начало
Производство за конфликт на интереси срещу прокурор – прекратил преписка срещу АЕЦ, където работи съпругата му Производство за конфликт на интереси срещу прокурор – прекратил преписка срещу АЕЦ, където работи съпругата му

За съдебната власт - GeorgiKERELOV

Дискусии на тема съдебната власт в България


Мнениеот GeorgiKERELOV » 25 Юли 2008, 13:16

Изложената процесуална логика е безупречна от формална страна. Само че тя почива на едно законосъобразно поведение на правоохранителните органи, което е толкова изключително в родните условия, че трябва да забравим, че сме в България, за да го приемем наготово за такова. Ако българските прокурори бяха като германските например, нямаше въобще да откривам тази тема. Дано да съм сгрешил. Няма да пропусна да го напиша, щом се окаже така. Нека да видим все пак развитието и епилога на пиесата.

Аргументите на възмутилите се от темата се свеждаха до това, че не сме запознати с фактите, за да ги коментираме "компетентно". Откъде-накъде можем да предполагаме за противоправност на действията на правоприлагащите органи ? А откъде-накъде да не можем да предполагаме обратното ? Въпрос на доверие в съдебната "система". Тези, които го имат, ще си мълчат, докато и тях ги тупне нещо отгоре - я в работата, я на улицата, я другаде. Тези, които го нямат, нямат ли право да си задават въпроси и да си правят "произволни" изводи ?
Последна промяна GeorgiKERELOV на 25 Юли 2008, 13:43, променена общо 2 пъти
GeorgiKERELOV
Активен потребител
 
Мнения: 1180
Регистриран на: 07 Фев 2007, 21:19
Местоположение: georgikerelov@yahoo.com

Мнениеот portokal » 25 Юли 2008, 13:35

mi_lena написа:...
За да не възникне конфликт на интереси, оставям модерирането на тази и подобните и теми на Портокал, като си запазвам правото (което е и мое задължение, докато съм модератор) за намеса при нецензурни изрази, лични обиди, имена на ФЛ и пр.

ОК, само да кажа за всеки случай, че аз май също нямам намерение да се намесвам радикално. :oops: Мисля, че щом г-н Керелов има такова желание да пише, няма лошо да му се даде възможност да го прави. Освен ако не нарушава правила като споменатите. :)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител
 
Мнения: 5497
Регистриран на: 13 Яну 2005, 20:36

Мнениеот GeorgiKERELOV » 25 Юли 2008, 13:36

Благодаря за модераторската щедрост.

Моля пишещите да не ползват специфични съкращения, за да е достъпно написаното и за хората от широката публика, които следят темата.

Но да се върнем отново към темата, и да видим, дали може да се говори за произволно претърсване без връзка с доказването на подкупа. С какви доказателствени средства се доказва той и огласените в пресата били ли са достатъчни (това дали са годни или не, например клатещите се свидетелски показания, е друг въпрос - за качеството им) ? Какво изобщо е могло да се намира още в дома на съдийката, което да е относимо към конкретния подкуп ? Хайде "практиците" да ни кажат, но моля все пак да останем в рамките на реалните хипотези, или поне реалистичните, а не да си разказваме приказки от хиляда и една нощ.

А някой мислил ли е за провокация към подкуп ? Защото екзотиката на конкретния случай много навежда и на такава посока - изоставен злопаметен любовник, който си отмъщава .......за нещо, но за какво точно, не знаем. Малко грозно, но защо не ? Ех морето, Варна и хубавите варненки .....

Иначе и само дотук вече има конкретен резултат от акцията - един съдия по-малко, като изключим пищното забавление на населението, което вижда вече във всеки съдия - маскара .... А и щом женицата сама си дава оставката, виновна е, ами, нали така си го признава ......
GeorgiKERELOV
Активен потребител
 
Мнения: 1180
Регистриран на: 07 Фев 2007, 21:19
Местоположение: georgikerelov@yahoo.com

