трета трябва да се подчиняват само на вътрешните си убеждения и на закона.

Заради огромното количество работа и ниските заплати (550 лева) МВР така и не успя да запълни необходимия си щат от 2000 дознатели, които трябва да разследват престъпленията в страната.

В сряда Велчев заяви, че е обсъждал “многократно” своите идеи с вътрешния министър Румен Петков и с представителите на Европейската комисия. Според него, докато не приключи изграждането на дознанието – “не може да си позволим следователите да бездействат”. По всяка вероятност прокуратурата ще поиска да се даде правото на следователите да разследват икономическата престъпност в страната...."

А относно последния вид престъпления какво да кажа... За някой хора полицейщината ще си остане завинаги в тях. Така и не могат да се научат да ги разследват, въпреки че им се повтаря, повтаря, та чак потретва.
Хубава "дознателска" реформа... И за слепите е ясно, че нещата не отиват на добре. Разбира се, причините освен в дознателския апарат може да се търси и в преките им началници, во главе с Р.Петк. и прочие... Но какъвто шефа, такива и подчинените. Прав е народа като казва: НЕ СТАВА САМО С ЯДЕНЕ, ТРЯБВА И А К Ъ Л.... :!:
sadia_sf
Младши потребител
 
Мнения: 15
Регистриран на: 12 Май 2006, 15:52

Мнениеот zidaromazach » 14 Сеп 2007, 00:40

Малко класика
(... да има полза от тия форуми понякога )

Imagine there's no heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today...
Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace...
You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one
Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the world...
You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as one :) 8)
Последна промяна zidaromazach на 14 Сеп 2007, 13:37, променена общо 1 път
zidaromazach
Потребител
 
Мнения: 146
Регистриран на: 18 Юли 2006, 13:44

Мнениеот Galahalt » 14 Сеп 2007, 12:32

Направи ми впечатление доста забавното начало на темата - как като закриели следствието, МВР и в частност дознателския апарат щели да се замогнат. :lol: После защо полицейските кадри се ползвали с лоша репутация. :lol: Човек не трябва да е кой знае колко умен, нито кой знае колко учил за да си направи простата сметка, че в едно РПУ дето е имало 2 следователи, после като назначат 10 дознателя няма как 2 заплати да стигнат за охолството на 10 човека. Друг е въпросът, че тези 10 дознатели натрупаха купища дела за една година вършейки това, което са вършели преди това двамата следователи. Та това е ползата и икономията от цялата реформа.

А дознателите са с ниски заплати защото са новобранци. Затова заплатките са им по-ниски от тези на всякакви сержанти със средно и основно образование, но с дълъг стаж.

Иначе в МВР има множество службици, чиято основна задача е да осигуряват спокоен и охолен живот на разни връзкари. Тъй че каквото и да се налее като средства към МВР, те ще отидат точно там.

Тъй че бъдещето на дознанието ще си е и за напрад голямото текучество. При това в такива размери, че на места то съществуна на практика само теоретически, т.е. един напуска и хвърля делата, назначават друг, той напуска след няколко месеца .... кратко резследване и безкрайна поредица от приемане и сдаване на папки.
Galahalt
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 14 Сеп 2007, 11:19

Мнениеот NEUVEDOMEN » 19 Сеп 2007, 23:49

ОТГОВОР НА ТЕМАТА - ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ БЕЗ НАС... :lol: :lol: :lol:
NEUVEDOMEN
Младши потребител
 
Мнения: 13
Регистриран на: 11 Сеп 2007, 15:00

Мнениеот dizhel » 24 Сеп 2007, 23:26

:lol:Софиския съдия май хич не обича дознателите, толкова пяна по адрес на колеги все пак нещо намирисва. Може пък някой дознател да е надушил че е станал съдия с връзки или с подкуп, както май стават повечето назначения в съдебната власт. Тука май трябва да открехна темата, защо съдиите в БГ фактически не извършват т. нар. съдебно следствие. Иска се всичко да е сдъвкано предварително, прошнуровано и прономеровано, ако може с няколко преки свидетели, самопризнания пред съдия. Делата които са на границата на достатъчното доказателства се връщат на прокуратурата с глупави указания???? А тя от своя страна ги засилва на разследващите в разрез със закона. Съдиите са станали страхливи никой не иска да рискува с едно истинско дело.
Р.Петков скоро заяви по телевизията, че трябвало да върнат разледващите функции на полицаите неюристи, но под каква форма и в каква степен не каза:)Велчев пък иска да даде иконом. прест-я на следователите, какво ще правя ще остана без дела.
dizhel
Потребител
 
Мнения: 177
Регистриран на: 21 Яну 2003, 02:02

Мнениеот Gabi1 » 25 Сеп 2007, 00:12

Тъкмо ще заприличаш на следавател...... :lol:
Gabi1
Потребител
 
Мнения: 765
Регистриран на: 08 Ное 2006, 13:54

Мнениеот mikele » 25 Сеп 2007, 23:29

Gabi1 написа:Тъкмо ще заприличаш на следавател...... :lol:


Иди му хвани замисъла на "умното" ченге..
Жалко, че и тук се навъдиха много ченгета и дават мнение по теми, които не са им призвание... И после нека се оправдават, че работят....

