начало

Прокурорската колегия даде зелена светлина за закриването на още 38 районни прокуратури Прокурорската колегия даде зелена светлина за закриването на още 38 районни прокуратури

Притежаваме една втора част от къща

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Притежаваме една втора част от къща

Мнениеот gala » 11 Мар 2002, 09:09

Притежаваме една втора част от къща, собственост на родителите ни. Не живеем там, но в нея живее брат на майка ми. Плащаме си редовно данъците на половината. Тъй като братът на майка ми е в чужбина не можем да водим дело за подялба. В момента съпругата му е започнала да разпродава строителни материали от къщата, които са и наши. Как да постъпим, за да не сме ощетени?
Ще Ви бъда много благодарна, ако ми отговорите.
gala
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 26 Яну 2002, 20:01

RE: Molba za savet

Мнениеот hebigatsu » 11 Мар 2002, 18:03

Кой ви казал, че не можете да водите дело?!!!!! А пък по отношение на втората част, можете да предприемете налагане на обезпечителни мерки, но побързайте докато има още нещо налице.
hebigatsu
Активен потребител
 
Мнения: 1008
Регистриран на: 19 Окт 2001, 19:42

RE: Molba za savet

Мнениеот радо » 12 Мар 2002, 22:51

осван обезпечителни мерки можете и да заведете дело срещу нея за обезщетение за причинените ви имуществени вреди от тази разпродажба.А пък ако братът на майка ви има постоянен адрес тук в България не смятам че е проблем да заведете дело за делба,но имайте предвид,че ако имота е неподеляем, ще трябва да изкупите дела му.Условията при който е възможно това са посочени в ГПК. И още нещо-предполагам че нито къщата,нито тези строителни материали са СИО между брата на майка ви и жена му,така че тя не е техен собственик и няма никаво правно основание да се разпорежда с тях.Таке че съветвам ви да предприемето незабавни фактически(защото правните са много по-бавни) действия. Успех:))))
радо
 


Назад към Съсобственост и делба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron