начало
Съдия от ВАС става зам.-министър на правосъдието Съдия от ВАС става зам.-министър на правосъдието

Запитване

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Запитване

Мнениеот ??? » 24 Яну 2005, 19:03

Чл.258 НПК за непрекъснатост на съд. заседание прилага ли се при въззивното производство ? Благодаря!!!
???
 

Re: Запитване

Мнениеот plamen1 » 25 Яну 2005, 11:29

Не се прилага, защото срока за произнасяне на въззивния срок е едномесечен. Ако съда го спази, ще бездейства ли цял месец?
plamen1
Младши потребител
 
Мнения: 80
Регистриран на: 02 Яну 2005, 22:10

Re: Запитване

Мнениеот 123 » 25 Яну 2005, 12:33

Абе, донче, стига простотии, бе! Ти от наказателно право разбираш толкоз, колкото и от трудово и облигационно и въобще от право! И да променяш ника си, все тая! Разпознавам аз таквизи неграмотници от далеч:)))) Нюхам ги, да знаеш:))))
Колега, естествено, че тези правила се прилагат и за въззивната инстанция - поне на две основания - 1) изрично в закона е уредено едно ПРЯКО препращане -
Прилагане правилата за първата инстанция
Чл. 316. Доколкото в тази глава няма особени правила, прилагат се правилата за производството пред първата инстанция.
2) Въззивната инстанция е втора по ред ПЪРВА инстанция, т. е. тя е инстанция по същество има право да извършва всички процесуални действия и е задължена да спозва всички правила, които е длъжна да прилага и първоинстанционния съд.
донке, скрий се нейде и не дей да изпълзяваш от своето убежище!!! Писна ми от неграмотници от РусИнския РабФак! Ей, тоя човек "гега" къде пак се изгуби!:))))
123
 

Re: Запитване

Мнениеот plamen1 » 25 Яну 2005, 13:19

Препращането е ясно. Правомощията на въззивния съд също. Само че непрекъснатостта на заседанието в първата инстанция обхваща и произнасянето на присъдата. А тук има 30-дневен срок. А този състав ако го спази, тази непрекъснатост ще продължи ли 30 дни...че да не започва друго дело. Или трябва да те гепи за дългия всезнаещ грездей? А...?
plamen1
Младши потребител
 
Мнения: 80
Регистриран на: 02 Яну 2005, 22:10

Re: Запитване

Мнениеот ??? » 25 Яну 2005, 14:25

Уважаеми 123, благодаря Ви,че сте се отзовали на моето питане,но искам да внеса едно уточнение-нямам честта да познавам никакво "донче" и ако въпросът ми Ви се е сторил толкова смешен, то очевидно в случая се смеете и на себе си!!!Тъй като четох съдебна практика, която обевидно е остаряла реших да се допитам до Вас, за да разсея съмненията си. Аз също съм на становището на plamen1 и му благодаря за изказаното мнение!
???
 

Re: Запитване

Мнениеот 123 » 25 Яну 2005, 14:36

"Защотко", мисля си, че ти в никакъв случай нямаш основание да се гневиш! Този пламенчо е "преобразена" донна (не си ли я срещал тази личност из форума, тя е навсякъде, както и нейните хули към колегите). Ако искаш вярвай на донка, демек пламенчо и се излагай в процеса! Това е твое право!
123
 

Re: Запитване

Мнениеот plamen1 » 25 Яну 2005, 14:56

Аз съм пламен1. Лично познавам Донна и Донна2, това е нейният адрес. Регистриран съм в чата от нейния компютър и понякога имената ни се преплитат. А самата Донна е професионалист в правната сфера в която работи. Личностните особености не се дискутират тук. Това е положението.
plamen1
Младши потребител
 
Мнения: 80
Регистриран на: 02 Яну 2005, 22:10

Re: Запитване

Мнениеот ??? » 25 Яну 2005, 16:41

Колега 123, искам да Ви се извиня, но очевидно съм се засегнал безпричинно като реших, че мен обвинявате в "преобразяване" !
???
 

Re: Запитване

Мнениеот Be you » 26 Яну 2005, 04:59

123,
Миришеш на простотия, но явно не можеш да понюхаш собствената си ограниченост!!!
Недостойно е да се занимавам човек с такива като теб, но въпреки това един безплатен съвет - намери си хоби, а ако тази препоръка е прекалено HI за теб обърни се към лекар!
И donna и plamen1 първо имат стил и не можеш да ги сбъркаш! Той се обуславя от другото, което имат.
Пожелавам ти да се приближиш поне мъничко до това ниво!
Be you
 

Re: Запитване

Мнениеот 123 » 26 Яну 2005, 10:40

Явно чрез избраният от тебе ник, заимстван от едно наименование на парфюм, те кара да смяташ, че си се очистил/а от доннините хули! Това е радостно! Както ме призоваваш да се доближа поне малко до донна, това означава че трябва да се приниза! Е, такива съвети давай на другите! Съжалявам, че знанията те дразнят, а неграмотността я възхваляваш! В Русе завършват най-великите юристи! Доволен ли си!
123
 

Re: Запитване

Мнениеот plamen1 » 26 Яну 2005, 12:51

Be you, в човешката психика има някой моменти, отличаващи се с разкъсаност, както и фази на циклично протичане, наред с психопатно развитие на личността. Предлагам да не си губиме повече времето. Ти какви ще кажеш?
plamen1
Младши потребител
 
Мнения: 80
Регистриран на: 02 Яну 2005, 22:10

Re: Запитване

Мнениеот ИОАН » 28 Яну 2005, 10:46

ЩЕ СЪМ МНОГО БЛАГОДАРЕН АКО НЯКОЙ МИ ОТГОВОРИ ДАЛИ МОГА ДА СЕ ДОВЕРЯ НА АГЕНЦИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ " ЯВЛЕНА " ? ПРОЦЕНТА ЗА ПРЕДЛАГАНА УСЛУГА / 3% / НЕ Е НИСЪК И ИСКАМ ДА РАЗБЕРА ОТ ВАС КАТО КОМПЕТЕНТНИ ЮРИСТИ - ДАЛИ МОГА ДА ИМ СЕ ДОВЕРЯ .
ИОАН
 


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта


cron