начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Прокурорската закрила над полицейските убийства : Докога ?

Дискусии на тема съдебната власт в България


Re: Прокурорската закрила над полицейските убийства : Докога ?

Мнениеот prnedev » 03 Фев 2009, 18:51

GeorgiKERELOV написа:Винаги има място за шеги. Сега открих една друга шега, този път на някакъв прокурор, който решил да преследва убийците за причиняване на смърт "по незнание или поради немарливост"


Мхм, чух го това преди около час по радиото. Там вече незнам. Просто не ми е работа. Има хора, дето това им е работата, да преценяват какво, как и защо е ;-)
За мен е важното, такива като починалият да не са демонстративно на улицата. А начина не ме интересува ;-)

btw... че е малко извън темата... едрата престъпност не ме интересува, защото не ме засяга пряко. Но виж, дребната ме дразни. Там не я виждам полицията. Сигурно си вършат работата хората, но много имат да наваксват още.

@plamen_penev
Пак ще кажа: ние не искаме от полицията да убива престъпниците! Ние искаме да ги праща пред съдията!

Какво искате да кажете с това? Че нашите ченгета си организирват "Черни ескадрони" да поочистят еди кои си, щото пред съда не става работата. Нещо тип "южноамерикански" вариант. Такова чудо не ми е идвало на ум :oops:
prnedev
Активен потребител
 
Мнения: 1956
Регистриран на: 29 Ное 2005, 23:12
Местоположение: София/Велико Търново

Re: Прокурорската закрила над полицейските убийства : Докога ?

Мнениеот GeorgiKERELOV » 03 Фев 2009, 20:13

"Според заключенията на съдебномедицинската експертиза, в стомаха на починалия са открити 5 хапчета амфетамин, които са неразградени. Това означава, че той ги е приел докато е бил в "ръцете" на полицаите...." http://mediapool.bg/show/?storyid=148598&srcpos=3

Това много ми прилича на дърводелско симулиране на наркотично "самоупояване" от човек с вързани на гърба ръце с цел да си "самопричини" "асфикция" (задушаване на български) .... :D

Първо, откъде е изровил арестатнът тези 5 хапчета ? Второ, как си ги е сложил в устата, като ръцете са му били вързани една за друга на гърба с белезници ? Трето, не е имало достатъчно време хапчетата да се разтворят в стомаха на жертвата преди тя да предаде богу дух ... :D

Като че ли тези пет хапчета амфетамин са попаднали в стомаха на умрелия, след като той вече е бил умрял ... :cry:
GeorgiKERELOV
Активен потребител
 
Мнения: 1180
Регистриран на: 07 Фев 2007, 21:19
Местоположение: georgikerelov@yahoo.com

Re: Прокурорската закрила над полицейските убийства : Докога ?

Мнениеот Inspector_MBP » 03 Фев 2009, 21:29

Е, не... смятах да не пиша по тази тема, но нещата които се списват от "компетентни във всяка сфера" люде, вече преминават границата на абсурда. :shock:

За господина Керелов ще отбележа, че използването на веселяшки усмивки, когато се прави коментар на смъртен случай е НАЙ-МАЛКОТО неподходящо. :shock:
За съжаление, проявата на лош вкус е явление, за което все още няма законов запрет, та в този смисъл горепишещият ще може да се упражнява в тази дейност, колкото си иска.

Кратка хронология на изписаното по вестници и електронни форуми:

Първо се почна, че задържаният Куцаров починал от нанесен му тежък побой. Пардон, "полицейски" побой. Определението тук е твърде важно. :?
След това стана ясно, че смъртта била настъпила не в следствие на травматични увреждания (от побой), а от асфикСия. (Даа - пише се със "С" !!!)
Хора, които дори не могат правилно да напишат тази сложна думичка, започнаха под път и над път да тръбят, че тя, "асфикцията" била настъпила защото на задържания била сложена каучулка - "полицейска" качулка разбира се. :roll:
После се оказа, че качулка нямало, нито полицейска, нито неполицейска, но за сметка на това в тялото на задържания, при аутопсията се установява сериозно количество амфетамин.

