начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

права на човека?!

Дискусии на тема съдебната власт в България


права на човека?!

Мнениеот shveda » 25 Апр 2010, 10:47

http://www.eurorights-bg.org/bg/categor ... stice.html

"Емблематични са и изявленията на видни “държавни мъже” във връзка с правата на човека и Европейския съд.

От време на време, обикновено в началото на есента, главният прокурор призовава хората да се откажат от част от правата си в името на сигурността си. Самата идея за този “бартер” звучи абсурдно в “правова” държава, която не е изправена пред природен или социален катаклизъм.

Собствен принос за утвърждаването на правата на човека като ценност и обществено благо дава и ген.Бойко Борисов. В интервю от 11 септември 2002 г., дадено пред национален всекидневник, той отговаря на журналистически въпрос, свързан с делата срещу България в Страсбург, по следния начин:

“Ние знаем как да се оправим с адвокатите, дето искат да ходят в Страсбург. Веднага им изкарваме нещата и те се отказват вече да ходят в Страсбург.”
shveda
Потребител
 
Мнения: 513
Регистриран на: 04 Юли 2004, 18:44

Re: права на човека?!

Мнениеот todorb2000 » 25 Апр 2010, 11:57

Ами ние на книга сме правова държава, но на практика-не! Правим опити, но личния пример липсва в съдебната власт/вижте как се ядат/, а само се говори, без да се върши работа в името на правата на гражданите и на закона.
Напоследък забелязвам хубави идеи, казани от Константин Пенчев.

Аз си проведох собствено разследване в продължение на 7години, и делата на някои върховни съдии лъснаха. И да видите как са праворазадавали мързелувайки. :D

Има само един изход- повече жалби, докато количествените натрупвания дадат качествени промени, но така е, когато ни учиха да вярваме в правата линия на Партията.
Навикът е втора природа и трудно се променя, ако в теб липсва воля за това.

Трудно е да си гражданин.

По-лесно е на маса да скачаш, да викаш по площадите, но да напишете обща жалба е трудно, защото вече си се показъл от черупката и може да те дръпнат за рогцата :lol:
Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите/чл.58 от Конституцията/
http://www.youtube.com/watch?v=BP7WGKWPZKg
Емил Димитров-Ако си дал…не си живял на празно!
todorb2000
Потребител
 
Мнения: 636
Регистриран на: 09 Яну 2009, 13:46
Местоположение: гр.Хасково

Re: права на човека?!

Мнениеот 1968_ » 18 Май 2010, 19:10

todorb2000 написа: но така е, когато ни учиха да вярваме в правата линия на Партията.
Навикът е втора природа и трудно се променя, ако в теб липсва воля за това.

Трудно е да си гражданин.


Съвършенно вярно. След като цели поколения бяхме възпитавани ( вкл. и моето ) да бъдем поданници, за всичко виновни пред винаги правата Партия ( когато съгреши дори ), няма как да станем граждани. Е, Моисей е водил израилтяните 40 години в пустинята, докато поколението родено в робство измре, та само свободни да стъпят в обетованата земя. Явно и у нас ще стане така - родените през годините на "народната власт ", няма да доживеем истинско гражданско общество.
1968_
Младши потребител
 
Мнения: 13
Регистриран на: 01 Яну 2010, 20:38


Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 26 госта


cron