начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Какви са магистратските заплати?

Дискусии на тема съдебната власт в България


Re: Какви са магистратските заплати?

Мнениеот Ivan. » 18 Ное 2003, 15:37

Така си е, няма спор. Като почнат да говорят ЕС та ЕС, голяма работа. Какво, някои си мислят, че ще практикуват в Европата ли:-) Може да има и такива, но не е гаранция кой ще се вреди. Абе карай да върви, ще видим:-)
Ivan.
 

Re: Какви са магистратските заплати?

Мнениеот Joe taxito » 19 Ное 2003, 11:23

*88, мисля че не гледаш за разлики където трябва. Въпреки, че разлика има и в това дето казваш, но се вижда косвено - ако всичко е наред и няма работа, няма нищо лошо да си гледаш в 5 часа часовника. Разликата на Запад е в система, по-сложна за описание с няколко изречения, но с друг изграден за много години морал, с на порядък по-малко рушвети, издигаща на ръководни нива подходящи хора дето дърпат конците, много по-ефективна, с една дума здрава, а не болна. Тоя горе, дето проповядва хаос и рушвети и ме обяви за луд няма почва да вирее дълго там. Ако бъде счете за вреден и непоправим, в краен случай може и да го обявят за терорист и му заврат една бомба лимонка в ануса, а нормалните хора ще си гледат в 5 часовниците и хич няма да ги е еня за него.
Покажи ми някъде, на Интернет страница на Запад с претенции за ниво на този форум, където някой проповядва хаос и рушвети във форум с подобно ниво, като трърдиш че е същото.
Joe taxito
 

Re: Какви са магистратските заплати?

Мнениеот *88 » 19 Ное 2003, 11:30

Не съм чел всичко по темата, а и не съм видял такова проповядване. Просто попитах какво се има предвид, че като се присъединим /ако/ към ЕС на някои ще им се види тясно около врата. Сега разбирам какво имаш предвид. Прав си, но това се отнася не само за юристите, а за хората в БГ въобще.
*88
 

Re: Какви са магистратските заплати?

Мнениеот Gero » 19 Ное 2003, 11:37

Мисля тук ставаше дума за друго. Разбира се, че на запад хората си имат други традиции и морал, в това няма спор. Въпроса е, че и там който е кинтаджия и мама и тате са му някои в съответната държава, то той има доста по голям шанс да се реализира, за сметка на друг по-кадърне от него. Защото богатите учат в най-престижните училища. Защото децата на сенаторите и конгресмените винаги са с няколко гърди напред. Та не виждате ли, че тези постове там за заемат от хора, на които родът ими или родителите не са кои да е. Ето за това мисля става дума. Не говориме само за морал и традиции.
Gero
 

Първо да почистим !!!

Мнениеот Завера » 19 Ное 2003, 18:26

Не всичко е морал и традиция на запад, но способните и честни хора там успяват и никой не ги "счита за луди". Знам го защото бях там и се върнах с желанието да ритам по задниците хора като Др.Христов,които пречат да бъдем нормална страна.
Време е да изринем малко тор от нашата кочинка,нали Joe taxito ?
Завера
 


Re: Какви са магистратските заплати?

Мнениеот заплата » 19 Ное 2003, 21:16

Е какво, много ли ти се виждат 1520 лв. за съдия във ВКС и ВАС?......или пък малко?:))))
заплата
 

Re: gega

Мнениеот заплата » 19 Ное 2003, 23:46

Като оставим настрана, че в доста отношения си прав - "в много случаи и много съдии се държат като богопомазани, макар, че не са дотам всезнаещи, че не търпят чуждо мнение и се обиждат на обществото, че им иска „сметка” за проявяваната често-често безхаберност със съдбите на гражданите" и се абстрахираме от прокрадващата се сякаш завист, не разбрах какво мислиш за размера на заплатата, твойто мнение, а не това, което се шири в обществото/ което едва понася магистратите/ - все пак нали имаш представа от "тежката и отговорна професия на магистрата".... от подходяща върба, пишещ в срок и качествено, несъобразявайки се с шиканията и съдебната ваканция !:)))))))
заплата
 

Re: Какви са магистратските заплати?

Мнениеот gega » 20 Ное 2003, 00:28

Дано нашите очаквания се сбъднат! но и не трябва да стоим с кръстени ръце, а всеки трябва да полага усилия! Свободата е сладка, но трудно се понася:))))))))
gega
 

Re: Какви са магистратските заплати?

Мнениеот karo » 20 Ное 2003, 00:31

Нали сте чували за формалното равенство. Тук такова няма, защото създадени от шепа комунистически издънки борчески, силови групировки всяват ужас навред и народът тъне в невидение и бидност, не смеейки да упражни своите права. Хайде, давайте - времето чака своите нови водачи! Сега е вашето време, не го пропускайте:)))))))
karo
Потребител
 
Мнения: 166
Регистриран на: 28 Яну 2004, 15:34

Re: Какви са магистратските заплати?

Мнениеот karo » 20 Ное 2003, 00:35

А ти как мислиш? Средната работна заплата в бюджетната сфера е около 250 лв. Един преподавател в университета по-малко нужен за обществото ли е? Или един учител? Не съм против доброто възнаграждение на магистратите, напротив - добро правораздаване се създава с пари и много мисъл, с усет за справедливост, но да се оплакват в тази ситуация магистратите, е просто цинизъм спрямо хората! Да се надяваме, че обществото ще излезе от своята летаргия и ще наложи яко да се бачка з атези парички! Дано го доживеем!!!
karo
Потребител
 
Мнения: 166
Регистриран на: 28 Яну 2004, 15:34

Re: karo

Мнениеот заплата » 20 Ное 2003, 22:27

Жалко, че не съумя да спечелиш, иначе щеше да усетиш лично колко лесно се заработват...дано го доживееш! :))))) Но в крайна сметка, най - малко имам за цел да убеждавам, който и да е, в каквото и да е. Най - лесно е да се намалят заплатите и да станат като тези на университетските преподаватели. Също така всеки един човек трябва да е доволен от дохода си, да е удовлетворен от благоволението на тези, от които зависи /дохода/ и да си трайка, защото видиш ли живее в страна, където заплатите са мизерни. Е това е, ти си много прав, а всички яко да бачкат и да не се отварят много, че с тази летаргия накъде......циници мръсни, ще се оплакват!
заплата
 

Предишна

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 20 госта


cron