начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Подписки Октопод: неграмотност, немарливост или повлияване

Дискусии на тема съдебната власт в България


Подписки Октопод: неграмотност, немарливост или повлияване

Мнениеот listi » 13 Фев 2010, 18:18

Пусната е дисциплинарна жалба от съдии срещу адвокатката Ина Лулчева, че огласила публично проявената от СГС "неграмотност, немарливост или повлияване" при определянето на мерките за неотклонение по делото Октопод .....

http://dnesplus.bg/Society.aspx?f=99&d=311485

Срам и позор !

Пускам две подписки тук - едната ЗА, другата ПРОТИВ ! :D

Моля за активност !
listi
Потребител
 
Мнения: 156
Регистриран на: 23 Апр 2008, 15:17


Re: Подписки Октопод: неграмотност, немарливост или повлияване

Мнениеот usra_ovcova » 14 Фев 2010, 10:47

usra_ovcova
Потребител
 
Мнения: 768
Регистриран на: 09 Окт 2009, 19:00

Re: Подписки Октопод: неграмотност, немарливост или повлияване

Мнениеот listi » 15 Фев 2010, 09:43

huligan написа:Ех, Керелов, Керелов!
И на мен ми е интересно дали някой ще се закачи на провокациите ти :mrgreen:

Хулиганче, освен твоя Керелов кои други призраци те преследват ? :roll:
listi
Потребител
 
Мнения: 156
Регистриран на: 23 Апр 2008, 15:17

Re: Подписки Октопод: неграмотност, немарливост или повлияване

Мнениеот justmy » 18 Фев 2010, 21:41

Истинското й име е “Арарат” – това е върха, в който опира нос Ноевият ковчег след потопа. Знайно е, че библейският старец е бил натоварен от Йехова с най-отговорната мисия – да възроди живота на земята подир наказанието Божие за греховете, сторени от човека.

Само дето нищо възродително няма на софийската уличка “Арарат”. Има малък частен рай, в който мирно съжителстват ченгета, гангстери и висши държавни чиновници – бивши и настоящи.

Ролите на тази Първа частна улица често се сменят: ченгетата се оказват гангстери, а гангстерите – ченгета. Улицата е запречена с бариера и пазена от бодигард. Пред в. “Стандарт” главният архитект на столицата Петър Диков повдига рамене: "Не знам точно чие притежание е земята, но формално е частна. Затова собственикът може да си поставя каквито иска бариери, за да охранява имота си - това е законно положение".

И аз не знам чия е земята, но имам известни подозрения. Най-вероятно става дума за онези...

Прочитане на целия коментар 35 декара, които до 2000 г. са били съвместна собственост на Алексей Петров и Валентин Шотев. В един момент обаче Алексей просто заявява на своя съдружник, че трябва да “освободи” имота, за да бъде използван като банкова гаранция с цел да бъдат привлечени израелски инвестиции в ЗК “Левски-Спартак”.

При последвалия отказ следват заплахи и насилствени действия. Семейство Шотеви внасят жалба до Софийска районна прокуратура за това, че Алексей Петров ги е заплашвал с убийство. Без изобщо да извърши проверка по техните жалби и без те да са приключили с постановления на прокуратурата, СРП образува дело не срущи Алексей Петров, а срещу тях – за набедяване. Което между впрочем не е прецедент: точно по същия начин прокуратурата реагира на жалбите на друг един бизнесмен, бит персонално от Алексей Петров, който приписва в полза на “Левски-Спартак” практически цялото си имущество – Георги Петракиев Цветанов.

Та в този малък частен рай мирно съжителстват: Алексей Петров – Трактора, Антон Петров – Хамстера, Филко Славов – бивш шеф на отряда на баретите, Никола Филчев – бивш главен прокурор, Борислав Борисов, ректор на УНСС и съветник на българския президент. Същите живеят в къщи от по над 250 квадрата – иначе има и доста простосмъртни барети, всичките бивши, които обитават луксозен блок.

Къщите на Никола Филчев и Алексей Петров са съседни. Другият съсед на Алексей е Филко Славов. Така някогашният престъпен триумвират, напълно недосегаем по време на мандата на Филчев, доказва своята наличност и на битово ниво – по местоживеене.