В духа на следваната до момента логика, незабавно се изнесе логичния аргумент, че звучи невероятно и почти е невъзможно, Куцаров да е приел амфетамин преди да бъде задържан, а е много по-логично "ченгетата" да са го "дрогирали" - та по този начин да признае вината си. :shock:

До тук с изнесените в медиите и електронните форуми твърдения. Хайде сега да погледнем малко факти:

1. Асфиксията е може да бъде механична от запушване на дихателните пътища, странгулационна (загърляне, обесване удушване) и имобилизационна, като позиционната е подвид на имобилизационната асфиксия. В науката се разглежда и още един вид хипоксия - тази причинена от престой, или дишане в малко пространство.
Всяка от изброените видове асфиксии има още по-разнообразни подвидове, но
ВСИЧКИ видове асфиксии причинени по принудителен начин оставят ЯСНИ белези, които всеки съдебен медик може безпогрешно да разпознае:
Удушването - синини и кръвонасядания
Загърлянето и обесването - странгулационни бразди и т.н ...
Твърдеше се в някой материали, че пострадалият е бил затиснат и върху гръдния му кош "ченгетата" са седяли или стояли... Науката съдебна медицина показва, че при причиняване на имобилизационна асфиксия - чрез затискане на пострадалия, се образува твърде специфичния белег в областта на лицето, наречен ексхимотична маска, която е меко казано ясно видима и не може да остане незабелязана дори от неапециалист.

2. Относно амфетамините -
Спомената беше тезата, че "упойващите вещества" са били дадени от полицаите, като се посочват две възможни цели:
1. Самопризнание - явно в този случай от "дрогата" се е очаквало да действа като "серум на истината".
2. Слонмяване на физическата съпротива на задържания - явно в този случай се очаква "упойващите вещества" да имат ТОЧНО УПОЙВАЩ ефект.

Аз макари и да не съм специалист по фармация, бих казал че ако съм "лошо ченге" или просто "мъчител със садистични наклонности", за постигане на коя да е от горните две цели, ПОСЛЕДНОТО което бих дал на "жертвата" си е амфетамин. :shock:

Научните изследвания (а и емпиричния опит) показват, че амфетамините имат точно ПРОТИВОПОЛОЖНО действия спрямо презумираните от пресата цели.
Амфетамините НЯМАТ седативно въздействие, НЕ са халюциноген и НЕ създават чувство на емпатия или лесна внушаемост.

ТОЧНО ОБРАТНОТО - употребата на амфетамин води до физическа и психическа мобилизация, концентрация, повишаване на менталния и физическия капацитет за продължителни периоди време, дори БЕЗ почивка и БЕЗ сън. Действието е сходно с това на други алкалоиди, като кофеина, никотина и ефедрин, но с многократно по-силно изразено въздействие. Предизвиква отделяне в организма на огромни количества серотонин, допамин и норадреналин.
Амфетамини са били използвани в редица армии през втората световна война, като средство повишаващо боеспособността на войници, пилоти, шофьори, което давало възможност за изпълнение на бойни задачи с продължителност до 72 ч. без почивка и без сън.

Страничните ефекти при употребата на амфетамини са свързани с пълното изчерпване на жизнените сили на организма. При лишаване от почивка ( изразаваща се понякога в денонощен сън след употреба) е възможно настъпването на летален изход със картина на смърт в следствие на общо изтощение.

Някъде из многото изрезки от вестници срещнах становището, че "количеството амфетамин намерено в трупа на Куцаров било много голямо, но вероятно то не е причинило смъртта му". Тук може би трябва да се добави, че характерно за амфетамините е индивидуалността на ефективната, респектияни на леталната доза, която при сходни, като възраст пол и физика субекти, ВАРИРА от няколко милиграма, до няколко ГРАМА активно вещество. Следователно не е възможно априори да се твърди, че едно или друго количество се е явявало или не се е явявало летална доза.
Следва също, още веднъж да се отбележи фактът, че при злоупотреба с амфатамини смърт може да настъпи не само от приемане на свръхдоза. Смъртта може да настъпи и в следсвтие на усложнения или общо изтощение на организма породени от предходната употреба на дрогата.