Мнениеот plamen_penev » 25 Юли 2008, 16:54

"Какво изобщо е могло да се намира още в дома на съдийката, което да е относимо към конкретния подкуп ? Хайде "практиците" да ни кажат..."
Наистина! И аз съм много любопитен! Има ли във форума специалист с някаква идея, реална хипотеза, за това, какво например биха могли да търсят разследващите, евентуално, което да даде законно основание за споменатия обиск? Нещо имащо отношение към белязаните пари или към предполагаемата жалба на приносителя на белязаните пари ("изритан" любовник, казват?).
plamen_penev
Активен потребител
 
Мнения: 1388
Регистриран на: 13 Май 2007, 17:01
Местоположение: Пловдив

Мнениеот plamen_penev » 28 Юли 2008, 23:29

Уважаема cruel_la!
Аз много уважавам високото ви ниво на компетентност и мненията Ви, които съм чел и в други форуми. Но въпроса, който ми задавате, без да обръщам внимание на леката, по-скоро игрива обида, която съдържа по повод мои лични качества, ме кара да мисля, че вие схващате този разговор, подет от господин Керелов, като, може би, съдебно следствие. Уважавам прецизните съдии, особено като се има предвид техния скромен брой в нашите съдилища. Но тук и сега ние не водим съдебно следствие и няма да произнасяме присъди. Тук и сега ние просто си дискутираме един случай, който може и да не се окаже толкова уникален и доста пагубен и за други съдебни магистрати. Истина е, че в началото си казах (да ме прощава господин Керелов!): абе тоя пък какво иска сега! Хванали я с 10 бона - да я ровят! Но постепенно четейки постовете започнах да си задавам въпроси (разбира се тъпи, защото съм лаик!). Аз познавам донякъде административното производство и се замислих: какво може да са искали от ПРЕДСЕДАТЕЛ на съд, което да е толкова значително, че само рушвета за него да е 10000 лв! Е, не можах да се сетя... може и да има такова дело в АДМИНИСТРАТИВЕН съд... не знам! Ако знаете кажете ми го това нещо! Моля! Междувременно получих информация от мои приятели във Варна за тази дама... Никой не е светец, а ние гледащите от страни приемаме, че съдиите са корумпирани по презумция (до там я докарахме, че да се изненадваме и радваме на добре и прецизно мотивирани решения!), но съмненията ми нарастнаха... Чевръстата прокуратура, и то Варненската, също създаде смут в мислите ми...
Моля Ви cruel_la! Слезте на нивото на простосмъртните наблюдатели на Вашата дейност и изпълнете намеренията си - развийте ПРЕДПОЛАГАЕМИТЕ причини да й ровят къщата на жената (чела ли сте Станислав Лем - планетите Пинта и Панта и благодетелят на човечеството - велокият Ох? Ако не сте - препръчвам ви го - "Звездни дневници"). Но, разбира се без да обяснявате формализма на НПК... все пак той е публикуван, а участниците в този форум със сигурност могат да четат...
Ще си позволя да Ви кажа и още нещо за съдебната ни система... не се обиждайте, но вие смятате, че тя има ПРОБЛЕМИ. Моето мнение ( и не само моето) е друго: тя няма проблеми, защото е напълно съсипана от Контитуцията на 90-те и едва ли скоро ще се съвземе! Не и докато почтената част от съдийството, към която без съмнение се числите и Вие, не престане да рипа всеки път, когато гражданите сочат с пръст калпави магистрати унижаващи честта и достойнството на професията. Докато и Вие не се разграничите от тези хора, а вие по-добре знаете техните имена, вярвайте ми - няма да имаме правова държава, а простите хорица ще се радват на поредния хвант "корумпиран съдия". Аз не искам това!
plamen_penev
Активен потребител
 
Мнения: 1388
Регистриран на: 13 Май 2007, 17:01
Местоположение: Пловдив

Мнениеот plamen_penev » 29 Юли 2008, 08:12

:)
Последна промяна plamen_penev на 30 Юли 2008, 12:22, променена общо 2 пъти
plamen_penev
Активен потребител
 