Приятно люпене на семки на всички полицайчета /sorry, че не е по темата, но..... :wink: /
mikele
Младши потребител
 
Мнения: 39
Регистриран на: 02 Май 2006, 20:03

Мнениеот blueterror » 26 Сеп 2007, 00:32

Как ще закрият следствието, като тепърва на него ще му разширяват правомощията, вопроса е меко казано "тъп" без извинение.
Всички знаят, а от доста време е и обществено достояние, че така нареченото "дознание", включило учили-недоучили юристи е едно отроче, пълен абсурд в новата българска история, просто е смешно и нелогично хора с незавършен трети курс да разследват да речем тежки стопански престъпления, дознатилите нито знаят, нито имат капацитета да се справят със сложните казуси, задръстиха се със дела, в някой столични рпу-та има дознатели с по над 300 дела, доста странно нали, а в момента дознателите в столицата многократно и в пъти надхвърлят бройката на делата, която имаха следователите, и резултата се видя, видя се, че издишат, че нямат капацитет, нямат база, нямат образование / голяма част от тях са завършили знайни и незнайни пуцове, други скоро са приети да следват право в "модерни университети"/ и потенциал, при срещите с адвокатите на обвиняемите много от зоднателите изпадат в тотална паника, текучеството е огромно, всеки месец напускат хора,с една дума на всички стана ясно, че така наречената "реформа" се провали още с нейното раждане.
Много се извинявам, но къде е логиката да уволниш следовател и на негово място да сложиш някакъв полицай, който да разследва, полицай, който се затруднява и пита прокурора има ли "сламка" на елементарно постановление за привличане на обвиняем, полицай,който прави разпознаване "в гръб" на обвиняем" / наскоро имаше и такъв бисер в новата дознателска практика/, с една дума абсолютно алогично е да се уволни опитния следовател и на бъде заменен с някой току-що постъпил на работа в системата на мвр полицай, който не може да си напише името, без да допусне поне две правописни грешки, е много се извинявам, но са прави управляващите, че реформата се провали и отново ще върнат правомощията на следствието, така че с това считач темата за изчерпана, правилният въпрос е не защо не се закрива следствието, а защо не се закрива дознанието, и по точно още колко време ще го има дознанието, което създаде условия за вълна от оправдателни присъди и повсеместна масова амнистия...
blueterror
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 26 Сеп 2007, 00:14

Мнениеот sadia_sf » 26 Сеп 2007, 10:07

Крайният резултат от недалновидната държавна политика през последните 17 години е, че следствието беше обезкървено, а кадрите му умишлено пръснати, без да се използва ефективно техният потенциал. Абсолютно независима институция не е нужна никому. МВР е в изпълнителната власт, а в изпълнителната власт са управляващите. Кой сега ще поеме риска да предприеме следващите промени, без да е ясен крайният резултат от тях? И как щеше да се подобри положението, ако НСлС беше закрита окончателно, като остатъците от нея преминат към прокуратурата?

Реалните проблеми на органите, ангажирани в досъдебната фаза, са от съвсем друго естество. Полицията все по-рядко показва, че съумява да провежда професионално събиране на доказателствен материал, налице е неефективно използване на специални разузнавателни средства... Новото ръководство на прокуратурата се натъкна на фрапиращи данни за хиляди зарязани дела. За МВР в голяма степен е валиден изводът, че корупцията продължава да играе съсипваща роля върху дейността и реформирането им. От тази гледна точка лечението не се крие в поредната структурна реформа. По-важното е комплексно и решително да се подобри професионализмът и да се изкорени тоталната корупция в системата. Но дали ще стане... честно казано, не съм оптимист.

А и не намирам вече много смисъл във въпросът дали да бъде закрито следствието- ясно е, че въпросът вече се реши в новия ЗСВ и тепърва правомощията му ще се разширяват- видя се, че друг начин няма. Пък тук кой каквото иска да си твърди... Но за мен и болшинството от колегите ми разследването безспорно трябва да е извън изпълнителната власт- противното би означавало провал на всякакви добри намерения.
sadia_sf
Младши потребител
 
Мнения: 15
Регистриран на: 12 Май 2006, 15:52

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта


cron