Всичко изложено до тук идва да покаже, че по случая има множество факти, които следва да бъдат съобразени и преценени от съответните компетентни лица, а не от упражняващи перото си специалисти по всичко.
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител
 
Мнения: 419
Регистриран на: 30 Окт 2007, 13:49
Местоположение: Живее в Родината си.

Re: Прокурорската закрила над полицейските убийства : Докога ?

Мнениеот miriam » 03 Фев 2009, 21:54

Г-н Инспектор от МВР , според вас мълчанието /евентуално/на обществото след подобни безобразия в чия воденица налива вода? Не ползват и Вас лично , независимо че на пръв поглед изглеждате като професионално засегнат , някак;
Какво сте седнали да правите тука свободни разсъждения по картинки от съдебната медицина , и нарочно изопачавате информацията в пресата? Какво са криви журналистите? Ако тях ги нямаше нямаше и толкова да знаят хората , какво се случва в голямото АД МВР , и по малките му ООД-та и ЕТ-та по места:)
Разбира се, че му затвориха устата , както и на другия ............. с мерцедеса , дето го последва с разлика 1 час , а днес чета че и шофьорът пуснали-сигурно до утре ще освиткат и него. В бандата за отвличания , говоря за конкретната банда, щото има още няколко банди , та казвам , че кукловодите нямат интерес никой да проговори и на всяка цена се отвъртат бушоните. Не се правете на ощипана мома , и тук именно съзирам аз известна неточност в заглавието "Прокурорска закрила над...."
Който си мисли , че ченгетата и прокурорите си вдяват взаимно къде и как безобразничат -значи не познава системата изобщо.Никой никого не закриля , взаимно се дебнат , прецакват и работят съвместно с огромно недоверие , подозрителност , като всяка институция се опитва да набута бъркането в огъня и горещите картофи към другия ......
Истината е , че доста от отвлечените напоследък 1-2 години някак обединиха усилия и понеже се знае , повтарям ЗНАЕ се отдавна кой кого е поръчал и отвличал-дойде време за разплата и реванш.Никой тук съм сигурна, че не е и чувал колко души и как изтекоха в канала от тези, които отвлекоха и върнаха една щерка на един местен велможа, те така няма да разберем за още много неща, пък вие си живеете с мисълта , че там у МВР знаете всичко?! А знае ли се , предполага ли се до колко високо ще се разплете веригата този път , или се действа на принципа че веригата се къса в най слабите и брънки....?
Другото, дето го пишете са задачки закачки за студенти и вещи лица ....
miriam
Потребител
 
Мнения: 577
Регистриран на: 30 Апр 2007, 08:17

Re: Прокурорската закрила над полицейските убийства : Докога ?

Мнениеот GeorgiKERELOV » 03 Фев 2009, 22:01

По една друга тема писах, че правовата държава в България се прави от полицаи (милиционери), и то наистина ще излезе така :cry:
viewtopic.php?f=11&t=24165&p=307509#p307428

Та това е положението: хем уморили човека, хем после идват да ни обясняват, и то "научно" :D, как е умрял "от само себе си", вместо да си регулират пътното движение ! :lol:
GeorgiKERELOV
Активен потребител
 
Мнения: 1180
Регистриран на: 07 Фев 2007, 21:19
Местоположение: georgikerelov@yahoo.com

Re: Прокурорската закрила над полицейските убийства : Докога ?

Мнениеот kalahan2008 » 03 Фев 2009, 22:05

Всъщност понякога амфетамините, без да спадат към групата на халюциногените (мескалин, псилоцибин, LSD и др.), предизвикват при по-продължителна употреба или при прекомерно голяма доза т.нар. "амфетаминова психоза", сходна по симптоматика на параноидната шизофрения, характеризираща се и с халюцинации, най-вече слухови.
Действието на амфетамините много зависи от конкретните личностови особености на приемащия ги, поради което ефектите на амфетамина трудно могат да се предвидят. Но по принцип се води към групата на стимулантите, за разлика от седативите като алкохола и морфина например.
Ефектите на амфетамините рязко варират и в зависимост от примесите, в България дрогата по принцип не е от най-чистата.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител
 
Мнения: 4170
Регистриран на: 12 Фев 2008, 10:53

Re: Прокурорската закрила над полицейските убийства : Докога ?

