начало

ССБ призова ВСС да не действа избирателно към номинациите на общите събрания за председатели ССБ призова ВСС да не действа избирателно към номинациите на общите събрания за председатели

Консултация (възмездно) с адвокат за дело в Страсбург

Консултация (възмездно) с адвокат за дело в Страсбург

Мнениеот daniel76 » 18 Окт 2012, 23:26

Здравейте,
Имам нужда от помощ. Искам да направя консултация (възмездно) с адвокат за евентуално завеждане на дело в Страсбург. Държа адвокатът да има поне 2 заведени дела в Европейския съд, т.е. професионалист с практически опит на който мога да предоставя всички налични документи досега, той да ги прегледа и да ме посъветва как да постъпя. Предпочитам адвокатът да е в София. Ще съм благодарен ако някой от вас може да се отзове или да препоръча свой колега.

Казусът: преди 15г закупих апартамент (платен на 100%) в сграда, която беше построена на ~30%. Фирмата обяви фалит и започнах дело. По средата на делото, собственикът на фирмата почина и с това делото приключи. Строежът го взе друга фирма и го дострои. Водих дело с нея, но както става в нашата държава, не само че не получих това което съм закупил, но вече съм осъден от ВКС да заплатя разноските по делото на втората фирма. Детайли, решения на съда, както и всички налични документи ще предоставя на срещата.

Благодаря предварително на всеки, който може да помогне или препоръча адвокат.
daniel76
Нов потребител

Re: Консултация (възмездно) с адвокат за дело в Страсбург

Мнениеот neutralen » 19 Окт 2012, 15:30

"Имало едно време, ее по онуй време, двама приятели - единия от Враца, другия от Кюстендил. Този от Враца, както си седял изведнъж се сетил че в Кюстендил се отглеждат хубави ябълки, дояло му се и взел че написал писмо на приятеля си:
- Приятелю, прати ми 20 кг хубави евтини ябълки.
Приятелят му от Кюстендил му отговорил:
- Приятелю, хубавите ябълки не са евтини, а евтините не са хубави."

Горната история прилича на вашата - вие търсите помощ, но поставяте такива условия, на които практически не отговаря нито един адвокат - едновременно да има поне 2 дела до съда в Страсбург, да е професионалист, да е от София, да разбира от вещно, облигационно, търговско право и граждански процес и да е по вещ и от съдиите от Върховния касационен съд.

Мисля, че най-добре е, ако искате да получите помощ, да обявите e-mail адрес, на който е възможно да получите оферти за услугата и вие да прецените с кого да се свържете за да ви направи жалбата до съда в Страсбург.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот ykovachev » 19 Окт 2012, 16:08

Познавам колега, който отговаря поне на повечето критерии, но от тях личи още нещо - цели се пререшаване на спора по същество в Страсбург. Точно от този колега, който има бая повече от 2 дела знам, че това нЕма как да се случи.
Амин.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот daniel76 » 19 Окт 2012, 17:02

Незнам защо така ме нападате. Условията ги поставих, защото от "компетентни" адвокати си препатих. С това не искам да обиждам никой. Не съм поставял условие за "евтини ябълки". Искам някой да погледне какво се е случило досега и да даде мнение за дело в ЕС. Не търся пререшаване на случая защото прочетох че това не се случва в Страсбург. По-скоро дали моите права са били нарушени и ако такова нарушение е налице да коментираме следващите стъпки. Напълно съм наясно, че има вероятност да не мога да заведа дело, т.е. то да не бъде допуснато. Именно затова търся помощ и се обръщам към вас.

Искам да уточня, че това не е конкурс и поставените критерии не са задължителни условия. Всеки който счита че има нужната квалификация и опит, и би се заел с моя случай моля да се свърже с мен по емайл: Изображение

Благодаря.
daniel76
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 19 Окт 2012, 17:34

На мен не ми изглежда никой да Ви напада. Просто малко завишенки ни се видяха условията. Колегата е видял едно в това, аз - друго. Радвам се, че знаете какво е възможно да постигнете у СтрасбургО :D
Успех!
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот neutralen » 19 Окт 2012, 20:19

Е пък точно на този e-mail адрес едва ли някой ще ви се обади.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот daniel76 » 19 Окт 2012, 20:47

neutralen написа:Е пък точно на този e-mail адрес едва ли някой ще ви се обади.

