начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Свидетелство за съдимост

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Свидетелство за съдимост

Мнениеот блондинка » 23 Фев 2004, 23:51

Трябва спешно да си извадя свидителство за съдимост - моля ви кажете ми каква е процедурата, какво трябва да занеса, къде трябва да отида, за колко време ще ми го издадат и колко ще струва.

б. прев :) В София съм и съм брюнетка :))
блондинка
 

Re: Свидетелство за съдимост

Мнениеот donna2 » 24 Фев 2004, 00:10

молба по образец/обикновенно съдилищата имат бланки / -трите имена ,ЕГН ,месторождение,имена на родителите ,пишеш за какво ти трябва ,ако не си родом от София 2 варианта или телеграма -за по бързо или изчакваш да направят проверката ,прилагаш акт за раждане , представяш и лична карта

обикновенно става за един ден ако си раждан в района на съда ,ако не за 2-3 дни
плащаш 2 лв ДТ по сметката на съда
donna2
Потребител
 
Мнения: 992
Регистриран на: 17 Юни 2004, 18:48

Re: Свидетелство за съдимост

Мнениеот блондинка » 24 Фев 2004, 10:17

Не съм от София, но от 4 години имам постоянно местожителство тук, личната ми карта е издадена в София. В такъв случай трябва да пратя телеграма до родния си град, така ли? Сложна работа за блондинка....
блондинка
 

Re: Свидетелство за съдимост

Мнениеот 22 » 24 Фев 2004, 10:33

Като отидеш в съда ще ти дадат един формуляр , който да попълнеш и да приложиш към него копие от акта си за раждане и след това те по служебен път ще си изпратят телеграма до родния ти град и ще ти издадат свидетелството. Преди това обаче ще трябва да си платиш и държавната такса по сметка на районния съд в София.
22
 

Re: Свидетелство за съдимост

Мнениеот SWETLA » 24 Фев 2004, 10:35

За да си извадите свидетелство за съдимост трябва да отидете в Районния съд, в който град се намирате, като необходимите документи за това са: акт за раждане, молба-образец, която се издава от съда и внесена такса. Свидетелството за съдимост се издава от Районния съд по месторождението Ви, независимо колко години живеете в даден град. Служителката или ще Ви изпрати телеграма до съда по месторождение, или ще направи запитване до същия по Интернет.
SWETLA
 


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 21 госта


cron