Мнениеот miriam » 03 Фев 2009, 22:13

то направо смешна работа , като чуя този бил криминално проявен , онзи бил боклук , третия бил добре известен на полицията -пък те неосъждани, цели бели;
или "срещу лицето има 45 заявителски материала" , ама нито едно дело в съда внесено-.....
ама "той бил наркопласьор" , демек нека му така да мре на улицата , хора не жалете боклука!-ето това е посланието. Да , ама не , ако горните винаги бяха верни , лицата да са по затворите и из арестите. Щом са навън , или ги приемаме за свестни до доказване на обратното, или полицията си бърка в носа, или има причина да са навън /снасят кинти и информация из репеутата като гастролиращи певци/ и няма никакъв смисъл да им цапаме мъртвите физиономии с пределения и голословни /вече/ намеци кой крив и кой прав .Да са го доказали!
Правова държава в Бъргария няма със сигурност.
miriam
Потребител
 
Мнения: 577
Регистриран на: 30 Апр 2007, 08:17

Re: Прокурорската закрила над полицейските убийства : Докога ?

Мнениеот GeorgiKERELOV » 03 Фев 2009, 22:44

И последно, не разбрахме защо упражняването на занятието (а защо не и занаята) "милиционер" представлява "източник на повишена опасност" за "криминогенния контингент".... :D

Може би, защото някой прокурор е решил да освобождава убийците от наказателна отговорност с налагане на административно наказание - глоба от 1500 лева, както стана с двете фуражки от Велинград, които ползваха преди две години и половина един гъбар в гората за .... "мишена" ? :lol:

http://dnes.dir.bg/2006/10/23/news833730.html
Последна промяна GeorgiKERELOV на 03 Фев 2009, 22:57, променена общо 2 пъти
GeorgiKERELOV
Активен потребител
 
Мнения: 1180
Регистриран на: 07 Фев 2007, 21:19
Местоположение: georgikerelov@yahoo.com

Re: Прокурорската закрила над полицейските убийства : Докога ?

Мнениеот Inspector_MBP » 03 Фев 2009, 22:53

Уважаема Miriam,
Признавам си, че съм просто скромен, неотдавна завършил студент, който се опитва да се реализира в попрището, което е избрал за своя професия.
Така, че нямам самочувствието ( честно казано нямам и желанието) да съм на "ти" по въпросите на организираата престъпност в България. Нямам знание нито кой с кого "играе", нито кой на кого е бушон и кога ще изгори.

Но, простете ми, не мога да не се подразня когато непотвърдени факти и непрофесионални изявления се интерпретират едностранчиво и тенденциозно.

Не желая и няма да коментирам казуса по същество.
Първо защото не съм аз този, който трябва да реши "виновни" или "невинни". Второ, защото не разполагам с никакви знания относно обективните факти.

Коментарът ми е насочен ИЗЦЯЛО към публикуваните в пресата и форумите версии, които по мое мнение (ако можете ме оборете !) са плод повече на художествена самодейност, отколкото на разумна оценка на известните до момента факти.
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител
 
Мнения: 419
Регистриран на: 30 Окт 2007, 13:49
Местоположение: Живее в Родината си.

Re: Прокурорската закрила над полицейските убийства : Докога ?

Мнениеот Inspector_MBP » 03 Фев 2009, 23:03

Калахан, споменатата от Вас психоза се проявява като патологичен ефект, увреждане на здравето в следствие продължителна злоупотреба с приемане на амфетамини, а не като медикаментозно действие на същите.

Г-н Керелов, подмятанията Ви са на твърде ниско ниво за да получат отговор от мен.
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител
 
Мнения: 419
Регистриран на: 30 Окт 2007, 13:49
Местоположение: Живее в Родината си.

Re: Прокурорската закрила над полицейските убийства : Докога ?

