начало
Районен съдия става зам.-министър на икономиката Районен съдия става зам.-министър на икономиката

Измамен съм с 1000лв.

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Измамен съм с 1000лв.

Мнениеот G.H. » 19 Фев 2005, 10:13

Измамиха ме с 1000лв. Полицията хвана тези престъпници като аз бях един от свидетелите срещу тях. Аз трябва ли да си наема адвокат за да ми върнат парите или те ще ми бъдат върнати автоматично след завеждането на служебното полицейско дело?
G.H.
 

Re: Измамен съм с 1000лв.

Мнениеот shveda » 19 Фев 2005, 10:39

Няма гаранция, че ще Ви бъдат върнати "автоматично". Може би в съдебното производство, т.е. разбирайте на делото пред съда, ще трябва да се конституирате като граждански ищец. Тогава може да Ви потрябва адвокатска помощ.
shveda
Потребител
 
Мнения: 513
Регистриран на: 04 Юли 2004, 18:44

Re: Измамен съм с 1000лв.

Мнениеот gadniara » 19 Фев 2005, 14:57

Първо няма такъв вид дело. Процедурата следва първо да си изясните. Ако делото стигне до съдебен етап на него може би ще Ви трябва адвокат. За да предявите граждански иск и да се конституирате и като частен обвинител - ако желаете. Понятие - автоматично връщане не съществува. Процедурата действително е напълно отчайваща - ще Ви стане ясно като видите какво става. Първо за да се стигне до правото Ви да извадите изпълнителен лист срещу подсъдимия, по-точно вече осъдения ще трябва да изчакате предварителното произвоство което може да е от два месеца до няколко повече, етап на районен съд, окръжен съд и евентуалното обжалване прев Върховен съд на евентуалната присъда. Така че, запасете се с няколкогодишно търпение и помнете, че все пак сте в България.
gadniara
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 15 Фев 2005, 13:19

Как стана?

Мнениеот Az i to от провинцията » 19 Фев 2005, 15:46

А, как Ви измамиха?
Може да е от значение.
Често има и други преки начини, без да се изчаква наказателното происводство.
А, за адвокат - не се колебайте.
Много вероятно е - да Ви трябва още сега (б.а. - от понеделник..)
Az i to от провинцията
 


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 15 госта


cron