начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Търся спешно адвокат "набедяване"

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Търся спешно адвокат "набедяване"

Мнениеот ганчев » 26 Май 2002, 12:22

Търся спешно адвокат за завеждане на дело за набедяване. Моля оставете имейл или телефон.
ганчев
 

RE: Търся спешно адвокат

Мнениеот hebigatsu » 27 Май 2002, 14:29

За "набедяване" дело не можете да заведете защото това грубо казано е от компетентността на прокуратура, тъй като набедяването е престъпление от общ характер. Можете да сезирате с тъжба прокуратура и съответният прокурор, ако прецени че има достатъчно данни за извършено престъпление по чл.286 от НК да образува наказателно производство. Друг е въпроса, ако се касае за клевета по смисъла на чл.147 от НК.
hebigatsu
Активен потребител
 
Мнения: 1008
Регистриран на: 19 Окт 2001, 19:42

RE: Търся спешно адвокат

Мнениеот Кларк Кент » 27 Май 2002, 15:03

Предишният отговор е точен, не Ви е необходим адвокат.Просто трябва да сезирате дежурният прокурор от съответната Районна прокуратура със жалба, след което той ще назначи предварителна проверка или ще образува дознание. Може разбира се и да откаже да образува наказателно производство ако прецени, че изнесеното от Вас не разкрива данни за извършено престъпление от общ характер.
Кларк Кент
 


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 38 госта


cron