начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

СТРЕЛЯТ по СЪДИИТЕ

Дискусии на тема съдебната власт в България


СТРЕЛЯТ по СЪДИИТЕ

Мнениеот адвокат » 22 Мар 2004, 14:12

Колеги, Висшият Съдебен съвет засега мълчи като пукъл за стрелбата по съдията от Плевен, медиите заливат обществото, как бил наказван , какъв бил нехранимайко и какво ли не........ Не познавам колегата, може да е и " ............." , но ДА СЕ СТРЕЛЯ ПО СЪДИЯ И ПРАВНАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ ДА СЕ Е СГУШИЛА и СКРИЛА - е най-малкото С Р А М О Т А !!!!!!!
Нека поне адвокатите да кажем нещо по този повод НАВСЯКЪДЕ КЪДЕТО МОЖЕМ !!!!!
адвокат
 

Re: СТРЕЛЯТ по СЪДИИТЕ

Мнениеот ema » 22 Мар 2004, 14:17

Аз не споделям твоето становище. Важното е, че е стреляно против човек. Какво значение има дали е съдия или не е съдия. С какво съдиите са по-различни от другите хора. Както всички вишисти, и те са завършили висше образование за 5 години, само че са имали шанса да започнат работа, която им дава имунитет.
ema
 

Re: СТРЕЛЯТ по СЪДИИТЕ

Мнениеот адвокат » 22 Мар 2004, 14:28

Съдията за разлика от мен и теб Ема е представител на държавна институция, стрелбата срещу него е стрелба не само срещу задника му, а и срещу правовият ред и много други неща в този порядък.............
адвокат
 

sydiata, sydiata ee e e tiiiiit

Мнениеот nekoj » 22 Мар 2004, 14:36

koe e dobro na4alo ? ;)
nekoj
 

Re: СТРЕЛЯТ по СЪДИИТЕ

Мнениеот star kokal » 22 Мар 2004, 14:38

Аз бих изчакал да разбера причината, само кофти е , че Бойко ще каже каква е тя? Иначе - ако много е взел и не си е свършил работата - много куршуми, ако е протектирал едни мутри за сметка на други - също...
star kokal
 

Re: СТРЕЛЯТ по СЪДИИТЕ

Мнениеот clavdivs » 22 Мар 2004, 14:41

че е недопустимо такова нещо няма какво да коментираме.
подобни случаи обаче следва да подскажат на съдиите, че и те в крайна сметка живеят в това общество и въпреки мнението на доста от тях / а явно и така им набиват в главите/ не са само независими съдници и не е тяхна работа да се "борят" с престъпността /колкото и да е условно и неточно като понятие/
та крайно време е когато престъплението е доказано да не се чудят как да обосноват прилагането на чл.55 от НК, да не слагат само минимума или около него, да не прилагат чл.66 когато е видно, че не е за условно осъждане въпреки че няма законова пречка и т.н. и т.н.
Като гледам старите бюлетини - 88 г. кражба на бойлер, първо деяние - прас 4 години!
clavdivs
Младши потребител
 
Мнения: 34
Регистриран на: 12 Мар 2004, 11:25

Re: СТРЕЛЯТ по СЪДИИТЕ

Мнениеот адвокат » 22 Мар 2004, 15:01

Е, беше време преди 20 години - когато мой клиент за кражба на 2 касетки за радиокасетофон за 8 /осем/ лева му праснаха -2 години ЕФЕКТИВНО,
Няма маловажен случай, няма това ,онова- квалифициран състав -бе счупил стъклото на автомобила , а сега - такива като него могат и по съдиите да стрелят ............ Съдба, но ,това ,че не реагират съиите е просто много жалко, очаквах да обчвят поне символична стачка.........
адвокат
 

Re: СТРЕЛЯТ по СЪДИИТЕ

Мнениеот Иван » 22 Мар 2004, 18:03

Е, нали ще ставаме развита капиталистическа държава, а в съществуващите такива процесите на завладяване на държавата от мафията са вече доста развити, и там се стреля и по съдии, и по министри...... Така че защо се възмущавате? Всичко си е в реда на нещата-като не искаме диктатура, ще си имаме мафиотска държава. Не че не ми е по сърце демокрацията, но не вярвам в приложимостта й. Тя винаги ще си остане една утопия, от което ще страда народа за сметка на мафията, особено в България.
Човека не си е свършил работата-ще го гръмнат, не си играят-за назидание на другите. Който не харесва-да заминава, границите са отворени. Това е положението!!!!!!
А все пак от това има и печалба:
1.Печелят престъпниците-поради страха, който завладява магистратите те стават по-силни и властни;
2.Печелят управляващите-защото са свързани с престъпниците;
3.Печелят медиите-защото им се вдига тиража, респ.реклами и т.н.

