начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Стани милионер

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Стани милионер

Мнениеот aidedesi » 01 Ное 2011, 08:40

Здравейте!
Бих искала да споделя проблема си с вас и ако може да получа правна консултация.
На 20.10.2011 ми звъни GSM-а и аз съответно вдигам. Оказва се, че са от играта "Стани милионер". Започват да ми задават въпроси и аз съответно отговарям и така в продължение на около 30 минути, докато не ми омразна и затворих. По-късно ми идва съобщение, че ми спират изходящите обаждания, заради превишен кредитен лимит.Оказва се, че заради обаждането от 145 ("Стани милионер") имам натрупана сметка от 116 лева (за всеки отговор ме таксуват по 2.40 лева-58 отговора), за което аз не знаех и напълно съм убедена, че не бях запозната с условията преди да започна да отговарям.
Писах жалба до Globul, а също и до организаторите на играта следното:
Във връзка със играта...заради факта че не съм уведомена със условията на вашата игра имам текуща сметка на телефона от 116 лева и ограничени изходящи обаждания.Бих искала да бъде оправена тази "каша",за да не предприема по сериозни мерки...Чакам отговор...
и те отговарят:
Моля изпратете ни Вашия телефонен номер като отговор на това съобщение, а ние ще проверим колко залози сте направили.
аз пиша:
Номерът ми е 0896439912. Проблема е следния...На 20.10.2011г. ми звани номер и аз съответно вдигам. Оказва се, че е от играта "Стани милионер". Започвам да отговарям на въпросите, без да знам че всеки отговор се таксува и съответно натрупвам сметка от 116лв. Бих искала да се реши проблема, защота първо играх без да съм запозната с условията на играта и второ не знам откъде играта разполага с номера ми и личните ми данни.
те отговарят:
Здравейте отново,

Обаждането, което сте получили е с чисто информативна цел относно новата игра „Стани милионер“ – част от цикъла „СМС за милиони“.

Вие сте получили това обаждане, понеже сте участвали в друг цикъл на играта „СМС за милиони“.

Целта на обаждането, което сте получили е да Ви извести за новата игра, да Ви запознае с правилата й, както и с невероятните награди, които тя предоставя като възможности.

Заявяването на желание за участие в играта става чрез регистрация с безплатно обаждане или безплатен смс на кратък номер. Тъй като Вие сте се регистрирали безплатно за „СМС за милиони“, изпращайки Вашето ЕГН и удостоверявайки, че имате навършени 18 години, сега няма нужда да се регистрирате отново, а можете директно да се включите в играта, което сте и направили. С всеки верен отговор от Ваша страна, Вие увеличавате възможностите си за различни награди, сред които е и сумата от 1 МИЛИОН лева. За повече информация, можете да посетите сайта на играта- http://145.bg.

Ако не желаете да получавате подканящи смс-и е достатъчно за изпратите смс с текст STOP на номер 145.

Извиняваме се за причиненото Ви неудобство. Ако имате други въпроси, можете да ги зададете и ние ще Ви отговорим възможно най-бързо.Желаем Ви весел уикенд!
аз пиша:
Да вече се запознах с условията, но късно след играта, но кой ще реши проблема ми от 116 лева. Искам точно тази сметка да се изясни и заявявам, че няма да е платя, а от ваша страна искам да се свържете с Globul и да решите проблема, за да пуснат номера ми...
Не знам защо не отговорихте на предишното ми писмо. Моля да решим проблема. Нужно ли е да предприема по-сериозни мерки? Подадох жалба в офис на Globul във връзка със ситуацията. Няма нужда да повтарям какъв е проблема. Чакам отговор и по-скорошно изяснение, защото ми създадохте огромно неудобство....
те отговарят:
Здравейте,

Извиняваме се, че Ви отговаряме късно. Направихме справка за телефонен номер 0896439912 и още в самото начало на играта от този номер условията са ясно обяснени.

На този номер повече няма да бъдат изпращани подканващи смс-и. Извиняваме се за причиненото Ви неудобство. Желаем Ви лек ден.
и аз пиша:
Добре, щом е така мисля, че съм в правото си да искам да ми бъде пратен целия запис, за го изслушам и аз самата и за да съм сигурна че сте прави. Моля за по-бърз отговор и за пращане на файла.
Все още чакам записа.
Смятам, че сумата по сметката ми е неправомерно начислена и бих искала да намеря начин тя да бъде заличена.Ще се радвам ако получа съвет и консултация какво да правя???
aidedesi
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 31 Окт 2011, 22:49

Re: Стани милионер

Мнениеот moommy » 01 Ное 2011, 10:10

http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd& ... nt_id=3627

Явно не сте само Вие.
Аватар
moommy
Младши потребител
 
Мнения: 60
Регистриран на: 11 Авг 2008, 11:42
Местоположение: София

Re: Стани милионер

Мнениеот aidedesi » 01 Ное 2011, 11:04

Много благодаря за информацията...
Ще пиша жалба до КЗП, КРС и Globul, та да видим какво ще стане...
aidedesi
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 31 Окт 2011, 22:49

Re: Стани милионер

Мнениеот aidedesi » 02 Ное 2011, 20:24

Ох, незнам какво да правя. Голямо неудобство ми създаде тази игра и много главоболия. Най-интересното е, че след множество писма от моя страна най-после ми пратиха запис, но съм сигурна, че това не е моят запис и ще искам експертиза на записа от моя глас в независима лаборатория. Може ли да ми кажете 2-3 такива лаборатории функциониращи в България. А колкото до разследването на КЗП-незнам кога ще има резултати. Какво да правя???
aidedesi
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 31 Окт 2011, 22:49

Re: Стани милионер

Мнениеот contrario » 02 Ное 2011, 21:11

Аз се сещам за Научно изследователския институт по криминалистика и криминология към Министерство на вътрешните работи http://www.nikk.mvr.bg/Deinosti/default.htm
Погледни раздел "Документни изследвания, фотография и фоноскопия".
Не съм сигурен дали извършват услагата, коята търсиш, просто една насока.
contrario
Младши потребител
 
Мнения: 31
Регистриран на: 21 Май 2011, 23:44

Re: Стани милионер

Мнениеот teogeo » 03 Ное 2011, 00:10

contrario написа:Аз се сещам за Научно изследователския институт по криминалистика и криминология към Министерство на вътрешните работи http://www.nikk.mvr.bg/Deinosti/default.htm
Погледни раздел "Документни изследвания, фотография и фоноскопия".
Не съм сигурен дали извършват услагата, коята търсиш, просто една насока.


ХАХАХАХАХАХАХАХАХА... Кефиш! Извади ме от моментното полудепресивно състояние!!!
Аватар
teogeo
Активен потребител
 
Мнения: 1550
Регистриран на: 15 Юли 2009, 22:28

Re: Стани милионер

Мнениеот contrario » 03 Ное 2011, 00:25

Радва ме, че помагам. Депресивните състояния са неприятни.
contrario
Младши потребител
 
Мнения: 31
Регистриран на: 21 Май 2011, 23:44

Re: Стани милионер

Мнениеот aidedesi » 03 Ное 2011, 17:33

Хахахаха, аз от нерви започвам сама да си говоря и да се смея, хахаха. Но се радвам, че има хора, които помагат...
aidedesi
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 31 Окт 2011, 22:49

Re: Стани милионер

Мнениеот aidedesi » 07 Ное 2011, 22:23

Ето какво става:Жалбите в Комисията за защита на потребителите (КЗП) от участници в новата телефонна игра “Стани милионер” продължават да растат, съобщиха от ведомството на Веселин Златев.

На горещите телефони на КЗП писмено и по интернет са постъпили 54 сигнала от хора на различна възраст. Те са се хванали на въдицата, че имат уникалния шанс да спечелят 10, 15 или 50 хил. лв., ако се обадят на посочения безплатен телефон.

Регистрацията в тази игра е наистина безплатна и става с обаждане или SMS на кратките номера 145 или 1455. След това обаче клиентите трябва да отговарят на въпроси с натискане на клавиш 1 или 2 на телефона си.

Въпросите са от типа: къде е роден Васил Левски; кога е създадена българската държава; какъв сте по народност - българин или турчин и т.н. Всяко кликване струва 2,40 лева, независимо дали отговорът е верен или грешен. А играта на въпроси и отговори може да продължи до безкрай, ако не се усетиш, че нещо не е наред.

Така някои абонати са натрупали сметки по 80-100 лв. “В момента КЗП работи по съмнения за заблуждаваща и агресивна нелоялна търговска практика. Ако нарушението се докаже, играта ще бъде спряна, а на фирмата организатор “Ню геймс” ООД ще бъде наложена санкция до 15 000 лв.”, съобщиха от комисията.

Използват се стари регистрации

Парите на участниците в “Стани милионер” няма как да бъдат върнати. Но според експерти те могат да заведат колективен иск срещу организаторите. Въпреки проверката на КЗП абонати на мобилните оператори продължават да получават SMS-и с покана за включване. По този повод от комисията призоваха хората да не отговарят на кратките телефони 145 и 1455.

Обаждат ми се и искат да отговарям на въпроси, въпреки че никога не съм се регистрирал за участие и не съм си давал ЕГН-то. С това оплакване в редакцията на “Труд” се обадиха много читатели.

Оказа се, че това е напълно възможно. Организаторите на играта “Стани милионер” са получили достъп до базата данни на друга хазартна игра “SMS за милиони”, която също бе проект на фирма “Ню геймс”. Регламентът допуска това да се прави, въпреки че не е особено коректно към клиентите, обясниха от телекомите, обслужващи кампанията.
aidedesi
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 31 Окт 2011, 22:49

Re: Стани милионер

Мнениеот hristogeorgiev » 16 Ное 2011, 12:33

Здравейте,
член на моето семейство също стана жертва на тази, нова по рода си, измама. Баба ми, която е на 71 години е получила обаждане от въпросната игра "Стани Милионер", отговорила на всички зададени и въпроси и в крайна сметка разговора бил прекратен от другата страна. След няколко дни при проверка в офис на мобилният оператор тя разбира, че има сметка от 144 лв. Баба ми твърди, че по време на разговора не са и обяснени правилата на играта, както и че за всеки отговор се заплаща сума от 2.40 лв. Логично е човек със 100 лв. пенсия веднага да се откаже от участие, когато разбере за какви суми иде реч. Бихте ли ми дали съвет как да процедирам в случая и дали има смисъл да се завежда дело.
aidedesi би ли съобщила дали има ефект от подадените молби към мобилният оператор, КЗП и КРС ?

Благодаря Ви предварително!
hristogeorgiev
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 16 Ное 2011, 12:11

Re: Стани милионер

Мнениеот justmy » 16 Ное 2011, 14:12

както и с невероятните награди, които тя предоставя като възможности.
:idea: :idea: :idea:http://osvr.netii.net/2011/ND/10/0070d811_38592911.htm
Принцип от римското право е по-добре десет виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора. У нас нагласите са обратни. Съдебна система" - разбирай система, която трябва да бъде съдена.
Аватар
justmy
Потребител
 
Мнения: 325
Регистриран на: 16 Окт 2009, 16:03
Местоположение: пред Съдебната палат(к)а

Re: Стани милионер

Мнениеот aidedesi » 16 Ное 2011, 19:54

За мое огромно съжаление си платих сметката, защото все пак живеем в България и каквото и да направих-нищо...
aidedesi
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 31 Окт 2011, 22:49

Re: Стани милионер

Мнениеот ganbox » 22 Ное 2011, 14:27

Ако искате да спрете досадните SMS-и от тази игра вижте как става тук https://www.facebook.com/gospodarite/po ... 6475609611
Аватар
ganbox
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 21 Ное 2011, 15:37

Re: Стани милионер

Мнениеот redblood » 24 Ное 2011, 19:15

Един мой приятел имаше същия проблем, след което говори с оператора си, но нищо не се случи. Просто му се извиниха... Нямам думи.
Аватар
redblood
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 24 Ное 2011, 18:54


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 36 госта


cron