начало
ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС

Съдебната реформа продължава

Дискусии на тема съдебната власт в България


Re: Съдебната реформа продължава

Мнениеот INVESTIGATOR_OSLS » 09 Апр 2009, 11:28

хахахахахахахахахахахахааааааааа.....И АЗ СЛЕДОВАТЕЛЯ ДА СЕ ИЗКАЖА ХАХАХАХАХА.......::::::)))))))))))))))
http://www.vss.justice.bg/bg/doklad/diskusia-zsv.zip
В горния линк, в едно от изказванията четох, че някакъв Окръжен кармъзлийски прокурор, явно корумпирана и продажна чевренотогеста установка заявил, че следователите били привилигировани, защото след две години стаж, достигали нивото на видиш ли пет годишния къртовски труд на садии и прокурори....Смях в залата. Били привилигировани следователите, защото получавали възнаграждение на обожествените червено черни тоги. И тия "тоги" видиш ли имали някакви "настроения" хахахахахахахаха....:)))))
Ами готин кармъзлия, събличай тогата и марш в следствието с молба за преназначение....нали ще вземаш същите пари...какъв ти е проблема?????
Не щеш нали....как ще щеш....тия "споразумения" от които се фрашкате със съдията с мангизи при "касов" клиент не са за отърване. "Съкратените" процедури също влачат здраво пачка при "касовия подход".....адвокатите "спират тока" на всеки неплатежоспособен още преди контактите с Вас...до Вас достигат само "платежоспособни люде".....другите са просто боклуци.
Нали Ви изпращаме дела за съдене....знаеш ли какво се оказва???? Че колкото по - добре сме го направили...толкова по - голямо е паричното изражение наречено рушвет.....всички Вие които сте тежкари, незабелязващи обикновения човек, надути с тлъста пачка, Вие ли ще ме вкарвате в ЕС?????? Вие ли ще сте критерия за почтената работа????? Вие ли сте лицето на провосъдието??? Като бях млад следовател един прокурор на Окръжно ниво ни изнася лекция "Корумпираност и борбата с нея...." След години същия тоя субект изгони една моя близка от кабинета си с думите..."Марш навън, Окръжен прокурор не се купува с двеста лева....??????
Та питането ми е: С колко се купува корумпиран Окръжен прокурор кърмъзлийййооо????
INVESTIGATOR_OSLS
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 11 Ное 2007, 22:20

Re: Съдебната реформа продължава

Мнениеот ivan_lawyer » 09 Апр 2009, 11:44

Законите са за бедните - Франсиско Гоя, 18-ти век
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Съдебната реформа продължава

Мнениеот kostadin.iordanov » 09 Апр 2009, 12:14

INVESTIGATOR_OSLS написа:... justice.bg ...


Впрочем разбирате ли как е възможно един държавен орган, в който съдийската колегия се представлява с по-малко от една трета от целия му състав и който орган се председателства от член на изпълнителната власт, да бъде официално идентифициран в публичното интернет пространство с justice.bg?
kostadin.iordanov
Потребител
 
Мнения: 646
Регистриран на: 20 Яну 2007, 14:59

Re: Съдебната реформа продължава

Мнениеот system » 09 Апр 2009, 14:40

INVESTIGATOR OSLS написа:
... някакъв Окръжен кармъзлийски прокурор, явно корумпирана и продажна чевренотогеста установка ...

Оценка, не особено коректна от юрист за юрист.
...тия "споразумения" от които се фрашкате със съдията с мангизи при "касов" клиент не са за отърване.

Що ли нещо не мога да ги намеря тия "мангизи", дето уж са ми ги дали от споразуменията :?
"Съкратените" процедури също влачат здраво пачка при "касовия подход".....адвокатите "спират тока" на всеки неплатежоспособен още преди контактите с Вас...до Вас достигат само "платежоспособни люде".....другите са просто боклуци.

