начало
Районен съдия става зам.-министър на икономиката Районен съдия става зам.-министър на икономиката

за адвокатския сътрудник

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


за адвокатския сътрудник

Мнениеот ентосиастка » 02 Фев 2005, 18:12

Здравейте, интересувам се от работата на адвокатския сътрудник и от това какво точно прави той. По описаните в закона за адвокатурата функции преценявам, че деиността му е полезна единствено за него, защото се явява един вид трупане на опит,т.е сварзване на знанията(доколкото ги има:-)) с практическата им страна. Тримесечния стаж не допринася много за това(не твърдя,че трябва да е повече), поради което работа като сътрудник е една добра възможност. Въпросът е с какво би могъл да бъде полезен един такъв ентусиаст и срещу какво възнаграждение евентуално???Благодаря за вниманието.
ентосиастка
 

Re: за адвокатския сътрудник

Мнениеот ентyсиастка » 02 Фев 2005, 18:16

Да де,пише се със у...
ентyсиастка
 

Re: за адвокатския сътрудник

Мнениеот Ч » 02 Фев 2005, 18:28

Зависи от адвокатите на които ще попаднеш. Повечето мислят че трябва да рабатиш без пари, но има и места където те оценяват подобаващо.Пожелавам ти успех.
Ч
 

Re: за адвокатския сътрудник

Мнениеот nikilex » 02 Фев 2005, 19:10

Член ли сте на адвокатска колегия към наст. момент ? и На коя ?
nikilex
Потребител
 
Мнения: 433
Регистриран на: 31 Дек 2004, 21:31
Местоположение: Варна

Re: за адвокатския сътрудник

Мнениеот gogo-1 » 02 Фев 2005, 19:44

това е секретарска работа, не е за млад амбициозен адвокат!!!
gogo-1
 


Re: за адвокатския сътрудник

Мнениеот ентусиастка » 02 Фев 2005, 22:47

Не съм член, защото не се чувствам компетентна за подобна дейност. В смисъл, че може да съм член и пак да имам нужда от работа като сътрудник( който обаче ще дължи ежемесечни вноски на колегията). Така че с членство или без на този етап възможностите са едни и същи.
ентусиастка
 

Re: за адвокатския сътрудник

Мнениеот scribtor » 02 Фев 2005, 23:15

Колежке, ако имате отлични оценки от университета и сте завършила добър такъв, не се подценявайте, защото това означава, че можете и знаете. Никой не се е родил научен, важното е да имаш абмиция, знания, и да не те мързи. Всичко останало си зависи от теб. Работата сато сътрудник си е чисто секретарска, абсолютна загуба на време, пълна простотия, и освен това за колегите ти ще въдеш юрист второ качество, освен ако това те задоволява. Моят съвет - рискувайте, впишете се като адвокат, ако ви е страх, най добре се ориентирате към някоя юрисконсултска работа - там поле за учене много, пък и места за юрисконсулти има.., но рискувате да си останете вичният югисконсулт. А при адвоката нещата са така - първите десет години ти работиш за името, пък после то за теб. Да знаете- вярна е! Успех!!
Аватар
scribtor
Потребител
 
Мнения: 688
Регистриран на: 18 Яну 2005, 23:46

Re: за адвокатския сътрудник

Мнениеот Гери » 02 Фев 2005, 23:28

Колега, честно казано аз се разочаровах от юристи сътрудници и в крайна сметка сегашния ни сътрудник е с образование нямащо нищо общо с правото. Много съм доволна от нея, прецизна и изпълнителна, организира ми времето, срещите и задачите. Тръгна от стартова – 120 лв., но след месец решихме, че ще я поощрим и сега е на 200 лв.
Гери
 

Re: за адвокатския сътрудник

Мнениеот consulting » 03 Фев 2005, 00:22

Geri,
ako rabotite v Sf,vie ste kryvopijzi!
Ne se pravete na mn blagorodni!200lv e podigravka!
consulting
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 26 Апр 2005, 08:57

Re: за адвокатския сътрудник

Мнениеот scribtor » 03 Фев 2005, 00:38

До Консултинга - Все пак пазарна икономика сме. Гери дава парите и тя командва парада, кайто не му изнася да се мести в друго училище. 200лв. са си много хубава цена. Аз давам по-малко.
Аватар
scribtor
Потребител
 
Мнения: 688
Регистриран на: 18 Яну 2005, 23:46

Re: за адвокатския сътрудник

Мнениеот popeye » 03 Фев 2005, 01:21

и къде казвате колега, че са тези свободни места за юрисконсулти, че ми е интересно и ме интересува?
popeye
 

Re: за адвокатския сътрудник

Мнениеот Гери » 03 Фев 2005, 01:45

Така ли? Малко за 4 часов работен ден, при минимална заплата 120 лв. за 8 часов? Отделно поемам разноските за транспорт, нещо което никой работодател не прави!
Гери
 

Re: за адвокатския сътрудник

Мнениеот ентусиастка » 03 Фев 2005, 19:32

Благодаря за съвета. Информацията е полезна.Ясно е, че работата е предимно секретарска,но и това е вариант за старт, макар и нетолкова успешен. Идеятата за работа като юрисконсулт е по-добра, но тук важи изискване за стаж. Може да се организира и конкурс, за който е трудно да се разбере,че съществува или
финалистите са предварително избрани.
Това което стана ясно е, че сътрудникът е секретар за 120-200лв, не е необходимо да бъде юрист и поради този факт явно и опитът, който би натрупал като такъв не би довел до развитие на знанията му.
Мммм мнооого е зле човек да бъде кандидатюрист.Рискът да остане само кандидат е мнооого голям, защото май няма откъде да се започне. Да, бих могла да стана адвокат, но за съжаление нямам паричен запас за следващите поне две години "работа за име".Не че някой го интересува...
ентусиастка
 

