начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Министър Цв.Цветанов и неговия опонент ?

Дискусии на тема съдебната власт в България


Re: Министър Цв.Цветанов и неговия опонент ?

Мнениеот Гост. » 22 Юни 2010, 01:35

:roll: Вие пък! Корупция има- казано е!

Ала аз предлагам, за втори път днес на Вили, да не е така голословна и да ни покаже гражданската си позиция, прилагайки практически свободата на словото, като посочи имена на магистрати, дела и прочее факти доказващи корупционни практики.

Т`ва юрист не може да го сътвори, каквото и да ми се дума в темата( сега ще замоля да не се започва с нравоученията, че съм от село- заради изразните средства).
Ако ще се апелира за конституционно гарантирани права (свобода на словото, гражданската съвест на обществото, в частност на юристите) и упражняването им, демонстрация от първо лице, нагледно, е наложителна.
Че с тея лозунги и мантри...
Гост.
Старши потребител
 
Мнения: 9438
Регистриран на: 25 Яну 2013, 17:33

Re: Министър Цв.Цветанов и неговия опонент ?

Мнениеот hidden » 22 Юни 2010, 07:56

tati_go написа:Само, че сега се борят с корупцията на неудобните, за да отворят път за своите! Да си чул нещо за борба с ТИМ-ажиите!

Абсолютно вярно. "Ловът на вещици" в действителност не е борба с престъпността на всички нива и всички обществени сфери, а избирателно се отстраняват неудобните хора, за да се разчисти терен на "нашите хора".Не става дума само за ТИМ-аджииите, а и за много други. Напр. в охранителния бизнес все по-често по улиците на София се виждат коли на ИПОН-1, а срещу останалите от бранша се провеждат публични "екзекуции" (Алексей Петров). Начело на комисии и агенции се назначават пак послушни хора, които да контролират бранша по точно определен начин - последният пример в тази насока е КФН - бившият шеф на КФН беше отстранен не защото е некадърен, а защото не е от ГЕРБ. А КФН контролира застрахователите, т.е. охранителния бизнес...
Същото важи и за банковия сектор - изведнъж офиси на СИБАНК и ЦКБ изникнаха навсякъде, а предполагам че съвсем скоро ще бъдем свидетели и на първите фалити в банковата система, само че горните банки изобщо няма да усетят трусовете...защо въпреки нарастващия обществен натиск банките все още продължават да си определят лихвите, както си искат, без да има обективни критерии, защо БНБ не санкционира никого - това са все въпроси, на които всеки сам може да си отговори. Примери още-много.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител
 
Мнения: 1238
Регистриран на: 02 Юли 2009, 23:08

Re: Министър Цв.Цветанов и неговия опонент ?

Мнениеот tino76 » 22 Юни 2010, 18:04

Ще подкрепя poli_g - не можел Цветанов само да приказва, а да доказва, хм, а вие като плямпате, че тоз' или оня бил корумпиран и въвеждате презумпция за корупция, айде докажете я. То само с приказки не става. Същото и за Маргините - били виновни. Те повечето, които го твърдят са виждали престъпници само по американските филми, но иначе знаят всичките контакти на Маргините и на Очите и кой ли не.
А и Коце, политик е Волен Сидеров, политик е Яне Янев, а Цветан Цветанов е много повече от политик - той е министър на вътрешните работи, което го прави не маловажна част от изпълнителната власт и като такава част той има право да критикува останалите две власти, ако има основание разбира се, колкото си иска.
А основания има. А доказателствата, хм, е ами предполагам самия Цветанов не се занимава със следствена дейност, има си подчинени за тази работа, така че критиките по-скоро към тях. Аре, че форумът, от такъв за юристи, се превърна в такъв за пенсионери :wink:
Аватар
tino76
Потребител
 
Мнения: 139
Регистриран на: 22 Фев 2007, 09:52

МВР Цветанов разграничи държавата от съдебната система

Мнениеот kostadin_yordanov » 03 Авг 2010, 17:06

Цветанов: Държавата е безсилна пред съдебната система

"Държавата е безсилна срещу съдебната система", обяви вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов във вторник, след като съдът освободи от ареста тримата задържани при операция "Всичко коз".