Знаете ли изобщо какво е "съкратена процедура" и какви са последиците й ? Смятате ли, че ако клиентът е "платежоспособен", ще клекне на съкратено съдебно следствие, а няма да наеме пет адвоката и да запуши устата на свидетелите, които в повечето случаи по време на ДП не са разпитани пред съдия или разпитите им за нищо не стават ...
Нали Ви изпращаме дела за съдене....

... по които съдът трябва да повтаря половината следствени действия, за да се ползват "събраните" от Вас доказателства.
всички Вие които сте тежкари, незабелязващи обикновения човек, надути с тлъста пачка...

Повечето от нас нямат време за "тежкарлъци" и си вземат тлъстата пачка в края на месеца, като се подписват на ведомост за нея. Е, има и ДМС-та, някой във форума ги беше сметнал. Нищо повече от това, което вероятно и Вие получавате.
Вие ли ще ме вкарвате в ЕС?????? Вие ли ще сте критерия за почтената работа????? Вие ли сте лицето на провосъдието???

А смятате ли, че това сте Вие ? Преди да отговорите с "Да", пребройте приключените от Вас дела за последната година и ги сравнете с делата, приключени от един наказателен съдия в районен съд от района, в който работите.
Като бях млад следовател...

...това преди колко време беше ? Редно беше да уточните следователския си стаж, преди да раздавате квалификации :|
system
Активен потребител
 
Мнения: 1873
Регистриран на: 22 Ное 2007, 10:34

Re: Съдебната реформа продължава

Мнениеот INVESTIGATOR_OSLS » 09 Апр 2009, 15:55

ЩЕ ОТГОВОРЯ ТОЧНО. Каквото ми е дала държавата е свършено , за последните 4 години имам едно върнато производство за доразследване, нямам досъдебни производства извън сроковете по НПК. Това е искала държавната власт от мен, това съм работил. Не ми прехвърляйте отговорността на държавното управление, като я гледате като "частен проблем". Играта на думи е хубаво нещо, "съдебната риторика" е страшно оръжие, но далеч не е всичко. Работил съм и като адвокат, отвратен съм меко казано. Но това се знае няма да изнеса нещо ново под слънцето...."двойно счетоводство", "предаване на интереси", торпедни атаки под пояса, решаване на делата "в тоалетната", назначаване на съдийски и прокурорски длъжности на млади съдебни кандидатки в зависимост от "фелационните" им качества / бил съм очевидец като се заключваха кабинетите/, ох какво повече да кажа...то едва ли ще изненадам някого с това....:)))))))
INVESTIGATOR_OSLS
Младши потребител
 
Мнения: 65
Регистриран на: 11 Ное 2007, 22:20

Re: Съдебната реформа продължава

Мнениеот plamen_penev » 09 Апр 2009, 16:00

Не знам от къде това самочувствие тук на някои почитаеми форумци? Ето ви още един линк към даденото от kostadin.iordanov:
http://www.segabg.com/online/new/sectne ... ectionid=4
Там, ако вдигнете за малко очи от многото папки, ще можете да видите хем какво казват европейските юристи за нашия съд, хем какво мислят българските "неграмотници" (според някои особи тук) по въпроса. С един куршум, казвам, два заека :)
plamen_penev
Активен потребител
 
Мнения: 1388
Регистриран на: 13 Май 2007, 17:01
Местоположение: Пловдив

Re: Съдебната реформа продължава

Мнениеот error » 09 Апр 2009, 20:25

INVESTIGATOR_OSLS написа: Но това се знае няма да изнеса нещо ново под слънцето...."двойно счетоводство", "предаване на интереси", торпедни атаки под пояса, решаване на делата "в тоалетната", назначаване на съдийски и прокурорски длъжности на млади съдебни кандидатки в зависимост от "фелационните" им качества / бил съм очевидец като се заключваха кабинетите/, ох какво повече да кажа...то едва ли ще изненадам някого с това....:)))))))


Доста от нас са виждали и корумпирани следователи. Виждали сме и следователи-несретници с трайни алкохолни проблеми, които още страдат за пагоните си и мразят живота си, но кой знае защо не ни избива на злоба към всичките представители на професията.
Аватар
error
Потребител
 
Мнения: 458
Регистриран на: 20 Окт 2004, 16:01

Re: Съдебната реформа продължава

Мнениеот ivan_lawyer » 09 Апр 2009, 21:13

Адвокатът оправя всяка работа - имайте го предвид, ако ви потрябвам.

