начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

какви са начините за въздеиствие в/у следствието

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


какви са начините за въздеиствие в/у следствието

Мнениеот пенсия » 12 Апр 2004, 14:05

когато следователя по едно дело по негова си причина протака едно следствие и очевидно не иска то да стигне до съда,кои са институциите до които може адвоката да се жалва от бездеиствието на следствието.
пенсия
 

Re: какви са начините за въздеиствие в/у следствието

Мнениеот Mb}|{bT » 12 Апр 2004, 14:50

По всяко следствено дело има наблюдаващ прокурор. А всеки наблюдаващ прокурор има приемен ден и час. Също така можете да напишете жалба до наблюдаващия прокурор. Но, съветът ми е независимо кое от двете стъпки ще предприемете, да изложите кратко точно и ясно фактите, а не да сипете необосновани и недоказуеми обвинения срещу следователя.
Mb}|{bT
 

Re: какви са начините за въздеиствие в/у следствието

Мнениеот etsotov » 12 Апр 2004, 15:23

Сезира се наблюдаващият прокурор, като се посочват с конкретни факти, за неизвършените от него неотложните действия/ако има такива/, както и на задължителните, които правят невъзможно разкриването на обективната истина. Прави се искане за отстраняването на следователя и предлагането му за налагане на дисциплинарно наказание, съгласно ЗСВ. В случай, че искането Ви не бъде уважено, то постановлението на наблюдаващият прокурор, може да се обжалва до по-горния прокурор. В този случай, може да се поиска и отстраняването на наблюдаващия прокурор от следственото дело и определянето на друг за такъв.
etsotov
Младши потребител
 
Мнения: 32
Регистриран на: 03 Мар 2004, 14:10
Местоположение: Varna, Bulgaria

Re: какви са начините за въздеиствие в/у следствието

Мнениеот пенсия » 12 Апр 2004, 17:46

как да разбера кой е наблюдаващият прокурор, преди време подадох жалба до прокуратурата и смениха следователката но от тогава пак нищо.Как да разбера и какво е постановлението на наблюдаващият прокурор, и кой е по горният, а имали някакъв срок за отговор по жалбите.
пенсия
 

Re: какви са начините за въздеиствие в/у следствието

Мнениеот maria01 » 14 Апр 2004, 13:59

В канцеларията на съответната прокуратура - районна или окръжна по подсъдност по номера на следственото дело ще Ви кажат кой е наблюдаващ прокурор. Тъй като в прокуратурата поне всеки прокурор е подчинен на по-горестоящия, а всички на Главния прокурор в крайна сметка може да се отнесете и до него.
maria01
Потребител
 
Мнения: 208
Регистриран на: 16 Яну 2004, 11:52
Местоположение: София


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 25 госта


cron