начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

запитване

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


запитване

Мнениеот начинаещ лаик » 20 Апр 2004, 10:58

Можете ли да ми кажете кой закон урежда медицинските прегледи на обвиняеми в наказателни дела - какви са лекарите, които изготвят медицинските, решаващи понякога и мерките за неотклонение, и изобщо този тип отношения между адвокати, обвиняеми и медицински лица. Не става въпрос за медицинските експертизи по даден случай, а за заключенията за здравословното състояние на следствени, обвиняеми и подсъдими. Благодаря ви предварително, важно ми е да знам.
начинаещ лаик
 

Re: запитване

Мнениеот Благородна » 20 Апр 2004, 17:09

Винаги може да представите заключението на лекар по Ваш избор. Дали съда, прокурора или следователя ще се съобразят с тяхното мнение при вземане на съответното процесуално решение зависи единствено от тях. Ако се съмняват в квалификацията на лекаря е възможно да разпоредят извършването на съответни прегледи или изследвания преди постановяване на своето решение.
Благородна
 

Re: запитване

Мнениеот laik » 21 Апр 2004, 11:21

blagodarq
laik
 


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 19 госта


cron