начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Darenie

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Darenie

Мнениеот JoroA » 03 Апр 2003, 15:53

Privet vam kompetentni dami i gospoda,
Interesuva me kak se formalizira parichno darenie ot drujestvo za smetka na rezervite kam fizichesko lice - invalid. Dostatachno li e reshenieto na US ili e neobhodim dogovor za darenie? Sashtestvuvat li ogranichenia za sumite, spored vas?
Jelaya uspehi
Joro
JoroA
 

Re: Darenie

Мнениеот bgjurist » 03 Апр 2003, 16:05

Желателно е дарението да се оформи с писмен договор, за да може юридическото лице да го отчете като разход. Доколкото се сещам, не съществува някакво специално ограничение относно сумите.
bgjurist
Потребител
 
Мнения: 966
Регистриран на: 11 Сеп 2002, 14:11

Re: Darenie

Мнениеот Тета » 09 Апр 2003, 17:29

Писменият договор е необходим на ЮЛ като доказателство пред данъчния орган, че е извършено дарението. Няма ограничения за размера на дарението, но ЗКПО нормира максималния размер на такива дарения, които се признават за разход на фирмата. Ако не можеш да се справиш с този закон(за корпоративното подоходно облагане) пиши ми, ще ти помогна.
Тета
 

Re: Darenie

Мнениеот JoroA » 15 Апр 2003, 16:37

Благодаря,
ЗКПО-то е ясно, поне в тази му част. Признават се за разход до 10% от печалбата преди преобразуване, нали така беше?
Още веднаж благодаря
JoroA
 


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 25 госта


cron