начало

Съдът потвърди уволнението на военен следовател-букмейкър Съдът потвърди уволнението на военен следовател-букмейкър

speshno-pomognete

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


speshno-pomognete

Мнениеот boris tilov » 15 Май 2004, 00:06

Трябва да реша много спецефична проблематика, но тъй като не съм специалист моля за вашата професионална помощ.

ситуация – “Дело с 15-годишен подсъдим-нахалник влиза в Районния съд в Пазарджик началото на април/2004г. Тодор Д. От Хаджиево на три пъти обирал гарираната кола ма съседа си от ноември до декември миналата год. Първият път взел автотонколони “Премиер”, при следващата “атака” си тръгнал с касетофон, а на 3-я път задигнал нов касетофон от същия автомобил. 4-ят път обаче окраденият получил хубав подарък за Коледа. На 24 срещу 25 декември Тодор влязъл в имота на съседа си, но този път задигнал чисто нов телевизор “Самсунг” барабар с дистанционното. Собствениците чули шум и бързо се ориентирали по следите. Освен стъпките, които водели към къщата на виновника, на снега имало... ясен отпечатък от телевизора.
Пред полицаите момчето си признало, че освен тези кражби няколко дни по-рано откраднал дискмен с адаптер от селския кафе-аператив, а от магазина наблизо – коледна украса, така, както си мигала.”
Проблематиката е ясна – детето е малолетно, не е било регистрирано, няма сведения за извършени противообществени прояви.
Тук идват и моите въпроси и се обръщам към, тези които могат да ми помогнат:
1) От каква социална роля ще е най-добре да се разглежда делото – от обществен възпитател; педагогически съветник, инспектор в ДПС и др.?
2) Към коя нормативна основа трябва да се насоча в конкретния случай ?
3) Какво е деянието – отклонено, виновно, престъпление, хулиганство или др.?
4) Кои биха били причините за конкретното деяние?
5) Какви са конкретните мотиви, които с го причинили?
6) Още каква информация ми е необходима да взема решение?
boris tilov
 

Re: speshno-pomognete

Мнениеот jrd. » 15 Май 2004, 03:47

звучи ми като новоназначен дознател.
jrd.
 

Re: speshno-pomognete

Мнениеот etsotov » 15 Май 2004, 08:13

Уважеми господине,

поставяте въпроси, които не са Ви необходими, за да предприемете необходимите мерки по взето от Вас решение. Трябва само да опишете фактологията на деяниета, както и да посочите доказателства за това - свидетели, предмета на престъплението, ако той е иззет от дееца и т.н. и да внесете жалбата си до Районната прокуратура или до съответното РУ на МВР.
Деянието е кражба в условията на продължавана престъпност, умишлино извършено от соченото лице. Причините за поведението на дееца ще се установят от дознанието. При тази информация не мога да се ангажирам с конкретен отговор и той на Вас не Ви е необходим. Намерете си адвокат, който се занимава с наказателни дела и той ще Ви консултира какво трябва да направите.
.
etsotov
Младши потребител
 
Мнения: 32
Регистриран на: 03 Мар 2004, 14:10
Местоположение: Varna, Bulgaria

Re: speshno-pomognete

Мнениеот Spidermann » 15 Май 2004, 18:33

boris tilov kaza:"Problematikata e yasna – deteto e maloletno, ne e bilo registrirano, nyama svedeniya za izvursheni protivoobshtestveni proyavi."

i edno utochnenie deteto e nepulnoletno ,a ne maloletno (maloletni sa licata do 14g wuzrast i te ne nosiat nakazatelna otgowornost)

etsotov : Mnogo kompetenten otgowor. Evala.
Spidermann
 

Re: speshno-pomognete

Мнениеот денис белята » 15 Май 2004, 18:43

детето е непълнолетно а не малолетно има едно постановлени на ВС от не знам обаче коя година в с което се казва ,че съдът е длъжен /когато е изв. пр.деяние от непълн./ да служебно да съобрази средата в която е живял и се възпитавал непълнолетния
денис белята
 

Re: speshno-pomognete

Мнениеот денис п............ » 18 Май 2004, 14:21

???????? Що за глупости ръсиш из форума , малкия?
денис п............
 

Re: speshno-pomognete

Мнениеот Добряка » 18 Май 2004, 14:38

Ако до сега не е било осъждано трябва да се предаде на комисията за БПМНП или да се осъди, като се вземе предвид чл.63 от НК редукция на наказанията производството се движи по специален ред
Добряка
 


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron