начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Измама с кредитни карти в интернет

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Измама с кредитни карти в интернет

Мнениеот an » 26 Ное 2004, 11:44

Здравейте,
Нает съм от мой познат да направя малък интернет сайт - магазин за електронна търговия. По всичко личи, че този сайт ще бъде използван за източване на кредитни карти. Аз правя само кода на сайта , а други хора се занимават с регистрацията на домейна, хостинга и регистрацията на системата за разплащане.
Въпроса ми е, ако чрез този сайт се извърши престъпление - източване на чужди кредитни карти, аз нося ли някаква съдебна отговорност?
an
Младши потребител
 
Мнения: 52
Регистриран на: 07 Мар 2005, 15:16

Re: Измама с кредитни карти в интернет

Мнениеот my_feya » 27 Ное 2004, 02:30

по принцип - да! но е много трудно да се докаже вашия умисъл! Все пак бъдете внимателен!
my_feya
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 02 Ное 2004, 21:44

Re: Измама с кредитни карти в интернет

Мнениеот danbe » 27 Ное 2004, 19:51

Вече дадохте гласност на положението си макар и в интернет пространството.А защо не споделите съмненията си където трябва?
danbe
 

Re: Измама с кредитни карти в интернет

Мнениеот mechkov » 29 Ное 2004, 12:04

Кредитирането чрез въпросните карти на последък придобива все по големи размери, и мнението ми е, че ще имат сериозно бъдеще.
Източването на кредитни карти касае всички ни, така че и във ваш личен интерес е, предотвратяването на такава възможност да стане още при пъвите опити за иточване.
Колкото до отговорността не мисля, че е чак толкова трудно да се открие и докаже по обратен ред и Вашето участие, така че преценете сами доколко сте уязвим, особено ако тази система заработи за източване в големи размери (то иначе няма смисъл да съществува де).
mechkov
Младши потребител
 
Мнения: 22
Регистриран на: 23 Мар 2004, 18:33

Re: Измама с кредитни карти в интернет

Мнениеот JnBibian » 05 Дек 2004, 03:08

А защо не си направите договор за изработка на магазина в който да включите клауза за неотговорност ?
JnBibian
 

Re: Измама с кредитни карти в интернет

Мнениеот Пионерче » 05 Дек 2004, 03:17

А кодът, който пишете има ли специална функция за източване (която да няма никаква друга цел)?
Бихте били съучастник ако сте извършили дадени действия за, стомагащи за престъпното деяние. Ако само сте създали стандартен е-магазин, не бихте могли да знаете, че функциите му ще бъдат използвани неправилно.
И все пак това е безчесно и предлагам да откажете заданието или да направите портала така, че да не може да служи за източване.
Пионерче
 


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 36 госта


cron