Мнения: 1388
Регистриран на: 13 Май 2007, 17:01
Местоположение: Пловдив

Мнениеот plamen_penev » 29 Юли 2008, 12:12

"...нека оставим когото трябва, да свърши каквото трябва, за да може който трябва, ако трябва ..."
Наскоро приключх един спор, в който моите опоненти, юристи от полицията, мислеха по този подчертано недемократичен начин. Те смятаха, че в една правова (по Конституция!) държава са "които трябва" и "ако трябва" и си мислеха, че не дължат прозрачност на гражданите, а могат сами да преценяват кое е законно и кое не. Тези хорица, казвам, юристи, видимо незапознати не само със ЗДОИ и ЗНА, но и със ЗЗКИ и правилника по приложението му, не можаха да убедят съда в правотата си и загубиха и двете дела по случая, а също и свързаното с тях въззивно дело (съдът им наложи глоба за неизпълнение на съдебно решение...). Аз знам, че и в съда и прокуратурата има хора като тях! Не са ми разказвали - виждал съм го! Защо трябва да си мълчим и да чакаме хора със спорно отношение към законите в страната и подчертано тоталитарен манталитет "да свършат каквото трябва"? Нали сме "гражданско общество"!?
Надявам се да не бях много "емоционален" :)
plamen_penev
Активен потребител
 
Мнения: 1388
Регистриран на: 13 Май 2007, 17:01
Местоположение: Пловдив

Мнениеот plamen_penev » 29 Юли 2008, 14:55

"Аз мразя обобщенията и отказвам да участвам."
Ами не участвайте! Лесно е! Тук всичко е по желание :)
plamen_penev
Активен потребител
 
Мнения: 1388
Регистриран на: 13 Май 2007, 17:01
Местоположение: Пловдив

Мнениеот GeorgiKERELOV » 29 Юли 2008, 21:02

Аз не искам да говоря по темата, но искам да кажа, защо и другите не трябва да го правят.

Е като не искате да говорите по темата, тогава въобще не се обаждайте, само да я задръствате със спамове. Отворете си нова тема за критикуване на откриването на настоящата и си пишете там колкото си искате.

За ощипаната мома си излезе точно така, и после ще си се обясняваме на лични.

А и коментари от вида, аз само да й кажа на колежката следователка да не ви се връзва, са направо смешни - все едно нашата колежка е малоумна, та трябва да й подсказваме.

Е така е при нас, но ще се оправи ...... някой слънчев ден.
GeorgiKERELOV
Активен потребител
 
Мнения: 1180
Регистриран на: 07 Фев 2007, 21:19
Местоположение: georgikerelov@yahoo.com

Мнениеот GeorgiKERELOV » 30 Юли 2008, 02:32

Къде го чукаш, къде се пука.
GeorgiKERELOV
Активен потребител
 
Мнения: 1180
Регистриран на: 07 Фев 2007, 21:19
Местоположение: georgikerelov@yahoo.com

Мнениеот plamen_penev » 30 Юли 2008, 10:40

Почитаема cruel_la!
Наистина харесвам мисленето Ви, въпреки, че на места не съм съгласен с Вас напълно... За мен няма съмнение, че Вие сте от почтените магистрати. Но дайте да спорим - не да се обиждаме! Защото за мен е обида дори само предположението Ви (да не споменаван медицината!), че аз - Пламен Пенев не съм истински или че се правя на накого... Данните ми са в профила ми
plamen_penev
Активен потребител
 
Мнения: 1388
Регистриран на: 13 Май 2007, 17:01
Местоположение: Пловдив

Мнениеот plamen_penev » 30 Юли 2008, 10:54

Почитаема cruel_la!
Наистина харесвам мисленето Ви, въпреки, че на места не съм съгласен с Вас напълно... За мен няма съмнение, че Вие сте от почтените магистрати. Но дайте да спорим - не да се обиждаме! Защото за мен е обида дори само предположението Ви, че аз - Пламен Пенев не съм истински или че се правя на някого... Данните ми са в профила ми... На Керелов - също! Никъде няма да ме срещнете с измислиени имена! Винаги се представям с лицето си, защото не се срамувам от това, което съм!
Дори в началото бях против Керелов за това че се опитва да защитава корумпиран магистрат. И аз съм човек и се плъзнах по тангентата... Хляб и зрелища! А ако дамата е просто набедена? Не се замислях... Толкова е лесно да кажеш: всички са маскари! А знам, че не всички са маскари - от личен опит! Сега знам за госпожата доста повече от пресата, от варненски приятели и най-вече от противоречията във форумите! Но пак имам странно подозрение, че има нещо гнило и неочаквано в хъса на прокурорите... Не съм свикнал да го виждам. Напротив! Свикнал съм на абсурдни дори само като логика прокурорски постановления (имам едно, в което прокурора отказва да образува ДП защото разследваното за лъжа пред съд лице били казало пред дознателя че не лъже... )
Но моля без обиди! :)
plamen_penev
Активен потребител
 
