начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

рецидив

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


рецидив

Мнениеот пепи » 29 Ное 2004, 23:00

При опасен рецидив по чл. 29, ал. 1, б "а" трябва ли и престъплението,което е извършил деецът,след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лиш. от свобода не по-малко от една година също да е тежко?
пепи
 

Re: рецидив

Мнениеот мария » 29 Ное 2004, 23:46

не
мария
 

Re: рецидив

Мнениеот пепи » 29 Ное 2004, 23:52

Четох една съдебна практика, но вероятно е остаряла и в нея пишеше, че и двете престъпления трябва да са тежки умишлени.
пепи
 

Re: рецидив

Мнениеот мария » 30 Ное 2004, 00:05

Вич, не съм чела тази съдебна практика, за която говориш, но ако прочетем внимателно чл.29 ал.1 НК там се говори за"престъпление", а не за "тежко умишлено престъпление". Все пак, това е моя логика изхождаща от лексикалното тълкеване на нормата и съм убедена,че не греша. Ако законодателят е имал предвид тежко умишлено престъпление, не е било трудно да се изпише така нали?
мария
 


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 28 госта