Re: за адвокатския сътрудник

Мнениеот scribtor » 03 Фев 2005, 20:11

Зависи за кой град търсите търсите. Отделно, ако е само за информацията, отворете си "гугъла" и ще видите - поне това, което официално е дадено.
Аватар
scribtor
Потребител
 
Мнения: 688
Регистриран на: 18 Яну 2005, 23:46

Re: за адвокатския сътрудник

Мнениеот scribtor » 03 Фев 2005, 20:23

Колежке, не за всеки юрисконсулт се иска стаж, ако се иска някъде, значи работата е нагласена и няма смисъл да се явявате. Това - от скромен опит. Другия вариант са приятелите, но не всеки има такива. Отделно, за да се започне като адвокат, трябва да имате, като махна такса за вписване и презюмирам наличието на компютър, поне около 1000-2000 лева на ръка - за първите няколко месеца, когато може и да сте на загуба. Много е възможно и да не сте, но това по- скоро е за душевен комфорт и спокойствие. И много важно - ината - да остискате на трудностите, да си сложите капаците на очите и да карате само напред, каквото и да става. Ако решите да ставате адвокат и ако имате добра, имам предвид над 5.50 диплома, от университет- това са София, Търново и Пловдив, обадете ми се, може и да Ви помогна с нещичко. Да ме прощават другите за дискриминацията, но критерия за мен е диплома и университет, поне за човек, който не познавам.
Аватар
scribtor
Потребител
 
Мнения: 688
Регистриран на: 18 Яну 2005, 23:46

Re: за адвокатския сътрудник

Мнениеот ентусиастка » 04 Фев 2005, 00:32

Да кажем, че търсенето е за Плевен. "Гугъла" сме го виждали. Има информация за някакви отминали конкурси от лятото на 2004та. А в "jobs.bg" и дума не може да става за юридическа работа(в Плевен). В София поне се виждат по страница-две такива обяви. Нищо, ще пробвам да стана "мърчандайзер"(каквото и да значи) или дистрибутор или търговски птедставител.Само такива работи се търсят тук:-)
Един призив към работодателите в Плевен:моля публикувайте обявите си в интернернет. Ще улесните себе си и хората, които търсят вас.
А на "scribtor" казвам голямо МЕРСИ за коментара. Много е добре да чуя как стоят нещата от човек с опит. Само за критерия над 5.50 не съм съгласна, но това е тема на друг разговор. И за Пловдив се чудя защо е нареден до другите два? Но това е без значение. Навсякъде има добри и лоши ученици, обединени от общи учебници:-)
ентусиастка
 

Re: за адвокатския сътрудник

Мнениеот popeye » 04 Фев 2005, 13:00

ами съгласен съм с мнението на колегата ентусиастка за "гугъла". интересувам се за Б-с и почти отговарям на вашите критери. заваршил съм във В.Търново и имам диплома 5.15. дайте някакви идеи, ако имате за този град колега scribtor.
popeye
 

Re: за адвокатския сътрудник

Мнениеот scribtor » 04 Фев 2005, 22:35

До ентусиастка:
В живота няма абсолютни неща, като по този въпрос, доколкото разбирам, сме на едно мнение. Но... според Вас, ако сте работодател или си търсите партньор, на който да можете да разчитате като на партньор, а не като на чирак - само да виси по опашките и внася такси, какъв ще бъде критерия, при липса на каквато и да е друга обективна информация за човека? За мен това е успеха - поне в началото! После... както е казано - по делата ще ги познаете - и в пряк и в преносен смисъл. Колкото до университетите - Всички добри колеги, които познавам, са завършили тези три уневерситета, с изключение на една колежка, която, колкото и да не е за вярване, е завършила във Варна. Иначе, за написаното по- горе - то е съвсем сериозно. За съжаление, за Плевен не знам нищо, за това Ви питах за кой град, да не обсъждаме цялата география на България.
Аватар
scribtor
Потребител
 
Мнения: 688
Регистриран на: 18 Яну 2005, 23:46

Re: за адвокатския сътрудник

Мнениеот scribtor » 04 Фев 2005, 23:03

Колега, много бих искал да мога да Ви дам информация за Бургас, но за съжаление съм твърде далеч от този град. Защо, обаче не се позаинтересуване от от Данъчното - при тях, по принцип, има голямо текучество на юрисконсулти.
Другият вариант е Общината, там се сменят на всеки мандат, но там нещата са по трудни, партийни, тъй да се каже. Това са само идеи, разбира се. Общо взето, реалността е, че държавна работа се намира с връзки, най малкото за да ти кажат, че има място, тъй като обикновенно до последно, то не се обявява официално, а ако имаш късмет и да ти дадат едно рамо. Аз наврмето започнах в район на община, благодарение на моя приятелка, за която се пазеше мястото, но която в последния момент се отказа, тъй като старият адвокат, при който работеше, стана нотариус и й остави всичките си клиенти - тя вече нямаше нужда от държавна работа. След време, се откри допълнителен щат в района и тогава, аз от своя, страна помогнах на колега, като го препоръчах на кмета и той го взе на работа...Общо - взето това е схемата.
Аватар
scribtor
Потребител
 
Мнения: 688
Регистриран на: 18 Яну 2005, 23:46

Следваща

Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 27 госта


cron