Няма лоши съдии, няма корупция, няма проблем.

Има добър адвокат.

Противодействието на корупцията, на юпитата, на шмекерлъка, на шиканата е - пясъка.

Отложено дело - провалено дело.

И снежинките се трупаха над труповете на гвардейците на Наполеон, един след един падаха и гренадирите и генералите.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Съдебната реформа продължава

Мнениеот donna » 09 Апр 2009, 22:25

Като ви гледам и ви се чудя ,за какво се карате ...така и не разбрах.
Какво толкова ви направи следователя ,мога да ви кажа ,че и като професионалист е добър и като човек /второто по -го уважавам /.
И да не всея погрешни помисли , не съм представлявала пред него клиенти на следствието /наказателното право не ми е приоритет/!
Уважавам го заради това ,че е откровен . Колко хора могат да се похвалят с тая "добродетел"...
donna
Старши потребител
 
Мнения: 5350
Регистриран на: 10 Яну 2003, 19:58
Местоположение: Свищов

Re: Съдебната реформа продължава

Мнениеот error » 10 Апр 2009, 11:44

donna написа: Уважавам го заради това ,че е откровен . Колко хора могат да се похвалят с тая "добродетел"...


Няма лошо да си откровен, стига да не е избирателно. Да не е: всички други "маскари" без изключение, а ти и обкръжението ти - ангели небесни. Също без изключение. Система голяма. Хора всякакви.
Аватар
error
Потребител
 
Мнения: 458
Регистриран на: 20 Окт 2004, 16:01

Re: Съдебната реформа продължава

Мнениеот plamen_penev » 10 Апр 2009, 12:39

Aбе високоуважаеми error! Къде INVESTIGATOR_OSLS е казал, че всички други "маскари" без изключение, а той и обкръжението му - ангели небесни? Защо му приписваш липсващи грехове на човека?! А това че той не е от ... ммм... маскарите си личи от, както е отбелязала и donna, неговата откровеност.
plamen_penev
Активен потребител
 
Мнения: 1388
Регистриран на: 13 Май 2007, 17:01
Местоположение: Пловдив

Re: Съдебната реформа продължава

Мнениеот error » 10 Апр 2009, 18:18

plamen_penev написа:Aбе високоуважаеми error!


Дълбоко неуважаеми, plamen_penev, за пореден път се натрапвате в чужд спор само за да подхраните болното си "его". Общуването с Вас е неприятно за мен и не го правя. Не мога да Ви спра да коментирате постингите ми, но в дискусия с такива личности не влизам. Просветителската мисия на system ми е чужда. Лекувайте се!
Аватар
error
Потребител
 
Мнения: 458
Регистриран на: 20 Окт 2004, 16:01

Re: Съдебната реформа продължава

Мнениеот plamen_penev » 11 Апр 2009, 12:54

Насилственото решаване на проблема създава само нови проблеми...
plamen_penev
Активен потребител
 
Мнения: 1388
Регистриран на: 13 Май 2007, 17:01
Местоположение: Пловдив

Re: Съдебната реформа продължава

Мнениеот kostadin_yordanov » 07 Мар 2010, 17:10

Министър Цветанов и Съюзът на съдиите са обсъдили съдебната реформа

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и Съюзът на съдиите са обсъдили съдебната реформа. Това е станало на 5 март, като домакини на срещата са били главният прокурор Борис Велчев и заместникът му Галина Тонева.

Официално от МВР, прокуратурата и Съюза на съдиите не оповестиха факти от срещата. От присъствали на разговора, продължил около час, БТА научи, че основно била разисквана съдебната реформа и това как да има по-добри резултати от нея.

Предмет на разговора била възможността изборът на членове на ВСС да става не както е сега, а кандидатурите да се обявяват на време.