Мнения: 1388
Регистриран на: 13 Май 2007, 17:01
Местоположение: Пловдив

Мнениеот GeorgiKERELOV » 14 Авг 2008, 16:50

Защитата на Анелия Цветкова иска да се върнат иззетите от дома й пари
http://dnesplus.bg/Society.aspx?d=237606
GeorgiKERELOV
Активен потребител
 
Мнения: 1180
Регистриран на: 07 Фев 2007, 21:19
Местоположение: georgikerelov@yahoo.com

Мнениеот GeorgiKERELOV » 19 Авг 2008, 09:12

Адвокат Георги Стефанов:
Излъгах за подкупа
Агенти ме принудиха - иначе арест за татко
http://www.24chasa.bg/Default.asp?stati ... 19&iy=2008
GeorgiKERELOV
Активен потребител
 
Мнения: 1180
Регистриран на: 07 Фев 2007, 21:19
Местоположение: georgikerelov@yahoo.com

Мнениеот GeorgiKERELOV » 19 Авг 2008, 10:30

И сега ще преследваме наказателно ченгетата ли, че са принудили свидетел да дава лъжливи показания ? Има публикация в пресата, значи законен повод, както и достатъчно данни. Е и какво от това ?
GeorgiKERELOV
Активен потребител
 
Мнения: 1180
Регистриран на: 07 Фев 2007, 21:19
Местоположение: georgikerelov@yahoo.com

Мнениеот GeorgiKERELOV » 19 Авг 2008, 15:15

Анелия Цветкова: Знам откъде идва поръчката срещу мен
http://dnesplus.bg/Society.aspx?f=99&d=238184
GeorgiKERELOV
Активен потребител
 
Мнения: 1180
Регистриран на: 07 Фев 2007, 21:19
Местоположение: georgikerelov@yahoo.com

Мнениеот GeorgiKERELOV » 19 Авг 2008, 18:36

ДАНС: Отказваме полемика по случая "Анелия Цветкова"
http://dnesplus.bg/Criminally.aspx?f=101&d=238206
GeorgiKERELOV
Активен потребител
 
Мнения: 1180
Регистриран на: 07 Фев 2007, 21:19
Местоположение: georgikerelov@yahoo.com

Мнениеот GeorgiKERELOV » 26 Авг 2008, 17:41

Обвинение срещу касиер от столично чейндж бюро на бул. "Евлоги Георгиев"
http://dnesplus.bg/Criminally.aspx?f=101&d=239302

" вместо изписаните 1.95 лева за 1 евро той таксувал европейската валута по 1.195 лева. Клиентите подписвали фиша и чак когато си получели сумата, разбирали, че са измамени "
GeorgiKERELOV
Активен потребител
 
Мнения: 1180
Регистриран на: 07 Фев 2007, 21:19
Местоположение: georgikerelov@yahoo.com

Мнениеот GeorgiKERELOV » 30 Авг 2008, 15:20

Поредният сходен случай, макар и не съвсем с магистрат: "Служителка от административния състав на Висшия съдебен съвет бе задържана за 24 часа в Регионалното полицейско управление в ”Слънчев бряг”, след като се е опитала да подкупи полицаи след предизвикано от нея пътно транспортно произшествие" http://dnesplus.bg/Criminally.aspx?d=239886
GeorgiKERELOV
Активен потребител
 
Мнения: 1180
Регистриран на: 07 Фев 2007, 21:19
Местоположение: georgikerelov@yahoo.com

Обжалване на кадровите решения на ВСС

Мнениеот GeorgiKERELOV » 02 Сеп 2008, 05:41

ВАС гледа 38 жалби срещу ВСС
http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0000404
GeorgiKERELOV
Активен потребител
 
Мнения: 1180
Регистриран на: 07 Фев 2007, 21:19
Местоположение: georgikerelov@yahoo.com

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 17 госта


cron