И както винаги прецакан е народа.
Иван
 

Re: СТРЕЛЯТ по СЪДИИТЕ

Мнениеот geo_18 » 22 Мар 2004, 18:17

А вие четохте ли преди месеци биографията на този Цветанов. Та нали ВСС го заточи в Тутракан ли беше... къде ли? И защо по презумпция да приемаме, че представителите на Темида са чиста вода ненапита. И какво пречи съдия да е съдружник с мафиоти. С каквито се сбереш - такъв ставаш.
Това не е стрелба по представител на институция - това е разчистване на сметки между различни мафии.
Този Цветанов е срам за правната общност.
И от един частен случай не следва да се правят генерални изводи - видите ли стрелят по съдиите - значи държавата е гнила. А тя е гнила, но не заради Цветанов, а защото правото в България е една правна фикция.
Един мастит правист казваше: "Ти познаваш законите, аз пък познавам съдията, който решава делото".
geo_18
Младши потребител
 
Мнения: 44
Регистриран на: 21 Мар 2004, 14:48

Re: СТРЕЛЯТ по СЪДИИТЕ

Мнениеот ema » 22 Мар 2004, 18:26

Много си прав, всички ние знаем за какво става въпрос при някои магистрати като Цветанов. Според мен държавността е компроменитарана, след като толкова лесно хора като него стават магистрати. С риск да прозвучи по махленски, може да се каже, че такива неща не стават безпричинно. Да те ограбят или набият - да, но да те прострелят с 9 куршума??? Във всички случай не може да се говори, че Цветанов е българският Джовани Фалконе и затова е стреляно по него. Аз лично си спомням само за един друг такъв случай - на прокурора Колев. Лека му пръст, но не вярмав да се намир някой, който да каже нещо хубаво за него. Лично аз съм го виждала няколко месеца преди разсрела да се движи с Мерцедес последен модел. Нали на всички е ясно, че тези неща не се получават, ако магистрата си гледа съвество работата.
ema
 

Re: СТРЕЛЯТ по СЪДИИТЕ

Мнениеот stavrev » 22 Мар 2004, 19:22

Напълно сподебям мнението ти за "демокрацията".
Колкото до стрелбата по "съдията", мисля че повечето хора от съдебната система не могат да се индифицират като истински съдии или прокурор.Те само официално са на такива длъжности, но на практика са част от престъпния свят. И затова никой от тях няма да протестира. Срещу какво да протестират? Според тяхната ценностна система това си е напълно в реда на нещата.
stavrev
Потребител
 
Мнения: 485
Регистриран на: 07 Дек 2001, 20:31

NE STE PRAVI oba4e v edno

Мнениеот nekoj » 22 Мар 2004, 19:25

UBIJSTVOTO E PRESTYPLENIE, OT NAJ-TEJKITE! nezavisimo dali jertvata e nevinen ili vinoven v neshto! (ade, on ne e ubit, da e jif i zdraf, no ima opit)

A za kolegata vi - verojatno e lovil riba, NO E NEDOPUSTIMO da se polzuva slu4aja kato losho prikrita propaganda - vijdate li izbivat i sadii, ama samo mafiotite !!!

tova e oshte po-pritesnitelno!!! - zna4i ima ne6to gnilo v dania, ne se podhlyzvajte ot propagandata i ne u4astvajte v neja!

tuk MVR opredeleno ima rabota - da razkrie UBIJCITE i PORY4ITELITE i SXEMITE, ako ima takiva de, v koito toj e u4astval. A posle - syd batence, stiga s tia imuniteti i samoizbrala se svolo4 ;)

A dori i da e mafiot - tova ne e na4inyt!