Мнениеот donna » 03 Фев 2009, 23:08

:mrgreen: Керелов какво предлагаш , по твоите писания трябва да се закрие следствие ,прокуратура съд ,полиция. Керелов ,ако знаеш колко бъркаш . Едно е да високопарничиш из форумите пейсвайки статии и давайки квалификации на колеги , друго е да си на мястото на много от тия хора ,които оплюаваш ,та тогава ще те питам кое как е.
donna
Старши потребител
 
Мнения: 5350
Регистриран на: 10 Яну 2003, 19:58
Местоположение: Свищов

Re: Прокурорската закрила над полицейските убийства : Докога ?

Мнениеот miriam » 03 Фев 2009, 23:13

съгласна за непотвърдените факти
съгласна и за останалото
само да добавя , че липсата на коментари в каквато и да е среда само облекчава каузата на тези , от които всички се оплакваме ;
вярно е че има художествени елементи, празно чесане на езици и фоейерверки по форумите , но и това спомага понякога да се огрее някое тъмно ъгълче....

кажи, драги инспекторе , в коя държава си чул да отвлекат срещу откуп затворник излежаващ реална присъда лишаване от свобода ,който от години и със знанието на полицаи и затворнически власти се разхожда из софия и родния край , а после да го пуснат да си се върне в затвора след като се внесе?!
в коя друга държава митничар заплаща откупа си на лизингови вноски, като след първоначалната е пуснат ? :D дай да помлъкнем , че господин Керелов сега ще пусне още две теми да смути съня на кротката , питомна и умерено-въздържана и хладно-дистантна в изразните средства бг магистратура :P
miriam
Потребител
 
Мнения: 577
Регистриран на: 30 Апр 2007, 08:17

Re: Прокурорската закрила над полицейските убийства : Докога ?

Мнениеот kalahan2008 » 03 Фев 2009, 23:15

Inspector_MBP написа:Калахан, споменатата от Вас психоза се проявява като патологичен ефект, увреждане на здравето в следствие продължителна злоупотреба с приемане на амфетамини, а не като медикаментозно действие на същите.

Е, аз не съм казвал, че става дума за медикаментозно действие. Доколкото се сещам, амфетамини се дават като медикаменти единствено при хиперкинетичното разстройство.
Да, при продължителна употреба (както съм и написал), но може и при свръхдоза.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител
 
Мнения: 4170
Регистриран на: 12 Фев 2008, 10:53

Re: Прокурорската закрила над полицейските убийства : Докога ?

Мнениеот Inspector_MBP » 03 Фев 2009, 23:30

Ами Мириам, ще извиняваш, ама законодателят е натворил цял ЗИН и там са предвидени такива благинки за затворниците, каквито са например отпуските. :shock:
Затворник - в отпуск. :shock:

С риск да бъда отново обвинен във "ведомствено застъпничество" ще отбележа все пак, че тези отпуски се разрешават не от МВР и не от органите на "Охрана на съдебната власт".

Но много спам стана нещо... Така де, не че темата е от смислените, ама нейсе.

PS:
Калахан, не казвам нищо различно от теб, просто исках да сложа ударение на разликата "въздействие" <-> "увреждане от продължителна употреба".
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител
 
Мнения: 419
Регистриран на: 30 Окт 2007, 13:49
Местоположение: Живее в Родината си.

Re: Прокурорската закрила над полицейските убийства : Докога ?

Мнениеот GeorgiKERELOV » 04 Фев 2009, 00:36

Inspector_MBP написа:...След това стана ясно, че смъртта била настъпила не в следствие на травматични увреждания (от побой), а от асфикСия. (Даа - пише се със "С" !!!)
Хора, които дори не могат правилно да напишат тази сложна думичка, започнаха под път и над път да тръбят, че тя, "асфикцията" била настъпила защото на задържания била сложена каучулка - "полицейска" качулка разбира се. :roll:
...


Едно малко ограмотяване на токсиколозите с фуражка в България, ако може, от НАЦИОНАЛЕН СТАТИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ ? :D

Национална класификация на икономическите дейности (НКИД)

http://www.nsi.bg/Classifics/2_CLASSIFICATIONS.doc

......

Класификация “Вид на увреждането”

....
080
Удавяне и задушаване (асфикЦия)
081
Задушаване
082
Удавяне и давене, недовело до смърт
089
Други от група 080, непосочени по-горе
.....
GeorgiKERELOV
Активен потребител
 
Мнения: 1180
Регистриран на: 07 Фев 2007, 21:19
Местоположение: georgikerelov@yahoo.com

Re: Прокурорската закрила над полицейските убийства : Докога ?

Мнениеот Inspector_MBP » 04 Фев 2009, 01:00

Kerelov написа:Една справка за най-новото полезно изкопаемо в България : токсиколог с фуражка :D

НАЦИОНАЛЕН СТАТИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ
Национална класификация на икономическите дейности (НКИД)
http://www.nsi.bg/Classifics/2_CLASSIFICATIONS.doc
Класификация “Вид на увреждането”
080
Удавяне и задушаване (асфикЦия)

Уважаеми господине,
Дано не аргументирате по същия начин и тезите си в съда, че иначе жалко за клиентите Ви . :oops: :oops: :oops: :oops:

За Ваша справка:
1. Речник на чуждите думи в българския език. Издателство на БАН. С., 1993 г. Стр. 108
Асфиксия - ж.р. (от латински asphyxia - стягане). Мед. 1. Липса на пулс. 2. Задушаване поради недостиг на въздух, излишък на въглена киселина или отравяния с газове.

2. Раданов, Ст. , Съдебна медицина. Учебник за студентите по право и курсантите и слушателите от висшия институт на МВР. С. , Сиела, 2001. Стр. 153 - 184.

Не съм токсиколог. Но поне съм изучавал съдебна медицина като академичен предмет, видно за разлика от Вас.

Виждам че сте си позволил да ме наречете "изкопаемо". Няма да коментирам културата Ви. Само ще кажа, че стова нарушавате правилата на този форум и е редно да се предпиремат съответните действия от модератора.
С това окончателно прекратявам общуването си с Вас. Ако исках да споря с обидни квалификации и лични нападки - щях да се насоча към местния хоремаг, където Вашият начин на изразяване, струва ми се, повече ще приляга.
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител
 
Мнения: 419
Регистриран на: 30 Окт 2007, 13:49
Местоположение: Живее в Родината си.

Re: Прокурорската закрила над полицейските убийства : Докога ?

Мнениеот kalahan2008 » 04 Фев 2009, 01:27

Асфиксия е. Поне в учебниците, които ползвах за дипломната си работа, така пише. Така или иначе, това е въпрос на произношение.
Вътреутробната патология води до дифузно увреждане на мозъка, докато родовите черепно-мозъчни травми и асфиксията на новороденото предизвиква главно локални нарушения
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител
 
Мнения: 4170
Регистриран на: 12 Фев 2008, 10:53

Re: Прокурорската закрила над полицейските убийства : Докога ?

Мнениеот GeorgiKERELOV » 04 Фев 2009, 09:35

kalahan2008 написа:Асфиксия е. Поне в учебниците, които ползвах за дипломната си работа, така пише. Така или иначе, това е въпрос на произношение.
Вътреутробната патология води до дифузно увреждане на мозъка, докато родовите черепно-мозъчни травми и асфиксията на новороденото предизвиква главно локални нарушения


Дали правилното изписване е асфиксия или асфикция, това е въпрос на филолозите. Но съм чувал, в една кръчма :D , и за едно явление, което се нарича гражданственост - та правилното за филолозите може да е едното изписване, ама в езика се налага другото и вече само то е "правилното". :wink:

Тази буквичка Ц, като Цък, тук я изкарах на преден план, защото и тя бе употребена като "решителен" аргумент да се покажело колко тези хора, които сега пишат по случката, не разбират от това, за което пишат. Та, значи, въобще да не им обръщаме сериозно внимание .... :D

А пък онова, което последва за обяснението на задушаването на арестанта с действието на "амфетамина", може и да мине в художествената литература, но някои прокурори и съдии могат и да не му повярват, ако им кацне на бюрото делото Куцаров - сигурно защото са "природно глупави" и не са учили милиционерска токсикология. :D А пък за природната глупост на съдиите в Страсбург въобще няма да говорим. :shock:

Преди време новият министър Миков уволни един, представете си, Началник на РПУ - Приморско за това, че е присъствал, безучастно или участно тепърва ще се разбере, на едно кръчмарско убийство, след което се е изнизал тихомълком от кръчмата, за да не дава показания по наказателното дело
viewtopic.php?f=13&t=31689