Идиличното съжителсво между гангстери и висши държавни служители не може да не породи съмения - и да не постави на дневен ред някои въпроси, на които трябва да бъде отговорено.

Например как е придобита тази собственост върху земята, която дава право на живущите там да преграждат улицата с бариера – нищо, че за поддържането и за почистването й се грижат Столичните общински власти. Също: от кого са купили живущите там луксозните си обиталища, с какво са ги платили, от заплатите ли са си спестили необходимите суми Филчев, Славов и Борислав Борисов – и платили ли са данъци върху приходи от подобен размер (като се има предвид, че цената на жилища от подобен тип в сродни райони е някъде около 2000 евро на кв. м.).

Много по-сериозен е обаче друг един въпрос: какво свързва всички тези хора; какви общи дела и ангажименти са ги направили дотолкова близки, че да пожелаят да живеят заедно. Ако някой се погрижи да проследи и разнищи техните обвързаности, може да стигне до неочаквани заключения.

Ще илюстрирам тези възможности с конкретен пример – не от сферата на обвързаностите между Филчев, Алексей Петров и Филко Славов, за които съм написал десетки статии и издал цяла книга (”Диагнозата Филчев”, 2003). Напротив – ще си послужа само с най-безобидната от всички тези фигури – ректорът на УНСС Борислав Борисов. Именно в УНСС преподава д-р Алексей Петров на българските студенти; за това как е станал доктор и как е попаднал в УНСС Борисов лансира две взаимно изключващи се твърдения, колекционирани от “Frognews”. Първо – в интервю за агенция „Блиц”:

“С Алексей Петров се познаваме и работим заедно още от Съюза за стопанска инициатива, където той беше изпълнителен директор, а аз председател. А го поканих в катедрата, като бивш шеф на баретите, да води семинарните занятия. Къде е защитил Алексей Петров, за да стане доктор на науките, лично аз не знам?!”

И второ – пред Нова телевизия:

„Алексей попада в УНСС някъде края на 90-те години, като асистент на ген. Стоян Андреев. Като такъв води упражненията. Какво е тяхното разпределение по теми си е тяхна работа. След известно време ген. Андреев става научен ръководител на неговата докторска дисертация, която Алексей Петров я защитава пред Научния съвет на МВР академията. След което Пловдивският университет му обявява конкурс за доцент, защото, за да получиш званието „доцент”, трябва да си назначен на трудов договор. Той печели конкурса и е на трудов договор там. Значи той става доцент, през това време генералът навършва пределната възраст и се пенсионира. И естествено, като хабилитирано лице вече Алексей Петров наследява дисциплината и става титуляр. Ето това е кариерата.”

Забавни разлики, няма що. Името на ген. Стоян Андреев в този контекст обаче говори – и то доста красноречиво. Това е име, което просто вони на КГБ. Генералът е известен като непоклатим русофил - заместник-председател е на Федерацията за дружба с народите на Русия и ОНД; дя не говорим, че е личен приятел на всички руски посланици от генерал-майор Шарапов насам. Ратува за възстановяване на връзките с Русия и се умилява при споменаване на братушките: "Знам какво значи да имаш гаранция, че Русия стои зад теб”.

Знае, наистина. През 1997 г. организира тайно парти в Банкя, използвано като параван при вербуването на известни публични фигури като доверени лица на Москва. В партито лично участват тогавашния руски посланик и кагебистките му спецове. През периода 1990-1994 г. пак той бе съветник на Желю Желев по въпросите на националната сигурност, и взе дейно участие в долнопробното активно мероприятие на ДС, свързано с обвиненията по тъй наречената “македонска оръжейна сделка” – която бе изполрзвана като предтекст за “левия завой” на Доган и за свалянето на правителството на Филип Димитров – един акт, който спря реформите в страната ни за цели седем години. С две думи – в битността си на декан в УНСС генералът си е намерил подходящият асистент, а в перспектива – и наследник.

