начало

Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени

Гледане на чужд човек.

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Гледане на чужд човек.

Мнениеот markrisi » 04 Фев 2014, 12:18

Става въпрос за дългогодишен колега на майка ми който тя гледа в момента.Той няма деца имаше сестра която почина също без деца,а родителите му са покойници отдавна.Помоли майка ми да го гледа и и каза ,че ще остави жилището на нейно име.Той има леля и племенници които не са го виждали от 10ина години,а и самият той не ги понася заради отношението към него.Майка ми се грижи за него вече доста време и той започна да я кара да се позаинтересува как може да и остави жилището без племенниците и леля му да имат някакви претенции.
markrisi
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 03 Фев 2014, 15:23

Re: Гледане на чужд човек.

Мнениеот katerinakuch » 04 Фев 2014, 12:36

markrisi написа:Става въпрос за дългогодишен колега на майка ми който тя гледа в момента.Той няма деца имаше сестра която почина също без деца,а родителите му са покойници отдавна.Помоли майка ми да го гледа и и каза ,че ще остави жилището на нейно име.Той има леля и племенници които не са го виждали от 10ина години,а и самият той не ги понася заради отношението към него.Майка ми се грижи за него вече доста време и той започна да я кара да се позаинтересува как може да и остави жилището без племенниците и леля му да имат някакви претенции.


Дори този човек да прехвърли жилището си на майка Ви чрез подходяща сделка, то никой не може да и даде гаранция, че племенниците и лелята няма да имат претенции към нея някой ден. Самият човек също може да има претенции или да развали сделката. В такива случаи може всичко да се очаква.
katerinakuch
Активен потребител
 
Мнения: 1136
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27

Re: Гледане на чужд човек.

Мнениеот markrisi » 04 Фев 2014, 13:09

И аз казах подобно нещо,че и те се явяват наследници но човека ми отговори(те за мен не съществуват).Аз не мога да разбера какви хора сме това българите ,чужд човек да те гледа а роднините да не могат да се понасят.
markrisi
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 03 Фев 2014, 15:23

Re: Гледане на чужд човек.

Мнениеот lanfear » 04 Фев 2014, 18:26

Договор за прехвърляне на недвижим имот срещу издръжка и гледане. В нотариална форма е, т.е. нот. акт, при нотаруис. Оспорим е от наследниците при определени условия. Но ще трябва да водят дело, което може да бъде спечелено или загубено. ;)
След като майка Ви така и така го гледа, и той иска, нека и го прехвърли така, а тя нека продължи да го гледа, като се постарае да е в добри взаимоотношения със съседите на човека, та като се засъдите, да има кой да свидетелства, че точно и именно и само тя го е гледала, чистила, готвила, купувала лекарства и храна, четяла му книги, защото той не виждал, и прочие неща.
След като той почине, в 5 годишен срок наследниците ще имат право да заведат иск за разваляне на сделката, като те ще трябва да докажат, че майка Ви не е изпълнявала задълженията си по издръжка и гледане.
lanfear
Потребител
 
Мнения: 182
Регистриран на: 15 Юли 2009, 09:40

Re: Гледане на чужд човек.

Мнениеот katerinakuch » 05 Фев 2014, 11:54

markrisi написа:И аз казах подобно нещо,че и те се явяват наследници но човека ми отговори(те за мен не съществуват).Аз не мога да разбера какви хора сме това българите ,чужд човек да те гледа а роднините да не могат да се понасят.


Така Ви казва той, но всъщност майка Ви не може да бъде сигурна какви са взаимоотношенията между човека и неговите роднини. Хора в неговото крехко състояние и психика са склонни да говорят всичко, променливи са. В крайна сметка роднинските отношения винаги имат приоритет. Както се казва "кръвта вода не става". А един човек като толкова много иска да си има апартамент, то нека да си закупи - и това е вариант.
Аз също имах позната, която прехвърли апартамента си на едно семейство чрез договор за прехвърляне на недвижим имот срещу задължение за гледане и издръжка, защото беше и е в момента на легло и е неподвижна вече много години, но впоследствие този договор беше развален по съдебен път. В момента при нея живеят наематели, които се грижат за нея много по-добре от предишното семейство. Жената си има и далечни наследници по закон.
katerinakuch
Активен потребител
 
Мнения: 1136
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27

Re: Гледане на чужд човек.

Мнениеот m_polly » 27 Май 2015, 13:31

Възможно е да се прехвърли и за издръжка и гледане в минало време. Така оспорването е по-трудно.
m_polly
Потребител
 
Мнения: 130
Регистриран на: 11 Авг 2006, 01:18
Местоположение: София, България


Назад към Договор за издръжка и гледане


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


cron