начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ - ТАКАВА КАКВАТО Е!!!

Дискусии на тема съдебната власт в България


ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ - ТАКАВА КАКВАТО Е!!!

Мнениеот INVESTIGATOR_OSLS » 29 Юни 2009, 13:45

Убийството край Шишковци. Поредният ужасяващ пример за резултата от дългите години на нехайство и зариване на главата в пясъка. Като щраусите. В резултат - усещането, че законите не са за всеки, че има български граждани извън обществото и извън правилата.
Вижте коментарите във форумите по драмата в Шишковци. Хората дават воля на гнева си, искат линч за извършителите. Рядко се споменава законът.
Хората не вярват в закона и искат саморазправа. Това, че държавата е неадекватна и не може да осигури прилагането на закона, е смазващо, това е опасно.
Дерибеи и криминални типове, известни от години, са оставяни да вършат гнусните си деяния. Села треперят щом падне мрак и хората залостват портите си сякаш в тъмнината ще излязат невиждани чудовища. Очевидно чудовищата излизат, и няма кой да ги спре. Тези чудовища отдавна вилнеят в съзнанието на всеки от нас и изяждат държавността.
Има неща, които хората не прощават.
И може би най-важното от тях - отказът да се осигури ежедневна защита от престъпността. Ромска, мутренска, или на онези дилърчетата с наркотиците, дебнещи до всяко училище. Сигурност, която всеки един иска, за него и за семейството му.
Няма оправдание за това късогледство. То не може да се коригира от личния лекар.
Ще дойде време хората да го коригират. И изборите може да не са единственият вариант.
INVESTIGATOR_OSLS
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 11 Ное 2007, 22:20

Re: ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ - ТАКАВА КАКВАТО Е!!!

Мнениеот plamen_penev » 29 Юни 2009, 14:36

От медиите:
Всички са известни на полицията като извършители на множество кражби и побоища, някои са осъждани.

Какво да кажа... всеки един от нас знае много подобни случаи... Нима всичко това би било възможно без подкрепата и съдрйствието на правоохранителните органи? Косвено или пряко! Кажете ми: какво значи 700000 забутани преписки!? Лично имам случй, в който прокуратурата, при ясни документни доказателства отказва да преследва лъжесвидетел пред съд, "защото бил казал, че не е излъгал"...
Бих разказал един случай из черешовите градини около Пловдив, но нямам доказателствата, защото не съм го видял с очите си... А и лично аз не мога да повярвам, че това, което ми разказаха наистина се е случило - толкова абсурдно звучи в 21 век... в Европа... въпреки че видях много и в полицията и в прокуратурата и в съда през последните 4-5 години.
Та тук не е Сомалия! Или е?
plamen_penev
Активен потребител
 
Мнения: 1388
Регистриран на: 13 Май 2007, 17:01
Местоположение: Пловдив


Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта


cron