начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

пълномощно!!!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


пълномощно!!!

Мнениеот Мирра » 09 Яну 2005, 15:26

Здравейте !
Проблемът ми е следният: родителите на убит мъж искат да ме наемат за да ги представлявам в делото им срещу убиецът.Но нямам образец на подобно пълномощно.Бихте ли ми помогнали!
Искам да попитам и следното: убийството е извършено преди около половин година.До колкото съм чела(понеже не съм се занимавала с нак. право до сега) до приключване на досъдебното производство ,нямаме право да се запознаем с обстоятелствата по случая.Права ли съм наистина и как трябва да постъпя?
Благодаря ви предварително!
Мирра
 

Re: пълномощно!!!

Мнениеот nikilex » 09 Яну 2005, 17:16

Колежке, на Следователя трябва да представите пълномощно-Договор за правна защита и съдействие / скл. с родителите на загиналия/ от вашия кочан.
Писмена молба до Следователя не е задължителна. Той е длъжен да ви предостави възможност да се запознаете с всички материали по делото.
nikilex
Потребител
 
Мнения: 433
Регистриран на: 31 Дек 2004, 21:31
Местоположение: Варна

Re: пълномощно!!!

Мнениеот ne » 10 Яну 2005, 19:49

най-вероятно няма да ти дадат да се запознаеш с материалите оп делото до предявяването им, когато имаш право да се запознаеш с тях.
а аз не съм запозната с последните промени в НПК, но май гражданския ищец може да предяви в наказателното производство иск само за претърпени имуществени вреди.
не съм въобще сигурна в горното твърдение, но все пак виж дали за неимуществени вреди няма да се наложи да изчекате изхода на наказателното дело
ne
Потребител
 
Мнения: 149
Регистриран на: 27 Дек 2004, 20:18

Re: пълномощно!!!

Мнениеот valkova » 10 Яну 2005, 21:20

Пострадалият от престъпление, което се преследва по общия ред може да участва в наказателното пр-во като частен обвинител. След смъртта на това лице това право преминава върху наследниците. На първо място е необходимо НОХ делото да е в преминало в съдебна фаза, но не по-късно от началото на съдебното следствие пред първоинстанционният съд. За целта се подава молба до съда, който разглежда делото. Съдът ще се произнесе с определение относно конституирането на ч.о. Няма пречки ч.о. да участва в производството и като граждански ищец , и като свидетел. Позицията на ч.о. която той поддържа в процеса може и да не съвпада с тази на прокурора.
Ч.о. може да упълномощи повереник - адвокат./чл.76, ал1 НПК/.
Преди встъпването в процеса на ч.о. и упълномощаването ви като повереник не бихте могли да направите справки по делото.
valkova
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 13 Мар 2004, 00:39

Re: пълномощно!!!

Мнениеот Joannna » 10 Яну 2005, 22:30

Mislq, che ima hora, koito izobchto ne pravqt razlika mejdu grajdanski ichtec i chasten obvinitel?
Joannna
 


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 30 госта


cron