начало
ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС

заличаване от данъчна партида

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


заличаване от данъчна партида

Мнениеот 8873 » 11 Мар 2004, 10:12

Здравейте! Моля ако е възможно да ми помогнете за разрешаване на един чисто практически въпрос, който се отнася до данъчната администрация. През 1999 год. продадох автомобил на лице, което се обади по повод на пусната обява. От чисто недоглеждане след сделката съм пропуснала срока за отписване в данъчната служба, за което си нося последиците. А и не само това - за мой ужас не мога да открия вече 5 години самия договор за покупко-продажба/дори го търсих в нотариалните регистри/. Същевременно купувача до този момент не регистрира колата в КАТ и тя продължава да се води на мое име. Не мога да го намеря, защото не го познавам!Сещате се какви проблеми може да създаде това положение. Дайте съвет как да я отпиша от данъчното, или как да стигна до купувача?
8873
 

Re: заличаване от данъчна партида

Мнениеот donna » 11 Мар 2004, 10:46

След като сте ходили при нотариуса направиха ли ви проверка по регистрите от която да е видно че има такава сделка и тя е изповядана между вас и купувача на еди коя си дата
donna
Старши потребител
 
Мнения: 5350
Регистриран на: 10 Яну 2003, 19:58
Местоположение: Свищов

Re: заличаване от данъчна партида

Мнениеот 8873 » 11 Мар 2004, 17:35

Donna, много благодаря, че отговори! Няколко пъти опитах да довърша, но ми разпада връзката. При нотариуса не успяват да намерят сделката в Общия регистър - съмнявам се и да успеят. Не мога да я спра от движение, защото не мога да върна номерата. Не мога да я отпиша, защото нямам договор. Въпроса е чисто практически и наистина не пряко ориентиран към правото, но може някой да се сети какво се прави в такива случаи.
8873
 

Re: заличаване от данъчна партида

Мнениеот boba » 11 Мар 2004, 17:42

През 1999 г. вече действаха частните нотариуси, не можеш ли да си спомниш къде си подписвал/а договора за покупко-продажба?! При този нотариус в регистъра трябва да има твоето име и името на купувача, освен ако нотариусът не е бил "фалшив", което не ми се вярва. Ако имаш името на купувача, можеш да го издириш по всички възможни легални и нелегални начини.
Не съм специалист, но да речем, можеш да пуснеш молба до шефа на КАТ по този повод, а също и до Данъчната служба по твоето местоживеене или по местоживеенето на купувача, тъй като той не е изправна страна, не е декларирал закупения автомобил и не му плаща данък /или там както се казва/.
boba
 

Re: заличаване от данъчна партида

Мнениеот 8873 » 11 Мар 2004, 17:56

Нотариуса не е фалшив, не мога да се сетя обаче защо не може да намери сделката, въпреки че му е указан период. Освен да не води редовно регистъра - знам ли!?
8873
 

Re: заличаване от данъчна партида

Мнениеот boba » 11 Мар 2004, 18:05

Не му се търси, горкият, нали не му се плаща за това!
boba
 

Re: заличаване от данъчна партида

Мнениеот boba » 11 Мар 2004, 18:12

Апропо, както написа "малкото въпросче" и аз мислех по въпроса за откраднатата кола, но нали в полицията ще ти искат талона, а той не е в теб, не върви, да кажеш, че е бил в колата, когато са я откраднали, защото те чака голяма глоба. Пък и ще образуват производство, и в най-неходходящия момент ще се яви твоя купувач, ще размаха на полицаите прословутия договор и къде отиваш ти!...
boba
 

Re: заличаване от данъчна партида

Мнениеот donna2 » 11 Мар 2004, 19:58

нотариуса ако е ударил ръчния печат може и да не го е въвел в регистъра често май се прави за така сделка данъчните няма да го хванат ,все пак може и да не му се търси ,ако все пак имаш някаква информация от типа на ЕГН или фирма в която участва твоя купувач пусния тука може да го проверим в АПИС регистър
donna2
Потребител
 
Мнения: 992
Регистриран на: 17 Юни 2004, 18:48

Re: заличаване от данъчна партида

Мнениеот 8873 » 12 Мар 2004, 10:00

Купувача беше човек, обадил се на обява. После вече нито го видяхме, нито го чухме. Даже не дойде да си вземе резервните ключове.
8873
 

Re: заличаване от данъчна партида

Мнениеот donna2 » 12 Мар 2004, 10:28

вашият купувач трябва да е платил 2% данък за придобиване на МПС върху застрахователната стойност съгласно ЗМДТ , идете и помолете данъчното да се поразровят из архивите може да се окаже че има някакви данни за купувача
donna2
Потребител
 
Мнения: 992
Регистриран на: 17 Юни 2004, 18:48


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 20 госта


cron