В поредна атака срещу съда, която обаче бележи своеобразна кулминация на всички досегашни нападки, Цветанов определи решението на Софийския апелативен съд (САС) като "безотговорно и обидно за всички, които се стремят да правят честен бизнес в България и за всички българи, които плащат данъци на държавата". ...

3 Август 2010
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=168448
kostadin_yordanov
Потребител
 
Мнения: 676
Регистриран на: 03 Дек 2009, 10:08

Re: Министър Цв.Цветанов и неговия опонент ?

Мнениеот tati_go » 03 Авг 2010, 19:25

Крайно време е ББ и Цецо да отидат малко на училише (нормално, а не полицейско), след това да поучат малко основи на правото. И да разберат, ч е желаното и казаното от тях не е истина от последна инстанция.
Недостатъците на работата на полиция и прокуратура естествено лъсват в съда, а не, че съда е виновен. Съдът работи с "ДОКАЗАТЕЛСТВА", а не със заклинания, пожелания, предположения и указания.

Само разни лумпени могат да твърдят, че всички съдии са назначени от "червените". Съдии постоянно се назначават с конкурси???
Аватар
tati_go
Потребител
 
Мнения: 158
Регистриран на: 14 Авг 2007, 09:59

Re: Министър Цв.Цветанов и неговия опонент ?

Мнениеот kostadin_yordanov » 03 Авг 2010, 21:48

Разбира се, министър-председателят се присъедини към Цветан Цветанов, заявявайки, че приема въпросните съдебни актове като „провокация към държавата“ -- http://static.bnt.bg/public/files/artic ... /34186.flv (7:22"). Освен това, според Борисов, Висшият съдебен съвет е трябвало да направи реформата в съдебната система

Бойко Борисов:

„Ясно е, че Висш съдебен съвет, който е изцяло избран и в него са изпратени представители на БСП, ДПС и НДСВ не може да е Висш съдебен съвет, който да направи реформата в съдебната система“

3 август 2010 г., пред БНТ
http://static.bnt.bg/public/files/artic ... /34186.flv
kostadin_yordanov
Потребител
 
Мнения: 676
Регистриран на: 03 Дек 2009, 10:08

Re: Министър Цв.Цветанов и неговия опонент ?

Мнениеот vanelo » 04 Авг 2010, 03:00

Така е при "независимият" бг съд!!! Пълен е с комунистически кадри.

Цитат:
"Това е дело, което разследваме от много време. И в посолството, и властите в Париж вложиха много усилия. Мартин Борилски беше убит по особено жесток начин с нож", отбеляза н.пр. Етиен дьо Понсен пред bTV. Френската полиция посочва като основни заподозрени двамата стари приятели на Мартин - Георги Желязков - син на бившия заместник-шеф на следствието във Варна и Стоян Стоичков, по прякор Барона.
При анализ на местопрестъплението, заключението на френските специалисти е, че възможността ДНК профилът да е на друг, а не на Георги и на Стоян е 1 към 15 трилиона. "Аз бях убеден, че съдът ще вземе предвид тези доказателства и, че делото „Борилски" ще завърши по друг начин.[b] Като прочетох оправдателното решение обаче, искрено се изненадах и не разбирам мотивите за това решение", коментира още н.пр. Етиен дьо Понсен[/b].

http://dnes.dir.bg/news.php?id=3898276 Убийците са оправдани два пъти от Шуменският и Търновски съд,едва намерението на Френското правосъдие за паралелен съд във Франция,накара съдиите от бг съд да осъдят убийците третият път!! Честита ви законност и обективност!!
vanelo
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 17 Ное 2009, 14:44

Re: Министър Цв.Цветанов и неговия опонент ?

Мнениеот kostadin_yordanov » 04 Авг 2010, 07:21

vanelo написа:Така е при "независимият" бг съд!!! Пълен е с комунистически кадри.
...

