начало

Иван Гешев поиска отстраняването от длъжност на обвинения в хулиганство прокурор от ВКП Иван Гешев поиска отстраняването от длъжност на обвинения в хулиганство прокурор от ВКП

Притежаваме една втора част от къща

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Притежаваме една втора част от къща

Мнениеот gala » 11 Мар 2002, 09:09

Притежаваме една втора част от къща, собственост на родителите ни. Не живеем там, но в нея живее брат на майка ми. Плащаме си редовно данъците на половината. Тъй като братът на майка ми е в чужбина не можем да водим дело за подялба. В момента съпругата му е започнала да разпродава строителни материали от къщата, които са и наши. Как да постъпим, за да не сме ощетени?
Ще Ви бъда много благодарна, ако ми отговорите.
gala
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 26 Яну 2002, 20:01

RE: Molba za savet

Мнениеот hebigatsu » 11 Мар 2002, 18:03

Кой ви казал, че не можете да водите дело?!!!!! А пък по отношение на втората част, можете да предприемете налагане на обезпечителни мерки, но побързайте докато има още нещо налице.
hebigatsu
Активен потребител
 
Мнения: 1008
Регистриран на: 19 Окт 2001, 19:42

RE: Molba za savet

Мнениеот радо » 12 Мар 2002, 22:51

осван обезпечителни мерки можете и да заведете дело срещу нея за обезщетение за причинените ви имуществени вреди от тази разпродажба.А пък ако братът на майка ви има постоянен адрес тук в България не смятам че е проблем да заведете дело за делба,но имайте предвид,че ако имота е неподеляем, ще трябва да изкупите дела му.Условията при който е възможно това са посочени в ГПК. И още нещо-предполагам че нито къщата,нито тези строителни материали са СИО между брата на майка ви и жена му,така че тя не е техен собственик и няма никаво правно основание да се разпорежда с тях.Таке че съветвам ви да предприемето незабавни фактически(защото правните са много по-бавни) действия. Успех:))))
радо
 


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron