начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Касова бележка.....

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Касова бележка.....

Мнениеот Димитър » 17 Фев 2005, 13:57

Заплатих такса за участие в курс за придобиване на категория "C". Срещу това не получих никакъв документ ?! Фактура, касов бон, или поне разписка. Към кого да се обърна втози случай?-Министерство на финансите би ли се заело с подобен случай, или вече никой не следи за тези неща?
Димитър
 

Re: Касова бележка.....

Мнениеот галина » 17 Фев 2005, 18:37

А защо когато площахте не поискахте?
галина
 

Re: Касова бележка.....

Мнениеот scribtor » 17 Фев 2005, 22:32

Напишете сигнал до местната Териториална данъчна дирекция.
Аватар
scribtor
Потребител
 
Мнения: 688
Регистриран на: 18 Яну 2005, 23:46

Re: Касова бележка.....

Мнениеот лунатик » 17 Фев 2005, 23:11

Вероятно ти си дал парите на ръка. Но шефа на фирмата, (ако няма касов апарат) от твое име вероятно ги е внесъл по банковата си сметка. (т.е. на практика ти сам си ги внесъл). Разбира се можеш да искаш фактура - а поиска ли я?
Нали знаеш - глобяват купувачите на изхода на магазина, ако не са изискали и не представят на проверяващия данъчен инспектор касов бон.
Така, че преди да занимаваш когото и да е с проблема си (дадох пари, па не ми дадоха документ) - виж дали сам си изпълнил твоите граждански задължения.
Ами инструктора ще каже - тоя още нищо не е плащал и засега кара на аванта - как да му пусна фактура?
-------------
А книжка за категория "С" получи ли?
лунатик
 

Re: Касова бележка.....

Мнениеот scribtor » 18 Фев 2005, 00:01

Ако е за мръсно на фирмата, направи така: Изчакай да минеш курса и изпитита пред ДАИ и след една седмица пусни сигнал до данъчното. Има доста документи и информация, които "пост фактум" фирмата не може да преправи или създаде навново. Наскоро изгоря един такъв тарикат!
Отделно като му пуснеш сигнала, ще му влязат и на ревизия и със сигурност ще го хванат и за други работи, защото който не "чука на апарата", сто процента има и други нарушения.
Колкото до "изпълнението на гражданския дълг" няма данъчен, който де е глобил някой дето не си е искал или взел касова бележка. А това за плащането по банков път и фактурата пред данъчните не върви.
Аватар
scribtor
Потребител
 
Мнения: 688
Регистриран на: 18 Яну 2005, 23:46


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 27 госта


cron