Az pak kazvam - ili puskame otredite da izbivat nared, ili gi spirame!
nekoj
 

Re: СТРЕЛЯТ по СЪДИИТЕ

Мнениеот geo_18 » 22 Мар 2004, 19:28

Предлагам нова тема: Внимание, стрелят по картофопроизводителите!
geo_18
Младши потребител
 
Мнения: 44
Регистриран на: 21 Мар 2004, 14:48

Re: СТРЕЛЯТ по СЪДИИТЕ

Мнениеот geo_18 » 23 Мар 2004, 08:04

И още: извадка от днешния Стандарт:
"....Съпругата на простреляния посочи окръжната прокурорка Евелина Попова в компанията, от която идвали бедите на съдията. Като бивш член на ВСС Попова била мотивирана той да оваканти поста в полза на сина й, съдията Чавдар Попов. "Всичките контакти, приятелства и делови връзки на Валери Цветанов са само с криминално проявени или осъждани. Това са или лица от наркобизнеса, търговията с петрол и зърнения бизнес, или те се занимават с проститутки." Това сензационно заяви окръжната прокурорка Евелина Попова. И добави: "Магистратът е известен в Плевен с прякора Вальо Чейнча. Той не поддържа колегиални отношения с нито един магистрат. На хората от неговия кръг той осигуряваше чадър като шеф в районния съд." Попова смята, че Цветанов е толерирал наркобосовете Камен Балбузанов-Куката и Красимир Първанов-Гулянския. Делата срещу тях стартирали едва след заминаването му за Тутракан. Прокурорката заяви, че се страхува за своя живот и на близките си, защото скандалният й колега с опасни връзки я припознавал като главен враг. Цветанов е постановявал и по дела на известни престъпници смехотворни присъди - обществено порицание и ...."
geo_18
Младши потребител
 
Мнения: 44
Регистриран на: 21 Мар 2004, 14:48

Re: СТРЕЛЯТ по СЪДИИТЕ

Мнениеот адвокат-2 » 23 Мар 2004, 09:42

Калашников, калашников.............Сбе не е само този съдия за убиване, ако ги трепеха заради корупцията и дебелоочието им, ама нейсе.......
адвокат-2
 

Re: СТРЕЛЯТ по СЪДИИТЕ

Мнениеот Кети Николова » 23 Мар 2004, 10:17

Адвокате, адвокате, ти граматиката не знаеш, а раздаваш правосъдие. Къде го завърши това образование - в Свободния ли ! Аман от такива, които мислят, че имат само права.
Съдиите повече от всеки трябва да спазват законите на Република България, защото се предполага, че най-добре ги познават.

Пани
Кети Николова
 

Re: СТРЕЛЯТ по СЪДИИТЕ

Мнениеот ogi » 23 Мар 2004, 10:47

O, nishto ne znaete vie za Pleven - tova "gnezdo na geroi" ! Ami na Jultiya jena mu nali e prokuror tam - poznawam go otdawna i znam za kakwo stawa wupros... To ne shtesh li bombi w suda, neshtesh li zaplahi na magistrati i t.n. Sega neshto okolo nego i jena mu utihnaha neshtata i napred izleze toz hubavec - to shilo w torba ne stoi...

A mejdu drugoto wchera w Sofiya zastrelyaha oshte edin hubav chowek... Nyakoi da kaje neshto, in memoriam?
ogi
Младши потребител
 
Мнения: 77
Регистриран на: 16 Мар 2004, 11:03
Местоположение: Sofia

da vikame big-duke s napalma

Мнениеот nekoj » 23 Мар 2004, 12:12

da izgori cela balgaria, 4e da se prykne edna cirvirzakcia tuka - um da ti zajde :)))
nekoj
 

Re: СТРЕЛЯТ по СЪДИИТЕ

Мнениеот Banditko » 23 Мар 2004, 21:41

Ей , тоя не е стока, а е бандит и половина, така че не го жали :-)
Banditko
 

Re: СТРЕЛЯТ по СЪДИИТЕ

Мнениеот Pleven » 23 Мар 2004, 23:34

Znaesh li toi dali ne e strelial po niakoi ili e izprashtal hora za tova ?! Ne go poznavate i bravo! Mnogo zdravoslovno za vas...Edinstveno mi e jal za sinovete mu, koito sa malki i ne zalslujavat stavashtoto sas semeistvoto im. Edva li te shte sa dovolni ot parite i polojenieto na bashta im, koeto e natrupano....vsi4ki ve4e znaem kak!
Pleven
 


Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 15 госта


cron