начало

И магазините в моловете отварят от 4 февруари И магазините в моловете отварят от 4 февруари

НАП издава безплатно персонален код за достъп до електронни

Тук всеки гражданин има възможността да изкаже своето лично мнение относно българското електронно правителство, качеството на предлаганите електронни административни услуги, както и да предложи мерки за повишаване качеството на административното обслужване по електронен път.


НАП издава безплатно персонален код за достъп до електронни

Мнениеот nationalrevenueagency » 13 Юни 2013, 16:53

Персоналният код на НАП дава възможност да следите актуалността на информацията в данъчно-осигурителната си сметка и онлайн да проверявате как се разпределят плащанията спрямо задълженията, които имате. С ПИК може да правите справки за осигурителния си доход, за трудови договори, задължения за данъци и осигурителни вноски, членство в пенсионен фонд, както и може да подадете искане за издаване на документ

Издаването на ПИК е безплатна услуга. За да получите своя код е достатъчно да попълните заявление за ползване на електронни услуги, предоставяни от НАП чрез ПИК и да го подадете в компетентната териториална дирекция на НАП (за физически лица – по постоянен адрес, за юридически – ТД по регистрация). Ще получите своя ПИП на момента, ако подадете заявлението в офиса на НАП по постоянния си адрес или адрес на управление за юридически лица. Ако сте подали заявление в друга структура на НАП, срокът в който можете да получите своя ПИК е 7-дневен.

Използването на услугите, достъпни с ПИК осигурява информираност, пести време и средства, а достъпът до тях е безплатен и може да се осъществи от всеки компютър с интернет връзка.

Повече информация за безплатните онлайн услуги с ПИК, както и списък на адресите на ТД на НАП можете да намерите в брошурата „Вземи своя персонален код”.

Повече информация може да получите на телефона на информационен център на НАП 0700 18 700 или на infocenter@nra.bg
nationalrevenueagency
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 10 Юни 2013, 10:47

Назад към e-Government


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


cron