начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

заподозрян

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


заподозрян

Мнениеот питащ » 28 Ное 2004, 14:53

Бихте ли исказали своето мнение по въпроса: заподозряният субект ли е на наказателния процес или както се изказва Н.Манев е субект само на наказателно-процесуални отношения, извън кръга на субектите на наказ.процес.Пак според Н. Манев заподозряният осъществява право на защита като гражданин, но не и основната процесуална функция по защита!?
питащ
 

Re: заподозрян

Мнениеот miss pravo » 28 Ное 2004, 15:15

pro4etete po-podrobno u4ebnika po nakzatelen prozes na akademik Stefan Pavlov.
miss pravo
 

Re: заподозрян

Мнениеот LakeG » 28 Ное 2004, 15:15

Наистина така казва, но ако погледнем от кога миже да встъпи защитник в наказателния процес, ще установим, че това става от момента, в който лицето бъде задържано или привлечено като обвиняем или уличен/чл.73, ал.1 от НПК/.Въпросът наистина е интересен, макар до известна степен тезата на Н.Манев да има основание, тъй като заподозреният се задържа извън рамките на наказателното производство в случаите когато то още не е образувано, а лицето е заварено на местопрестъплението.Ще се радвам да обсъдим повече мнения по въпроса.
LakeG
 

Re: заподозрян

Мнениеот LakeG » 28 Ное 2004, 15:17

И какво е неговото мнение по въпроса, ако не Ви затруднява да споделите, мис?
LakeG
 

Re: заподозрян

Мнениеот питащ » 29 Ное 2004, 23:02

Нямам на разположение учебника на Ст. Павлов затова "мис право" би ли разяснила какво е написано там по въпроса????
питащ
 


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 20 госта


cron