Но Борислав Борисов не е само икономическият корифей, под чиято стряха генерали и гангстери дружно формират съзнанието на бъдещите български икономисти. Той е и председател на Съюза за стопанска инициатива, където изпълнителен директор е Алексей Петров. И е съветник на българския президент, който също като ген. Стоян Андреев изповядва непоколебими русофилски възгледи.

Споменавайки това име, ще завърша с една голяма скоба. Докато всички политически мъже в България усилено говорят за това как нямат абсолютно нищо общо с лицето Алексей Петров – и как техните политически опоненти са отговорни за шеметната му кариера в българските тайни служби, един държавен мъж усилено мълчи по тази тема. Бих казал дори – оглушитено мълчи. Този държавен мъж е българският президент Георги Първанов, известен и със секретния си псевдоним Гоце.

И с основание си мълчи – и се притулва в храстите на други периферни говорения. Защото има едни безотговорни другари, които са решили този път да не си мълчат. И говорят – все неща, забранени според негласния етичен устав на червената ложа. Ето какво казва по въпроса например Илия Божинов, член на Висшия съвет на БСП:

“Доколкото знам, братя Галеви са били офицери, не са съдени. Те сигурно имат някакви силови методи на въздействие. Но аз мога да кажа, че много по-голям мафиот от тях е Алексей Петров. Оказа се, че е и агент. И точно агент Алексей Петров е рекетирал мои приятели. Ако трябва да избирам между братя Галеви и Алексей Петров, ще кажа, че той е по-големият разбойник, честно казано./.../ Той бие. Единият приятел, който си изпати от Алексей Петров, държеше паркинга до “Хилтън”, на който имаше автокино. Там хората на Алексей първо оставиха някакъв мерцедес, после сами си го откраднаха и накрая отидоха и пребиха собствениците на паркинга. Казаха: "Вие сте ни откраднали колата". Това стана само в рамките на няколко дни. И други случаи имам. Другият ми приятел, държеше кетъринг на летището. Хората на Алексей Петров пак така със силов натиск му взеха кетъринга. Мога да изброявам доста хора, рекетирани от Петров. Има една дълга история с такситата 1280, които пак Алексей Петров ги взе с една доста странна операция. Повишиха капитала и на РМД-то и му взеха контролния пакет акции. И Алексей Петров си го приватизира за 60 000 лв. Става въпрос за 2000 таксита в София с 22 декара земя. /.../ Алексей Петров имаше приятели и в БСП, и то на доста високо ниво. Когато имахме такива противоречия с Алексей Петров за такситата, тогавашният секретар на партията Васил Калинов ме извика и каза: „Илия, не се занимавай с тази работа. Другарят Първанов, той тогава още не беше президент, а беше ръководител на БСП, той е обещал да го подкрепяме и не трябва ние да се замесваме в тази работа”.

Няма да коментирам тези изказвания. Но няма как да не се запитам защо “другарят Първанов” не ги коментира. Все пак уж е президент на България. И си има колоритен отбор от съветници. Ами да ги попита тях – г-н Борислав Борисов примерно. Все ще му кажат какво да отговори – или в кои храсти да се покрие, додето отмине бурята.
Едвин Сугарев
Аватар
justmy
Потребител
 
Мнения: 325
Регистриран на: 16 Окт 2009, 16:03
Местоположение: пред Съдебната палат(к)а

Re: Подписки Октопод: неграмотност, немарливост или повлияване

Мнениеот justmy » 19 Фев 2010, 14:53

Принцип от римското право е по-добре десет виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора. У нас нагласите са обратни. Съдебна система" - разбирай система, която трябва да бъде съдена.
Аватар
justmy
Потребител
 
Мнения: 325
Регистриран на: 16 Окт 2009, 16:03
Местоположение: пред Съдебната палат(к)а

Re: Подписки Октопод: неграмотност, немарливост или повлияване

Мнениеот justmy » 19 Фев 2010, 19:20

Никой не може да ме убеди, че в съда няма корупция!
Принцип от римското право е по-добре десет виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора. У нас нагласите са обратни. Съдебна система" - разбирай система, която трябва да бъде съдена.
Аватар
justmy
Потребител
 
Мнения: 325
Регистриран на: 16 Окт 2009, 16:03
Местоположение: пред Съдебната палат(к)а


Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 17 госта


cron