И представете си само как всичките тези началници на РПУ-та и по нависоко "разкриват" престъпленията на техните подчинени при липса на външни свидетели очевидци. А дори и те самите са съучастници в много от тях, но нали все "няма свидетели"... После вие чакайте от редовата фуражка да тръгне да подава "сигнал" за извършено престъпление срещу колегата си, а не дай си боже и срещу някой началник ... Ужас, направо хвърчи от последния етаж на РПУ-то, и после всичко ни се представя, и то "научно" :D , .... като "самоубийство" под действието на не знам какво си ... 8)

И така пак стигнахме до вица за стражарите и апашите в България: разликата между тях била, че едните били с униформи, и с фуражки :D , а другите били без униформи. :shock:
GeorgiKERELOV
Активен потребител
 
Мнения: 1180
Регистриран на: 07 Фев 2007, 21:19
Местоположение: georgikerelov@yahoo.com

Re: Прокурорската закрила над полицейските убийства : Докога ?

Мнениеот plamen_penev » 04 Фев 2009, 10:30

miriam:
Какво са криви журналистите? Ако тях ги нямаше нямаше и толкова да знаят хората , какво се случва в голямото АД МВР , и по малките му ООД-та и ЕТ-та по места:)

Както обикновено miriam е точна и безпрогрешна!
Журналистите не са виновни, че не знаят как се произнася една чуждица. Вината им, обаче, е в това, че не са изпозвали БЪЛГАРСКАТА дума: задушаване! Тогава нямаше да има дълги и безсмислени спорове за една буква (която при това зависи от превода!), а на целокупния български народ щеше да стане по-ясно каква грозна смърт е сполетяла здравата и права преди да попадне в ръцете на полицията жертва...
Аз не разбирам, почитаеми Inspector_MBP, защо се нервите и обиждате на наистина малко острия език на господин Керелов. Ами погледнете си текстовете! Ама безпристрастно! Може би ще забележите, че те са една "адвокатска пледоария" в защита на "лошите" в полицията. Ама не било врат - шия било. Казвам "адвокатска", защото приемам, че вие сте един почтен млад човек, който не убива задържани, нито ги млати по каушите, обича правовата държава и имте склонност само и единствено към изключително вредната и за полицията и за обществото съсловна солидарност. Задържаният е мъртъв! Факт! Дали амфетамина води до повишена внушаемост (аз така знам) или не с нищо не променя факта на смъртта. Дали е бил задушен с качулка (Не отричайте! Използват се дори и при транспортиране на вече задържани и "закопчани" лица. Чел съм го в съдебните сайтове, не във вестниците!)
Иначе, за разлика от miriam аз смятам че заглавието е точно. Нищо от това, което се случва днес в България нямаше да е възможмо, ако прокуратурата си беше на мястото. Тя е във фокуса на всичко порочни явления у нас. Нейна е и отговорността за многобройните провали срещу организираната и "дребна" престъпност. Не на полицията, не и на съда! 700000 забутани преписки! Как ви се струва това? Спомнете си и първата й реакция по убийството на Чората! Сега пак - убийство "по непредпазливост" на важен свидетел...
plamen_penev
Активен потребител
 
Мнения: 1388
Регистриран на: 13 Май 2007, 17:01
Местоположение: Пловдив

Re: Прокурорската закрила над полицейските убийства : Докога ?

Мнениеот 1968 » 04 Фев 2009, 15:51

Няма да навлизам в дебрите на анализа на фактическия състав на чл.123 от НК, но няма никакъв пронципен проблем полицай да е извършител на престъпление по смисъла на чл.123 от НК.Грубо казано,и е правно-регламнтирана дейността му,и е източник на повишена опасност, но това е ясно на хора, виждали дела по тези текстове . Откъде се изнамериха тези 700 000забутани преписки.Никой не оспорва, че мърша има и в прокуратурата, и в полицията, и в съда, но да не се цитират свободни съчинения или от журналистически писания.
1968
Потребител
 
Мнения: 571
Регистриран на: 21 Окт 2005, 15:02

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 21 госта


cron