Не очаквам обаждане по e-mail!
Нарочно не съм дал корпоративен мейл или такъв съдържащ имена. Нарочно е публикуван като картинка, а не е написан с букви. Но не мисля че това е същественото в случая. Аз следя темата редовно и който не желае да изпраща емейл има други начини да обменим контактна информация. Всеки сам решава за себе си каква и колко лична информация да изложи онлайн.
daniel76
Нов потребител

Мнениеот neutralen » 19 Окт 2012, 22:32

Тук във Форума има и дедективи, но едва ли някой ще тръгне да ви издирва, за да установи контакт с вас.
Във Форума много пъти е разисквана темата за съда в Страсбург, ако издирите темите, сам ще си отговорите на въпросите, които ви вълнуват. Дори аз съм изразявал мнение по тези теми, включителво за допустимост на производството пред съда в Страсбург.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот daniel76 » 19 Окт 2012, 23:45

Иронията е ненужна, но вероятно заслужена.
Преглеждам различните теми и се ограмотявам, прочетох няколко пъти "Конвенция за защита правата на човека и основните свободи". Но все пак аз не съм юрист и затова предпочитам консултация с такъв.

П.С.: Изглежда, че личните съобщения не бяха активирани. Коригирах това през настройките на профила ми. Вече има още един начин за контакт.
daniel76
Нов потребител

Мнениеот capry91 » 22 Фев 2019, 15:53

Фондация Живот за Цялото, като учредител на Института за защита на българите, жертва на дискриминация в чужбина (ИЗБЖДЧ), обявява конкурс за набиране на адвокати и адвокатски колективи, за представителство по съдебни дела пред Европейският Съд по Правата на Човека (ECHR) https://www.echr.coe.int

Изисквания към кандидатите:
• Минимун 5 годишен опит, по водене на дела пред (ECHR);
• Определен брой спечелени дела пред горепосочената инстанция;
• Минимум 5 годишен опит, по водене на дела с международен правен аспект;
• Задълбочени познания в областа на международното и Европейското право;
• Опит при воденето на дела, обект на местно законодателство в страната, в която съответния адвокат или дружество упражнява своята дейност;
• Владеене на Английски език на професионално ниво и втори европейски чужд език.
Всеки участник при проявен интерес към обявата, моля да приложи адрес по месторабота, и информация по горепосочените изисквания, както и информация за възраст, образование, информация относно лични публикации или обществени участия и лична снимка на мейла на фондация
Живот за Цялото
jivotzacialoto@gmail.com
Крайният срок за изпращане на кандидатурите е до 15 март 2019г. Владеенето на английски език е задължително условие за участващите.
capry91
Нов потребител

Мнениеот ibgdimitrov » 22 Фев 2019, 16:56

daniel76 написа:Здравейте,
Имам нужда от помощ. Искам да направя консултация (възмездно) с адвокат за евентуално завеждане на дело в Страсбург. Държа адвокатът да има поне 2 заведени дела в Европейския съд, т.е. професионалист с практически опит на който мога да предоставя всички налични документи досега, той да ги прегледа и да ме посъветва как да постъпя. Предпочитам адвокатът да е в София. Ще съм благодарен ако някой от вас може да се отзове или да препоръча свой колега.

Казусът: преди 15г закупих апартамент (платен на 100%) в сграда, която беше построена на ~30%. Фирмата обяви фалит и започнах дело. По средата на делото, собственикът на фирмата почина и с това делото приключи. Строежът го взе друга фирма и го дострои. Водих дело с нея, но както става в нашата държава, не само че не получих това което съм закупил, но вече съм осъден от ВКС да заплатя разноските по делото на втората фирма. Детайли, решения на съда, както и всички налични документи ще предоставя на срещата.

Благодаря предварително на всеки, който може да помогне или препоръча адвокат.

Човече не си давай парите напразно- само 4 % от жалбите до Съда в Страсбург се разглеждат, още по малък е процента на спечелилите делата срещу държавите. Още повече че не са ти нарушени Човешките права-не си бил бит, унижаван, нито делото е наказателно и да са ти ограничени правата.
Запомни едно нещо-всеки адвокат /почти всеки/ ще ти каже-да може да заведеме дело-но никога няма да ти каже че шансовете за спечелването на това дело /в твоя случай особено/ са Нищожни.
ibgdimitrov
Младши потребител

Назад към Право на ЕС