Самият термин „правораздаване“ е комунистически, това че правосъдието се осъществява „в името на народа“ е комунистическа постановка, но както виждате то не пречи на Бойко Борисов, Цветан Цветанов или компетентната Искра Фидосова и те дори искат да възстановят в още по-голяма степен механизмите на онова, което се наричаше „Народен съд“. Изказванията на Борисов и Цветанов са ориентирани изключително към оправдаване на наказателната репресия чрез политическа отговорност, а от вчера стана ясно, че въз основа на общественото доверие, с което се ползват и длъжностите, които изпълняват, тези вече се възприемат като „държавата“. И за да не се подвеждате, че критиките към тях идват само от някакви политически опоненти, ще припомня Отвореното писмо на един от доскорошните им съпартийци -- http://news.ibox.bg/opinion/id_999814241. „Видях диктат и си спомних за едно отминало време, отговарящо на тази характеристика“ е написал Петър Хранков
kostadin_yordanov
Потребител
 
Мнения: 676
Регистриран на: 03 Дек 2009, 10:08

Re: Министър Цв.Цветанов и неговия опонент ?

Мнениеот blind_guardian » 04 Авг 2010, 20:28

И по темата - възможно ли е изобщо Цв Цв да бъде опонент на Съдебната система?!?! Едва ли - нито акъл има за това, нито образование... Но народът харесва клоуните. Както са казали древните - хляб и зрелища да има... :twisted:
blind_guardian
Потребител
 
Мнения: 137
Регистриран на: 04 Май 2010, 18:38

Re: Министър Цв.Цветанов и неговия опонент ?

Мнениеот kostadin_yordanov » 20 Окт 2010, 08:34

БХК: Съдебната власт да постави правителството на мястото му

Във връзка с поредните публични атаки срещу съда Българският хелзинкски комитет изразява своята пълна и твърда подкрепа за българския съд, пише в отворено писмо на БХК до ръководителите на съдебните институции. Ние вярваме в интегритета му и адмирираме достойнството и духа, с които той продължава да изпълнява изключително ценната си и трудна роля, въпреки грубата непризнателност спрямо него. Български хелзинкски комитет оценява политическите хули срещу съда, които изпълнителната власт си позволява, като непристойни грешки. Те изразяват пълна неосъзнатост относно правовия характер на държавата. Намираме, че вече е време ръководителите на съдебната власт да поставят правителството на мястото му в това отношение. За тази цел ние сме с тях, пише в отвореното писмо на БХК, подписано от адвокат Маргарита Илиева, зам.-председател на комитета.

19.10.2010
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3341453
kostadin_yordanov
Потребител
 
Мнения: 676
Регистриран на: 03 Дек 2009, 10:08

Re: Министър Цв.Цветанов и неговия опонент ?

Мнениеот vanelo » 23 Окт 2010, 10:48

БХК с председател Красимир Кънев!!! А кой е той?....
През 1986 г. защитава дисертация върху естетическата теория на Херберт Маркузе.
Знаете ли кой е Херберт Маркузе?
Не - става въпрос за нещо много по-сложно. Имаше един философ – Херберт Маркузе от Франкфуртската школа. Неговите идеи сега се въплъщават в света. А те бяха много прости. Маркузе е ревизионист-марскист. Несъгласието му с Маркс е само в една точка – че Маркс смята за революционна класа пролетариата (това се видя, че не е вярно), а според Маркузе истинската революционна класа са различни малцинства. Изолираните случаи – това е истинският революционен елемент. Според Маркузе цялата патология трябва да бъде определена за норма, а цялата норма – за патология. „Едва тогава – пише Маркузе – най-после ще разрушим буржоазното общество“.

Тези активисти, които сега уж защитават правата на малцинствата – хомосексуалистите, феминистките и др. - изобщо не се грижат за своите малцинства. Също като Ленин, те ги използват като инструмент за натиск и контрол върху обществото. И разбира се, им причиняват много повече вреди и зло, отколкото на всички нас.
http://e-vestnik.bg/7218
vanelo
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 17 Ное 2009, 14:44

Re: Министър Цв.Цветанов и неговия опонент ?

Мнениеот kostadin_yordanov » 03 Юни 2011, 20:03

Въпреки че образованието ви не е юридическо, а физкултурно, би следвало да знаете, че според законите на цивилизованите страни, каквато е и България, всеки носи отговорност за действията си.

Това се казва в отворено писмо до вицепремиера Цветанов от професора от УНСС Румен Гечев, бивш вицепремиер в кабинета „Жан Виденов".

То е по повод изявленията на вътрешния министър, че Гечев е в роднински отношения със съпруга на зам.шефката на СГС, която бе сред кандидатите за шефското място в съда.
Припомняме, то бе спечелено от близка семейна приятелка на Цветанов.

Според Гечев странно е точно министър на вътрешните работи, при когото са всички информационни масиви за данни на гражданите, да прави безотговорни и лъжли изказвания за някакви несъществуващи роднински връзки.

Икономистът предупреждава вътрешния министър, че за грубата дезинформация в медиите и намесването на името му носи не само морална, но и юридическа отговорност.

Абсолютно нелепо звучи вашата псевдологика, че всички граждани с фамилията Гечев са роднини, продължава писмото.

Забравете за това уникално логическо съждение. По тази антилогика, вие, г-н Цветанов, може да сте незаконен син на Цветелина и от там доведен син на Бойко или примерно брат близнак на Цецо Елвиса, пише още Румен Гечев.

Това, че някога сте работили в милицията, не ви оневинява. Манталитетът на един министър на вътрешните работи на страна членка на ЕС би следвало да е доста по различен.
Поканете юридическите си съветници, за да ви обяснят защо може да се срещнем в съда и какви ще са последиците за вас, след като фантазирате по медиите за моя сметка, завършва писмото си Румен Гечев.

03.06.2011
http://news.ibox.bg/news/id_42593728
kostadin_yordanov
Потребител
 
Мнения: 676
Регистриран на: 03 Дек 2009, 10:08

Re: Министър Цв.Цветанов и неговия опонент ?

Мнениеот adabsurdum » 03 Юни 2011, 20:39

Стига сте се оправдавали с този комунизъм и стига сте сравнявали всичко в живота си с него. Едно си баба знае, едно си баба бае. Великото зло комунизма и как той по някакъв начин постоянно се промъква в животите ни. Като от притчата героите, дето викали неволята, вие седите и се оплаквате, че някакъв си комунизъм е виновен за всичко в миналото, в настоящето, па дори и в бъдещето. Аз пък ще ви покажа една много готина карикатура от онова време, с голям идеен заряд, дано да го усетите : http://i.imgur.com/FxjNw.jpg .
I'll tell you a great big secret, mon cher. Don't wait for the last judgement. It takes place every day.
adabsurdum
Младши потребител
 
Мнения: 14
Регистриран на: 09 Яну 2011, 18:15

Re: Министър Цв.Цветанов и неговия опонент ?

Мнениеот 1968 » 03 Юни 2011, 21:46

О, това е карикатура на известния датчанин БИДСТРУП.Разкошен карикатурист.Имам пълното издание на карикатурите му.
1968
Потребител
 
Мнения: 571
Регистриран на: 21 Окт 2005, 15:02

Re: Министър Цв.Цветанов и неговия опонент ?

Мнениеот kostadin_yordanov » 04 Юли 2011, 13:22

Цветанов ще кръщава своите операции на съдии

... "Благодаря на председателя на ВКС Лазар Груев за призива към съдиите да се отчитат пред медиите затова как и по какъв начин са взели решенията си по вътрешни убеждения. За бъдещ период от време при подобни лица ние ще назоваваме операциите на съдиите, променили мярката им за неотклонение с парична гаранция заради тежки заболявания", каза вътрешният министър Цветан Цветанов видимо недоволен от дейността на съдебната система. ...

02 Юли 2011
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3932131

Българският хелзинкски комитет иска оставката на министъра на вътрешните работи

Заплахите, които Цветан Цветанов пряко адресира срещу личността на съдии, във връзка с предстоящите им решения по конкретни дела – а именно, да използва имената им като стигма, са акт на първобитно насилие срещу съдебната власт, чиято независимост е основна в замисъла на държавата. Тази груба, персонализирана, директна агресия срещу хората, от които зависи справедливият процес, с цел да бъдат принудени да действат, както иска полицията, руши този замисъл. Политик си позволява силом да се поставя над закона и да определя вместо съда кому какво се следва. И свръх това да виктимизира конкретни съдии, като превръща собствените им имена в инструмент за клеймосване. Това вече е болезнена омраза. И то политик с двоен стандарт спрямо закона, когато става въпрос за собственото му поведение, като например при публичната злоупотреба със СРС. Човек, който извършва такава непростима агресия срещу законността, не може да има място в българското правителство.

А въпросните наказателни дела вече са компрометирани поради нарушаване на презумпцията за невиновност и заплахите срещу съда.

Министър-председателят и министърът на правосъдието трябва да реагират незабавно на проявата на министър Цветанов и министър-председателят следва да го отстрани. Ако са безсилни да се справят с това, следва самите да си подадат оставка.

Що се отнася до ВСС, фактът, че тази „институция” отново ще премълчи насилието срещу съда, вместо да го брани, само още веднъж ще онагледи подчинеността й на вътрешния министър.

Българският хелзинкски комитет ще се обърне към комисар Рединг с искане тя да се намеси и да спре подронването на върховенството на правото в България. Ще посочим, че мълчанието е равносилно на съучастие.

Българският хелзинкски комитет обявява гордостта си с българските съдии, които ще продължат да вземат решенията си според закона, без да обръщат внимание на бруталния натиск срещу тях. Ние, гражданите, зависим от тази тяхна независимост. За да останат съдиите, нужно е обществото да се мобилизира срещу насилието над правовия ред, което упражнява министър Цветанов. Оставка.

04 Юли 2011
http://www.bghelsinki.org/bg/novini/pre ... te-raboti/

Прокуратурата оневинила хванат за обир на ДСК

Софийската градска прокуратура е приела, че няма достатъчно доказателства срещу Любомир Крумов-Гъзара, който бе хванат заради обира на 2 млн. лв. от магазин "Фантастико" в София през 2009 г., а сега е сред десетимата задържани за опита за кражба от трезора на ДСК в нощта срещу събота. Разследването срещу Крумов за "Фантастико" е прекратено, обясни пред "Сега" говорителят на СГП Маргарита Немска. В събота министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обвини съда, че е пуснал Гъзара по делото "Фантастико", въпреки че сред доказателствата имало фенерче с неговата ДНК, открито на местопрестъплението.
...

5.7.2011 г.
http://www.segabg.com/online/new/articl ... id=0000402
kostadin_yordanov
Потребител
 
Мнения: 676
Регистриран на: 03 Дек 2009, 10:08

Re: Министър Цв.Цветанов и неговия опонент ?

Мнениеот kostadin_yordanov » 08 Юли 2011, 15:18

08.07.2011
Обръщение на Висшия адвокатски съвет
...

Още от началото на мандата на правителството вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов възприе поведение, което грубо нарушава Конституцията и законите на Република България. Той системно обругава публично независимия български съд, руши доверието в него, създава атмосфера на омраза към съдебната институция и упражнява натиск за постановяването на удобни за полицията актове. Г-н Цветанов си позволява да обижда и унижава съдиите, които не се съобразяват с неговата истина, а преди няколко дни отправи към тях скандална заплаха, че ще назовава полицейските операции с техните имена, когато не удовлетворяват направените искания за задържане под стража. В едно от последните си интервюта г-н Цветанов се оплака от „перфектната стиковка на адвокати и съдии”, която определи като „симбиоза на организираната престъпност с правораздаването у нас”.
Изявленията на г-н Цветанов рушат устоите на държавата и надхвърлят всички предели на обществената търпимост. Неприкрито се накърняват конституционните принципи за правовата държава и разделението на властите, нарушава се презумпцията за невиновност, прокламирана от Конституцията, българското законодателство и международните актове, по които Република България е страна.
...

http://www.vas.bg/Pages/News/Default.aspx?evntid=26094

Цветанов: Адвокатите получават хонорари от извършени престъпления

Престъпниците се чувстват защитени от адвокатите, които всъщност получават хонорарите си от извършена престъпна дейност. Това каза пред Дарик радио вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той беше категоричен, че съдиите трябва да дадат смислен отговор за тези престъпници, които се пускат с недостатъчно основателни мотиви. "Лазар Груев каза: искам съдиите да обясняват мотивите си. Адвокатите пък получават хонорарите си от генерирането на тази престъпна дейност", добави Цветанов.
...

09/07/11
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3947173
kostadin_yordanov
Потребител
 
Мнения: 676
Регистриран на: 03 Дек 2009, 10:08

Re: Министър Цв.Цветанов и неговия опонент ?

Мнениеот kostadin_yordanov » 20 Юли 2011, 15:42

В последния доклад на Европейската комисия относно напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка не намирам дори да се намеква за нещо нередно в иначе систематичното поведение на вицепремиера Цветанов -- http://ec.europa.eu/dgs/secretariat_gen ... rts_en.htm. За сметка на това там пише, че е предприел структурна реформа в полицията, .. а случая с назначаването на неговата семейна приятелка за председател на СГС и последвалите оставки е впрегнат в критиката срещу Съдебната система. Какво ще кажете
kostadin_yordanov
Потребител
 
Мнения: 676
Регистриран на: 03 Дек 2009, 10:08

Re: Министър Цв.Цветанов и неговия опонент ?

Мнениеот 1968 » 20 Юли 2011, 18:20

Не заслужав изобщо някой да му обръща внимание.Не обичам цирка и най-вече клоуните.
1968
Потребител
 
Мнения: 571
Регистриран на: 21 Окт 2005, 15:02

Re: Министър Цв.Цветанов и неговия опонент ?

Мнениеот kostadin_yordanov » 21 Юли 2011, 07:58

Е „клоуни“, „клоуни“, но както виждате за Европейската комисия, или най-малкото за онези, които им пишат доклада, тези клоуни са удобни

Цветан Цветанов: Ако имахме нормално правораздаване, нямаше да съществува механизмът за наблюдение и оценка
...
20.07.2011
http://www.focus-news.net/?id=n1547934

Какво като не му ясно и че в нормалните държави съдът не осъществява правораздаване, а този термин вече дори не се среща в българската версия на доклада
kostadin_yordanov
Потребител
 
Мнения: 676
Регистриран на: 03 Дек 2009, 10:08

Re: Министър Цв.Цветанов и неговия опонент ?

Мнениеот sava » 21 Юли 2011, 08:45

"Всички адвокати които защитават престъпници са...........престъпници"-край на цитата.
Е, аз като човек с силно чувство за граждански дълг съм си приготвил бохчата и сега се чудя накъде да хващам , към Казичене , Кремиковци или СЦЗ.Тук , обаче възниква у мен следното триумене , колко аджеба трябва да лежа и при какъв режим и дали да си фрасна първоначално една 72 -ка , та да не взема, я да се укрия, я да се юрна да защищавам друг айдук. Значи, много молим дрОгаря Цецко Шишарката да ни сведе със съответната заповед по МВР, каква процедура се предвижда за адвокатите пеналисти, за да няма пак грешки и недоразумения из разните му Европски доклади или с пасивното си НЕвлизане в местата за изтърпяване на еди какво си, да предизвикам , ония мили деца с чорапите на главите да НЕ нарушават правата ми при задържане , като ми газят ръцете и ми блъскат главата в касата на вратата.
sava
Потребител
 
Мнения: 129
Регистриран на: 23 Авг 2001, 19:26

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта


cron