Също така Цветанов, Велчев и съдиите са говорили и за евентуална възможност за промяна на структурата на Висшия съдебен съвет. Тези идеи няма да са причина сега действащият ВСС да бъде разпускан. За това и на срещата е дискутирана възможността от промени в няколко закона.

По БНТ Цветанов е заявил, че е било положено началото на един конструктивен диалог за предложения, които са свързани за реалната съдебна реформа.

От страна на Съюза на съдиите е присъствал част от управителния съвет.

Това е първата среща между министъра и Съюза на съдиите, след като Цветанов направи няколко изказвания за съда, а от съюза реагираха с протестни писма.

7 март 2010
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=492502

Изглежда всички поредни управляващи политически партии имат намерение да си правят своя съдебна реформа, така че това никога да не свършва
maxilian.free.bg
kostadin_yordanov
Потребител
 
Мнения: 676
Регистриран на: 03 Дек 2009, 10:08

Re: Съдебната реформа продължава

Мнениеот kostadin_yordanov » 09 Мар 2010, 09:33

Разбира се, и нов състав на ВСС предсрочно желаят да си назначат, каквато практика вече се утвърди и при предишните и при по-по-предишните

Цветанов: Висшият съдебен съвет е компрометиран

Смятам, че Висшият съдебен съвет е компрометиран след случая с Красьо Черния и съдиите са съгласни донякъде. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов на пресконференция, след заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. „Донякъде се съобразявам и с техните /на съдиите - бел.ред./ претенции относно това че се нарушава имиджа на съдебната система, но смятам, че с комплексния подход и взаимното конструктивно сътрудничество бихме могли да подобрим работата", посочи Цветанов. По думите му това би могло да доведе до реални промени в съдебната система. ...

08 март 2010
http://www.cross-bg.net//balgariya/88/1105937

Става въпрос за политика, така че аргументи за целта, естествено, винаги могат да се намерят. Обърнете внимание например как се използват мнения от страна на Съюза на съдиите, въпреки че съдийската квота /заедно с председателите на ВКС и ВАС/ във въпросния "съдебен" съвет продължава да бъде по-малко от 1/3 и никой не променя това положение. От друга страна, само фактът, че там все още се пази политическа квота е изключително удобен като основание сега отново да прекратят предсрочно мандата на ВСС
kostadin_yordanov
Потребител
 
Мнения: 676
Регистриран на: 03 Дек 2009, 10:08

Re: Съдебната реформа продължава

Мнениеот kostadin_yordanov » 03 Май 2010, 16:53

Цветанов: Берем плодовете от една импотентна съдебна система

Проведе се дебат относно необходимостта за създаване на специализирани съдилища

Берем плодовете на една импотентна съдебна система, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов по време на кръгла маса на тема "Необходими законодателни промени за противодействие на организираната престъпност и корупцията", предаде на БГНЕС.

"Няма защо да си зариваме главата в пясъка - ако имахме ефективно правораздаване, може би днес нямаше да е необходимо да дебатираме възможни хипотези за създаването на специализирани съдилища", каза още Цветанов. ...

Правосъдният министър Маргарита Попова от своя страна коментира, че дискусията за създаването на специализирани съдилища е много важна и навременна. От Търновската конституция има специализирани съдилища в страната и сега Конституцията позволява тази възможност, припомни Попова. ...

Междувременно днес стана ясно, че "Атака" ще подкрепи създаването на новите специализирани структури. Съпредседателят на "Синята коалиция" Иван Костов също заяви подкрепата си ...

03 Май 2010
http://www.econ.bg/news/article180668.html

По всичко личи, че вече се признава провалът на съдебната проформа, която парламентарните политически сили предприеха още през април 2003 г. И тъй като реформата сега очевидно продължава, интересно, какво е Вашето мнение за начина, по който иска да я прави и министъра на вътрешните работи
kostadin_yordanov
Потребител
 
Мнения: 676
Регистриран на: 03 Дек 2009, 10:08

Re: Съдебната реформа продължава

Мнениеот Star_doznatel » 06 Май 2010, 08:43

kostadin.iordanov / или GeorgiKERELOV, или .../ сегашния НПК е удобен само за журналистите . „Осведомяваш” читателите, съответно зрителите, че сестрата на комшията, или на президента, или ... няма значение, е к...ва и след това осведомяваш читателите, съответно зрителите как лошият съд, прокуратура, полиция и т. н, не работят, за да докажат казаното или написано от теб. И аз бях чул за „вестникарска патица”, но когато чух за първи път, въобще не предполагах, че ще дойде време това да стане основен метод в работата на медиите. Но ще дойде време, вярвам, когато всеки, който се окаже в ролята на „известен извършител”, поради такъв род информация, ще съди държавата за неимуществени вреди. И не само държавата, а и тези, които „осведомили” прокуратурата, полицията и т. н. Това и сега се случва, но през Брюксел и не се прави от всеки. Не случайно и в милата ти Германия, и във Франция, Америка .... съществува правилото „Човек не се пипа, докато не се усмърди”. И никой не коментира отказа на прокурора да започне наказателно производство, че и да му иска мотиви.
И т. н... и т. н. ..... Въобще освен от футбол, медицина .... българина, се оказа, че знае и то по-добре от полицая, съдията, прокурора – наказателното право. А за осведомяване на широката аудитория за тези му знания, медиите охотно предоставят своите услуги. Безнаказано!
.........
Трябва да се пипне НПК и по-точно досъдебната фаза. Разследването трябва да е без срок. Да няма изискване извършилият го да е задължтелно дознател /пардон – разследващ полицай/ или следовател. Привличането в качеството на обвиняем, предявяването и вземането на мярката за неотклонение – в първото сдебно заседание /как ще се казва това заседание – първо, предварително или нещо друго е без значение/. Даже мисля, че това може да се направи без нов НПК, а като от настоящия се махнат конкретни текстове.
.........
За начина на министъра на вътрешните работи... Ами изявява се като селекционер на национален отбор по .... физкултура.
21282-160510
Последна промяна Star_doznatel на 09 Юли 2010, 07:37, променена общо 1 път
Star_doznatel
Потребител
 
Мнения: 195
Регистриран на: 06 Яну 2007, 15:09
Местоположение: Видин

Re: Съдебната реформа продължава

Мнениеот kostadin_yordanov » 20 Дек 2010, 20:03

БУРНИ ДЕБАТИ В ПАРЛАМЕНТА ПО ПРОМЕНИТЕ В ЗАКОНА ЗА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ
...
20 декември 2010
http://www.cross-bg.net/balgariya/88-no ... nata-vlast

РЕШЕНО: СПЕЦСЪД ЩЕ ИМА!
...
20.12.2010
http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=515033


И къде е, наистина, независимата съдебна власт в България, след като тази система продължава да бъде под, а не е наравно с политиците? И всяко управляващо мнозинство може да си прави с нея каквото поиска
kostadin_yordanov
Потребител
 
Мнения: 676
Регистриран на: 03 Дек 2009, 10:08

Re: Съдебната реформа продължава

Мнениеот vili_123 » 25 Яну 2011, 18:53

"По начина, по който иска да я прави министъра на вътрешните работи..."
Реформата в правораздаването, започната още през 2003 г.?! За това става дума, нали. Ясно.Само аз ли усещам цинизъм в написаното, или има и други? Та ето какво мисля : Ако министърът на вътрешните работи е посочен за такъв от избраната от повече от половината български народ ПАРТИЯ, ако той е бил и в "низините" на полицейските органи, системно полагащи усилия с цената на живота си да предотвратяват престъпления и да доказват виновността на извършителите, ако почти целия народ, вкл.и практикуващите/а не тези в НС/ юристи са убедени, че ПРАВОРАЗДАВАНЕТО ни не е ефективно, а ПРАВОСЪДИЕТО в РБ НЕ Е СПРАВЕДЛИВО, ако благодарение на журналистите и на известни стари политици НИЕ знаем имената на престъпниците, а не знаем имената на жертвите и на пострадалите от техните престъпни деяния, ... и ако и нашите приятели от ЕС са разбрали СЪЩОТО, то няма как ТОЗИ ИМЕННО министър на вътрешните работи да не вземе да "прави" реформата. И то така, както той смята че е правилно. Както и няма как юристите да не вземаме отношение, но ... ГОСПОДА, нас никой не ни е гласувал доверие, нали.
Поколение след поколение НИЕ се проваляхме.Изпускахме дребните неща от ръцете си, не обръщахме внимание на факта, че "независимата" съдебна система се политизираше с всеки изминал ден.Не че тя не си беше комунистическа.Но поне след 1990 г.започнахме да си мислим, че нещата се променят, но все нещо не се получаваше?!Защото още през 2007 практикуващите юристи забелязахме дръзките партийни назначения в съда. Защото виждахме,
че някои адвокати са привилигировани и винаги печелят делата си, независимо от казуса.Защото виждахме как възниква странна система на пряка връзка със прокурора и съдията, както забелязвахме, че бизнесмените спряха да разчитат на адвокат, а започнаха да контактуват пряко с решаващият делото орган.И защото виждахме как съдийската и прокурорска професия започваше да става бизнес. И независимо, че онемявахме когато четяхме абсурдните обвинителни актове, присъди и решения, след като знаехме твърде добре какви са фактите, и какво е правото, нищо не можехме да сторим! И най-накрая разбрахме едно важно нещо - НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАШЕ ОТ ПРАВОТО.Всеки коментираше единствено на каква позиция в обществото е даден ищец или ответник. И вече знаехме изхода от делото. Е... тогава какво. Разбира се, че точно този министър ще направи реформа.И разбира се, че ще има противници - та нали най-после партийната номенклатура трябва да слезе от сцената. И дано да е жив и здрав този Министър. Нека да успее да върне доверието в НАШАТА съдебна система - искаме го, стремим се към това, подкрепяме го...Защото имаме достойнство и желаем да сме сред първите в ЕС, а не на опашката. Зная, че хилядите достойни юристи в РБ желаят същото.И ВИЕ сте сред тях.Ето защо ВИ МОЛЯ - подкрепете реформата.Тя е жизнено важна за НАС.
vili_123
Младши потребител
 
Мнения: 34
Регистриран на: 19 Фев 2010, 21:27

Re: Съдебната реформа продължава

Мнениеот kostadin_yordanov » 25 Яну 2011, 19:47

vili_123 написа:...
Поколение след поколение НИЕ се проваляхме.Изпускахме дребните неща от ръцете си, не обръщахме внимание на факта, че "независимата" съдебна система се политизираше с всеки изминал ден.Не че тя не си беше комунистическа.Но поне след 1990 г.започнахме да си мислим, че нещата се променят, но все нещо не се получаваше?!Защото още през 2007 практикуващите юристи забелязахме дръзките партийни назначения в съда. Защото виждахме,
че някои адвокати са привилигировани и винаги печелят делата си, независимо от казуса.Защото виждахме как възниква странна система на пряка връзка със прокурора и съдията, както забелязвахме, че бизнесмените спряха да разчитат на адвокат, а започнаха да контактуват пряко с решаващият делото орган.И защото виждахме как съдийската и прокурорска професия започваше да става бизнес. И независимо, че онемявахме когато четяхме абсурдните обвинителни актове, присъди и решения, след като знаехме твърде добре какви са фактите, и какво е правото, нищо не можехме да сторим! И най-накрая разбрахме едно важно нещо - НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАШЕ ОТ ПРАВОТО.Всеки коментираше единствено на каква позиция в обществото е даден ищец или ответник. И вече знаехме изхода от делото. Е...

Това са последствия на проблема със съдебната система, а не причините за него
kostadin_yordanov
Потребител
 
Мнения: 676
Регистриран на: 03 Дек 2009, 10:08

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 21 госта


cron