начало
ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС

Възмущение от решението на съда по случая "Павел Йотов&

Дискусии на тема съдебната власт в България


Възмущение от решението на съда по случая "Павел Йотов&

Мнениеот Неюрист » 21 Май 2004, 12:15

Тая държава няма да се оправи докато оставяме тия боклуци над нас да си разиграват коня. Може да не променим нищо, но поне тия л@ин@ри, ще усетят някакъв обществен натиск.

Пускам тука едно примерно писмо. Модифицирайте го, или просто го копи-пействайте, но ако искате и ако ви боли за това което става в тая държава го пратете поне на няколко имейла на институции и медии. Ето няколко приемрни адреса:

press@president.bg - Президент на РБ
sacp@sacp.government.bg - Агенция за защита на децата
spvo@mvr.bg - МВР
pr@justice.government.bg - Министерство на Правосъдието
news@bnt.bg - БНТ
news@btv.bg - БТВ
bnr@nationalradio.bg - БНР
kalendar@ntv.bg - НТВ
press@slavishow.com - Шоуто на Слави
web@darik.net - Darik Радио


Subject: Възмущение от решението на съда по случая "Павел Йотов"

Господа,
Бих желал да изразя дълбокото си разочарование и отвращение от поредната гавра с българското общество, както и поредната проява на безочливост от страна на българските съдебни институции.
Условната 3 годишна присъда получена от Павел Йотов, син на директора на Врачанското следствие Веселин Йотов е срам за държава която претендира да е правова и демократична, като е и обида за всички нейни граждани.
Аргументите на адвокатът, че подсъдимият е бил пиян, когато е убил двамата невинни младежи и това е смекчаващо вината обстоятелство, (тъй като на всеки в България се случвало да шофира в пияно състояние) са абсурдни и арогантни, както е и самата присъда.

Всеки ден като този е национална трагедия и срам за българската нация.

Моля ви направете всичко което е по силите и възможностите ви да корегирате резултатът от това (очевидно) корумпирано и некоректно съдебно заседание. Смятам че като член на това общество, което претендира да е демократично и про-европейско е ваше морално и служебно задължение да направите и всичко възможно, този абсурд никога повече да не се повтори

Смятам, че е нагло, при желанието ни да искаме справедливост от институции в чужда държава, каквато е Либия, да се примиряваме с несправедливостта, практикувана в българския съд.

С уважение. (име, години, град), гражданин на Република България.



Ако имате желание пратете този имеил и популяризирайте идеята из други форуми, приятели и т.н.
Неюрист
 


Re: Възмущение от решението на съда по случая "Павел Йо

Мнениеот boba » 21 Май 2004, 17:30

За какво възмущение говорим - става дума за ОТВРАЩЕНИЕ - сещайте се от кого!
boba
 

Re: Възмущение от решението на съда по случая "Павел Йо

Мнениеот Ivan Ivanov » 21 Май 2004, 19:17

Tozi slu4ai e poredniat primer za neadekvatnostta na sadebnata sistema.
Interesno mi e da 4uia va6eto mnenie-na nastoia6ti i bade6ti IURISTI, za tova koi e vinoven. Ne mi izlizaite s dovodite ,4e takav e zakona i sadat samo go sledva po maksimata lo6 zakon,no zakon.
Podoben slu4ai ne e normalen za strana ,koiatao pretendira sled niakolko godini da e v Evropeiskiat saiuz!!
Ivan Ivanov
 

Обърнете възмущението към полициятаа, следствието и прокурат

Мнениеот Гугъл » 23 Май 2004, 03:27

Те са прикрили един куп факти около случая и са подменили много от истината в своите протоколи: направили са всичко възможно, за да оневинят своя човек. Прокуратурата (в случая свързана с бащата) се е възползвала от предоставените й материали, за да смегчи истината. А съдът има само една задача: на базата на предоставените му факти и материали (събрани и подготвени в случая предимно от полицията и следствитето) да направи заключение за справедливостта на прокурорските искания. Забележи, че съдът не е редно да даде повече наказание, отколкото прокуратурата иска. Така, че не смесвай съдебната система с милиционерско–полицейското безмозъчно дознание и вишинско–филчевистката услужлива прокуратура, която играе по свирката на силните на деня. Тези, дето зеят най–много (бате Бойко и Филчев) и подшефните им – те са за е.... Някои искат политическа воля в съдебната система – ето ти пример за политическа воля: да служим на "нашите" и да мачкаме "останалите"!
Гугъл
 

Re: Обърнете възмущението към полициятаа, следствието и прок

Мнениеот ели » 23 Май 2004, 14:55

Аз също съм потресена от случая. Направо е нагло да се подиграват така с родителите на загиналите деца. Доколкото съм слушала и чела, той даже е избягал от мястото на катастрофата, освен че е бил пиян. Когато ми преподаваха по наказателно право, изрично се наблегна на лекциите, че пияното състояние не е смекчаващо обстоятелство.
ели
 

verno e 4e sydyt ne moje da se otyjdestvjava s prokuratura i

Мнениеот не кой » 26 Май 2004, 17:56

no e verno i 4e po mesta syd raboti v kombina s prokuratura i milicia, v usluga na mafioti i silni na denja :))) NE MI LI VERVATE ? :)))))))))000000000
не кой
 

Re: verno e 4e sydyt ne moje da se otyjdestvjava s prokuratu

Мнениеот paola77 » 27 Май 2004, 01:15

Верваме Ви колега, и още как! Не мислите ли, че прокуратурата е най - паразитната структура измежду "правораздавателните органи". Ако работеше както трябва само за 24 часа всякакви мутри, лихвари, представители на жилищната мафия и прочие щяха да са зад решетките. Вместо това прокуратурата по места се явява "огромен чадър" над такива криминално проявени личности и потулва престъпните им деяния.
paola77
 

Re: verno e 4e sydyt ne moje da se otyjdestvjava s prokuratu

Мнениеот Vazmuten » 27 Май 2004, 11:00

Povecheto znaem kakva e tujnata deistvitelnos, NO kakvo ot tova???!!!! Chadarat go ima, ne samo ot prokuraturata, no i ot sud, policiya i sledstvie, i shte prodaljava da go ima dokato nyama silno izrazeno obshtestveno mnenie po tozi taka nabolyal problem!

Nyakade iz foruma nyakoi beshe kazal, che upravnicite nie si gi izbirame, a ot tyah zavisi vsichko! A nali znaete, che ne e lud, koito yade banicata, a koyto mu ya dava.......
Vazmuten
 


Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 15 госта


cron