начало

И Прокурорската колегия иска да знае дали и кога ще ваксинират магистрати И Прокурорската колегия иска да знае дали и кога ще ваксинират магистрати

СПОДЕЛЕНО

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Re: СПОДЕЛЕНО

Мнениеот 2345 » 02 Апр 2004, 16:50

NE VI E SRAM !!!,KAK MOJETE DA PLUETE PO POLICIATA ,BEZ DA IMATE NIKAKVI FAKTI ,I DORI BEZ DA MOJETE DA OBIASNITE ,ZASTO TOCHNO PODOPECHENIAT VI E BIL ZADARJAN ,ZARADI TAKIVA KATO VAS SE VAZPREPIATSTVA PRAVOSADIETO!
2345
 

Re: СПОДЕЛЕНО

Мнениеот bgjurist » 02 Апр 2004, 19:53

Заради Нас ли? А полицейските органи защо не ми представиха никакъв документ за "подопечния" (т.е., клиента) ми, като са така запознати със законите?
bgjurist
Потребител
 
Мнения: 966
Регистриран на: 11 Сеп 2002, 14:11

TOJ TREBE DA SYDI , ne da plyue

Мнениеот nekoj » 06 Апр 2004, 14:33

plyueneto e manna nebesna za vas, zashtoto posledstvia nema, a samo si dokarvate po-golem byudjet(vidite li gragjanite nedovolni - dajte ni o6te PARI)

i tova e porednia slu4aj v bulgaristan, kadeto zakona e vrata v poleto
nekoj
 

Re: СПОДЕЛЕНО

Мнениеот m_mar » 06 Апр 2004, 15:10

Вие имали ли сте въобще работа с полицията. За да разберете, че там престъпниците ги третират, като важни особи, а обикновените хора подали да речем сигнал за извършено престъпление, ги третират като престъпници.Въобще не се учудвам че е нямало заповед за задържане...Да не говорим, че на всеки сигнал изпратен до полицията - и си ги извикал - например: Във входа ти влизат и излизат подозрителни лица, викаш ги в момента- те идват дори не се сещат да им поискат документи за самоличност, а те трябва да пишат докладни записки, но те понеже са отворени, защо да го правят...И казват ние дойдохме и установихме, че няма престъпление....Що за глупости. Докладна записка трябва да пишат винаги, на всеки случай..Да не говорим за отношението
m_mar
 

Re: СПОДЕЛЕНО

Мнениеот joint » 06 Апр 2004, 16:29

Скоро посетих полицията със заповед по 126 ж и поисках съдействие. Познайте какво последва - не можело без съдия изпълнител, да не съм им четял закона и прочие простотии. Докога ще излизат социологични пручвания, твърдящи, че полицията е органа с най-голямо доверие. Ако това е истина значи е вярно, че народът ни е овчи.
joint
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 18 Яну 2005, 11:25

Re: СПОДЕЛЕНО

Мнениеот m_mar » 06 Апр 2004, 17:05

Абсолютно на същото мнение съм.Явно народа ни е овчи, защото всеки ден под носа ни стават такива простотии, че повече не може и да бъде. А уважаемата полиция се грижи за хората с лъскавите колите и костюми, а после другите са им виновни - адвокати, прокурори, и т.н.
m_mar
 

Re: СПОДЕЛЕНО

Мнениеот nona2 » 06 Апр 2004, 17:33

то е ясно, че за хората с коли и пари трябва да работи, Вие да не би да работите за тези, които не плащат ?

и да не се правим на светии - досещате се за устни "препоръки отгоре", нали
nona2
 

Re: СПОДЕЛЕНО

Мнениеот m_mar » 07 Апр 2004, 10:25

ZA Nona2- Не говоря за всички хора с пари и коли! Говоря за хората на които са им дадени, тези които се занимават с наркотици и т.н. Да няма нужда да се правим на светии, ние сме свикнали в тази държава да сме овцете, имаме си падари. По твое мнение - всеки откъдето мине и каквото ни каже ние трябва да си казваме, а бе така е в него са парите, негова е властта и ние ако трябва ще се ......
m_mar
 

Re: СПОДЕЛЕНО

Мнениеот korsar » 07 Апр 2004, 12:41

Уважаеми колеги,
Не трябва да забравяме, че в описаните от вас случаи противостоим на репресивни органи. Ето защо при подобни “хитрувания” на полицията адекватната реакция срещу тези органи трябва да бъде в рамките на закона, но затова пък “силова”. Във връзка с последното адмирирам идеята за посещение на РПУ съвместно с нотариус – това си е направо “ноу хау”.
При положение, че адвокатът е уведомен своевременно за задържането на съответния гражданин (поне 3-4 часа преди изтичането на 24 часа от фактическо задържане), препоръчвам следната процедура: 1/ осигурява се поне един свидетел за факта на задържането, който факт може да е узнал и от телефонен разговор; 2/ свидетелят декларира писмено узнатия факт; 3/ при възможност декларацията на свидетеля се заверява нотариално; 4/ изготвя се съобщение по смисъла на чл.188 НПК до съответната прокуратура за евентуално извършено престъпление по чл.142а, ал. 2 във връзка с чл.142, ал. 2, точка 6 НК (естествено с неизвестен извършител, но с посочване мястото на задържане); 5/ при достатъчен кураж на свидетеля той подписва съобщението, а в противен случай то се подписва от адвоката, който е длъжен да направи това под страх от наказателна отговорност по чл.294, ал.1 НК; 6/ подготвя се жалба срещу евентуалната заповед (било то и устна) за задържане; 7/ изготвят се копия от всички документи – за Окръжния съд, за РПУ, за Районна прокуратура и най-вече за Апелативна прокуратура.
Всички тези действия отнемат не повече от 1 час. С изброени вече книжа адвокатът, придружен от поне едно дееспособно лице, се появява в РПУ и прави 2 устни искания: за препис от евентуалната заповед за задържане и за личен контакт със задържания гражданин. Независимо каква ще е реакцията на полицейските служители, адвокатът им предоставя копия от изброените документи, а по такъв начин и правота на избор да освободят незабавно задържания гражданин или той (адвокатът) да внесе в съответните правозащитни институции предварително подготвените документи или част от тях, като ги предостави лично и на ръководителите на тези институции.
Резултатът от така проведена процедура е изумително ефективен и почти светкавичен във времевия мащаб на родните ни чиновници. Имах удоволствието да участвам лично в такъв “екшън”.
В навечерието на предстоящите общи и само юридически празници ви пожелавам твърдост и смелост при отстояване законните права на гражданите!
Все пак ние сме хората, които, дори мимо волята ни, на практика сме призвани да повишаваме правната култура на обществото и да се борим срещу ширещия се правен нихилизъм.
П.П.
Хайде, моля ви, повече да не обръщаме внимание на нахлулия в този форум апологет на полицейщината, чието интелектуално ниво достатъчно се илюстрира с площадните му изразни средства.
korsar
Младши потребител
 
Мнения: 23
Регистриран на: 29 Окт 2002, 15:01

Re: СПОДЕЛЕНО

Мнениеот bgjurist » 07 Апр 2004, 18:53

Колега, процедурата, която описахте, си заслужава черпенето. За m_mar - както нееднократно посочвах няколко пъти по-горе, не става въпрос за това, дали клиентът е виновен, или не; в края на карищата, има правото на адвокатска защита. Става въпрос, обаче, за действието на полицията по отношение на адвокатите - ако полицията постъпва законно във всички случаи, ще ни затрудни, и то - много. В цитирания от мен случай, според мене полицаите извършиха множество престъпления; а това е по-страшното - когато органите на реда злоупотребяват с властта си, вместо да си вършат работата според закона. Дурго, което ще споделя - имам казус, при който съм от страната на жертвата на престъплението. Посочени са цели 8 (осем) свидетели на обсебването, посочен е поименно и извършителят, с ЕГН и адрес за призоваване. Първоначално дознателят прекрати преписката ЗА КРАЖБА СРЕЩУ НЕИЗЕВСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ, без да разпита нито един от посочените свидетели. Трябваше да се обръщам пак към поркуратурата, преписката беше възобновена от друг дознател и в крайна сметка, делото е вече внесено в съда и даже е насрочено.
bgjurist
Потребител
 
Мнения: 966
Регистриран на: 11 Сеп 2002, 14:11

Re: СПОДЕЛЕНО

Мнениеот donna2 » 07 Апр 2004, 18:55

винаги съм била на мнение че клиента има право на защита ,а ако адвоката има някакви морални задръжки по конкретен случай просто следва да откаже защита ,няма никакъв проблем
donna2
Потребител
 
Мнения: 992
Регистриран на: 17 Юни 2004, 18:48

Re: СПОДЕЛЕНО

Мнениеот bgjurist » 07 Апр 2004, 22:50

Ани, аз съм отказвал защита, при положение, че съм бил зле финансово.
bgjurist
Потребител
 
Мнения: 966
Регистриран на: 11 Сеп 2002, 14:11

Предишна

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron